Ιων Οικονομόπουλος

Ιων Οικονομόπουλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ίων-Γεώργιος Οικονομόπουλος γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου και τελείωσε το Αβερώφειο Γυμνάσιο Αλεξανδρείας, Τμήμα Θετικών Επιστημών (1963). Στη συνέχεια επαναπατρίστηκε και συνέχισε τις σπουδές του στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Φυσικών Επιστημών, BSc (1970). Είναι διδάκτωρ των Φυσικών Επιστημών, Technische Hogeschool Eindhoven, PhD Technical Sciences (1978). Thesis: Photometric Parameters and Visual Performance in Road Lighting. Γνωρίζει Γαλλικά, Αγγλικά και Αραβικά. Υπήρξε επιμελητής στο ΕΜΠ στην έδρα Υψηλών Τάσεων και Ηλεκτρικών Μετρήσεων, υπεύθυνος για το μάθημα και τα εργαστήρια της Φω-τοτεχνίας (1974-1977), μελοδ της Διεθνούς Ενώσεων Φωτισμού, μέλος της Association of Public Lighting Engineers (UK).
Είναι συγγραφέας του Συγγράμματος “Θεωρητική και Εφαρμοσμένη Φωτοτεχνία” και έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια στην Ευρώπη. Στα χόμπι του συμπεριλαμβάνονται το ποδόσφαιρο (τερματοφύλακας της Αθλητικής Ενώσεως Ελλήνων Αλεξανδρείας και της Εθνικής Νέων Αλεξανδρείας), οι πτήσεις, οι καταδύσεις, το ψάρεμα, το σκι στο βουνό και στην θάλασσα, το κυνήγι, η φωτογραφία και η συλλογή παλαιών φωτογραφικών μηχανών.
Μυθιστορήματα
Οι Αδίστακτοι (2013), Ωκεανός
Επικίνδυνα νερά (2014), Ωκεανός
Τρομοκρατία με πρόσωπο αγγέλου (2016), Ωκεανός
Ιστορίες με πετρέλαιο (2019), Παρισιάνου Α.Ε.
Στο όνομα του χρήματος (2021), Παρισιάνου Α.Ε.

Στο όνομα του χρήματος – Ίων Οικονομόπουλος

Στο όνομα του χρήματος


Η Ευρώπη και το ευρώ αποτελούν βασικούς πυλώνες της παγκόσμιας οικονομίας. Τι θα γίνει όμως αν κάποιος πληγώσει το ευρώ και το γονατίσει μαζί με την ευρωπαϊκή οικονομία; Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο – και αυτό ο Ιμπραήμ, ο Άραβας μεγιστάνας, το ξέρει καλά.
Από την έρημο της Συρίας μέχρι τη Γενεύη και τη γαλλική Megeve, ένας ολόκληρος στρατός εργάζεται για αυτόν, συμπεριλαμβανομένης της Ντομινίκ, μιας αδίστακτης πανέμορφης συνοδού πολυτελείας χωρίς αναστολές. Μαζί με μία εκλεκτή ομάδα πλουσίων Ευρωπαίων που έχουν για θρησκεία το χρήμα, ο Ιμπραήμ έχει οργανώσει το τελικό του χτύπημα με κάθε λεπτομέρεια. Θα δοξάσει τον Αλλάχ και ταυτόχρονα θα γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης.
Στον αντίποδα, μερικοί Ολλανδοί και Γάλλοι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θα βρεθούν αντιμέτωποι με την οργάνωση του Ιμπραήμ, σε μία επική μάχη, από το Άμστερνταμ μέχρι την Κούβα και την Ουάσιγκτον. Καθώς το ρολόι μετράει τις μέρες και τις ώρες, η τελική στιγμή πλησιάζει.
Τέσσερις άνθρωποι θα σταθούν απέναντι σε αυτό που φαίνεται αναπόφευκτο…

Μυθιστόρημα, Παρισιάνου Α.Ε., 2021, 440 σελ.

Ιστορίες με πετρέλαιο – Ίων Οικονομόπουλος

Ιστορίες με πετρέλαιο


Η Alternative Solutions Inc. είναι ένας ερευνητικός γίγαντας στις ΗΠΑ που έχει σαν σκοπό την έρευνα και την πώληση των ευρεσιτεχνιών που προκύπτουν στη βιομηχανία.

Απασχολεί περίπου 80.000 υπαλλήλους μεταξύ των οποίων και έναν Έλληνα επιστήμονα, τον Άρη.
Σύμφωνα με συγκεκριμένες ενδείξεις, η εταιρεία βρίσκεται μπροστά σε μια ανακάλυψη που θα αλλάξει το μέλλον της ανθρωπότητας. Μια ανακάλυψη που θα καταστήσει τις ΗΠΑ ενεργειακά εντελώς ανεξάρτητες στην παγκόσμια σκακιέρα και θα αλλάξει την παγκόσμια γεωπολιτική κατάσταση.

Πανίσχυροι άνθρωποι, που η επίδρασή τους φθάνει μέχρι τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, κινούν αόρατοι τα νήματα και φροντίζουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε η τιμή του πετρελαίου να κατρακυλήσει… Ο Άρης θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια τρομακτική δίνη που θα δοκιμάσει τα όριά του.

