Ιωσήφ Φίλος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Ιωσήφ Φίλος γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1993.
Τον Ιούνιο του 2017 του απονεμήθηκε από τους κόμητες του Ιταλικού προξενείου Αθηνών το πρώτο βραβείο για την πιο πρωτότυπη ιστορία με τίτλο «Je muro sul ponte» – «Το τείχος μιας γέφυρας». Τα τελευταία χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή, αγαπάει τη ζωή και του αρέσει να μοιράζεται τις σκέψεις και τα όνειρά του μαζί με τους ανθρώπους.
Διηγήματα
Στην αγκαλιά του φόβου (2017), Εκδόσεις Όστρια
Ο πληγωμένος νάρκισσος (2021), Σμίλη

Ο πληγωμένος νάρκισσος – Ιωσήφ Φίλος

Ο πληγωμένοςΔιηγήματα


Μια μέρα, στο λιβάδι δεν φυσούσε πολύ, και δύο μονάχα φύλλα κατάφεραν να πέσουν από το δέντρο. Εκείνη τη στιγμή, καθόταν και αναρωτιόταν τι νόημα είχαν όλα όσα ζούσε και πού να ήταν άραγε αυτή η φωνή που του είχε υποσχεθεί ότι θα τον ακολουθούσε. Τα δύο φύλλα έπεσαν ακριβώς πάνω του. Το ένα είχε πάρει το σχήμα μολυβιού και το άλλο ήταν ένα χαρτί που στην επιφάνειά του ήταν γραμμένα τα εξής λόγια: «Δώσε κι εσύ ζωή σ’ ένα λευκό φύλλο χαρτί, γράφοντας κάτι που αισθάνεσαι πραγματικά. Ύστερα μοίρασέ το. Μη φοβάσαι αν σε απορρίψουν ή αν δεν σε κατανοήσουν. Να είσαι ειλικρινής. Κάνε εσύ το πρώτο βήμα και ίσως κάποτε να καταφέρεις να σπάσεις το τείχος, όπου πιστεύεις πως έχεις εγκλωβιστεί».

Διηγήματα, Σμίλη, 2021, 152 σελ.

Στην αγκαλιά του φόβου – Ιωσήφ Φίλος

Στην αγκαλιά


Πρόκειται για μια συλλογή 7 διηγημάτων (7 αυτοτελείς ιστορίες) oι οποίες έχουν τον ίδιο νεαρό πρωταγωνιστή. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα βιωματικό ταξίδι – το γοητευτικο ταξίδι της μετάβασης από την εφηβική ζωή στην ενήλικη. Είναι μια μετάβαση που γίνεται σε εποχές δύσκολες αλλά κουβαλά πάντα μαζί του, και μεταδίδει, την αισιοδοξία της νεότητας. Και περνώντας μέσα από τις σχέσεις στην οικογένεια, το πρώτο ερωτικό σκίρτημα, από πολλούς φόβους και αγωνίες, καταλήγει πάντα σε μια λυτρωτική απελευθέρωση των συναισθημάτων.
TheToc Team

Διηγήματα, Εκδόσεις Όστρια, 2017, 136 σελ.

Πηγές: Biblionet, Σμίλη, Εκδόσεις Όστρια