Μυθιστόρημα, Παρισιάνου Α.Ε., 2019, 444 σελ.

Τρομοκρατία με πρόσωπο αγγέλου – Ίων Οικονομόπουλος

Τρομοκρατία με πρόσωπο


Στην Αθήνα της κρίσης, μια ομάδα μουσουλμάνων τζιχαντιστών που έχουν μπει στην χώρα σαν πρόσφυγες, σχεδιάζουν ένα ισχυρό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Η Ελληνική Αστυνομία και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με επικεφαλής τον Ταξίαρχο Αντωνίου, βρίσκονται σε επαγρύπνηση. Στο επίλεκτο σώμα των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής συμπεριλαμβάνεται και η Ήβη Μαραγκού, νέα στην υπηρεσία, αλλά με ικανότητές που την κάνουν να ξεχωρίζει. Αν και ερωτευμένη με έναν νεαρό επισμηναγό, τον Παύλο, προτεραιότητα δίνει στη δουλειά της που απορροφά σχεδόν όλο τον ελεύθερο χρόνο της… Άλλωστε η υπόθεση που τώρα απασχολεί την Ελληνική Αστυνομία απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και τη συνεργασία με ένα δίκτυο Αμερικανών και Γάλλων πρακτόρων… Το χτύπημα που σχεδιάζει ο αδίστακτος μεγιστάνας Μαχμούντ Μπάκρι, θα είναι καίριο… Θα καταφέρουν οι Έλληνες αστυνομικοί να βρουν την άκρη του νήματος και να ενημερώσουν έγκαιρα τους Γάλλους συναδέλφους τους; Ποιός ο ρόλος της πανέμορφης Αϊσάς Μπάκρι;
Και η Ήβη; θα μπορέσει να φέρει σε πέρας την επικίνδυνη αποστολή της, σώζοντας την χώρα της και την τρυφερή σχέση της με τον Παύλο;

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2016, 592 σελ.

Επικίνδυνα νερά – Ίων Οικονομόπουλος

Επικίνδυνα νερά


Η Έλλη Μάνου, η όμορφη και δυναμική αρχαιολόγος, με έναν αποτυχημένο γάμο στο ενεργητικό της, και χωρίς ψευδαισθήσεις για το αισθηματικό της μέλλον, εντάσσεται στην ερευνητική ομάδα της Αρχαιολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για να συμμετάσχει στις έρευνες για την προέλευση του μυστηριώδους μηχανισμού των Αντικυθήρων, του πιο σημαντικού ευρήματος όλων των εποχών…
Μια ομάδα Ιρανών πρακτόρων καθοδηγούμενη από την πανέμορφη αλλά αδίστακτη Σάλμα, προσπαθεί με κάθε μέσο να βρει ουράνιο, το πολύτιμο υλικό που χρειάζεται το Ιράν για να γίνει πυρηνική δύναμη…
Στη Χαλκιδική μία καναδέζικη εταιρεία βγάζει ήδη λαθραία το πολύτιμο αυτό ορυκτό…
Η έρευνα για την προέλευση του μηχανισμού θα φέρει την Έλλη στον δρόμο του Νίκου που είναι έφεδρος ταγματάρχης της Ελληνικής ΚΥΠ. Οι δυο τους θα βρεθούν στα νερά του Βόρειου Αιγαίου για καταδύσεις, ελάχιστα χιλιόμετρα από το μεταλλείο όπου έχει εντοπιστεί το κοίτασμα του ουρανίου…

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2014, 448 σελ.

Οι Αδίστακτοι – Ίων Οικονομόπουλος

Οι αδίστακτοιΕίναι ισχυροί, είναι αδίστακτοι
και αποφασίζουν για τις ζωές μας

Θρίλερ


Μια μυστική οργάνωση κρυμμένη στα άδυτα της CIA, υπό τον έλεγχο μιας μικρής ομάδας πανίσχυρων ανθρώπων, εφαρμόζει ένα σχέδιο παγκόσμιας οικονομικής κυριαρχίας και εργάζεται ακούραστα για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των ΗΠΑ, δημιουργώντας οικονομικά προβλήματα στις μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες, με απώτερο στόχο την αποδυνάμωση των οικονομιών των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Τομ, ένας νέος επιστήμονας ελληνικής καταγωγής, αναλαμβάνει καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή, και όλα εξελίσσονται ομαλά, μέχριιτη στιγμή που αποφασίζει να γνωρίσει τον τόπο από τον οποίο ξεκίνησε ο πατέρας του.

Το ταξίδι του στην Σαντορίνη θα αποβεί μοιραίο για τον ίδιο και για την κοπέλα που θα γνωρίσει και θα τον φέρει αντιμέτωπο με την ισχυρότερη Υπηρεσία Πληροφοριών της Γης…

Μυθιστόρημα, Ωκεανός, 2013, 412 σελ.

Πηγές: Πηγές: Biblionet, Ωκεανός, Παρισιάνου Α.Ε.