Ειρήνη Μπάιλα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ειρήνη Μπάιλα γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από τη Σύρο όπου και ζει μόνιμα. Επιτελεί τον ρόλο της μητέρας, με όλες τις χαρές και τις δυσκολίες που αυτός επιφυλάσσει. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Τα μυθιστορήματα “Με μια ρακή” και “Σαν κόκκινο γλυκό κρασί” τα έχει γράψει μαζί με την Μαρία Μαυράκη.

Με μια ρακή – Μαρία Μαυράκη, Ειρήνη Μπάιλα
Έτος 1970, σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης. Ένας πρωτόγνωρος έρωτας μεταξύ δύο εφήβων, έτοιμων να δώσουν τη ζωή τους ο ένας για τον άλλον, βάφεται με αίμα. Οι προκαταλήψεις μιας αυστηρής κοινωνίας, σκληρής και απόλυτης, τιμωρούν την αγάπη.

Αθήνα, έτος 2000. Η δυναμική Αγγελική, ειδική παιδοψυχολόγος, προσπαθεί να γαληνέψει και να δυναμώσει με την αγάπη της ένα κορίτσι με αυτισμό, ένα ξεχωριστό πλάσμα με «ιδιαίτερες ικανότητες». Στην πορεία τού αγώνα της βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ ένα καλά κρυμμένο μυστικό που θα αποκαλύψει τη σκληρή αλήθεια σε όλους, μα όχι σε εκείνη.

Αλλάζει η μοίρα την πορεία της; Ξεφεύγεις άραγε ποτέ από την ειμαρμένη; Ποιες ανατροπές κρύβονται σε τριάντα χρόνια; Θα μαθευτεί ποτέ η αλήθεια ή θα παραμείνει κλειδωμένη στις πληγωμένες καρδιές κάποιων;

Μυθιστόρημα, Πικραμένος Γιάννης, 2017, 288 σελ.

Σαν κόκκινο γλυκό κρασί – Μαρία Μαυράκη, Ειρήνη Μπάιλα
Ποιος είπε ότι όλοι οι γάμοι καταλήγουν στην εκκλησία; Ποιος είπε ότι επειδή έχεις μοιράσει προσκλητήρια, έχεις στολίσει την εκκλησία, έχεις φορέσει το νυφικό πρέπει να πας και να παντρευτείς;

Η Δήμητρα δεν πήγε! Έφυγε, στήνοντας τον γαμπρό και αναστατώνοντας ένα ολόκληρο χωριό. Καπρίτσιο ή κάποιο γεγονός την έκανε να δει τη ζωή με άλλο μάτι; Έπαψε να πιστεύει στον έρωτα. Μπορούσε να ζήσει και χωρίς αυτόν, τουλάχιστον αυτό ήθελε να πιστεύει.

Και το κατάφερε. Ώσπου μια μέρα αναγκάστηκε να γυρίσει στα παλιά, πίσω στην όμορφη Αλίφειρα, παρουσιάζοντας μια Δήμητρα διαφορετική. Έπρεπε να αποδείξει σε όλους πόσο χαρούμενη και ερωτευμένη ήταν. Γι’αυτό όμως θα χρειαζόταν τη συνεργασία του Χριστόφορου, ενός άντρα που ήταν εντελώς διαφορετικός για τα δεδομένα της και τα πιστεύω της. Σκορπούσε απλόχερα τον έρωτά του, μόνο σε όσες είχαν την οικονομική άνεση να τον γευθούν!

Κανείς όμως δεν μπορεί να κοροϊδέψει τον γιο της θεάς Αφροδίτης. Αυτός τους συναντά… και τους χτυπά απροειδοποίητα… Και τότε αρχίζουν όλα…

Μυθιστόρημα, Πικραμένος Γιάννης, 2018, 288 σελ.

Μυθιστορήματα-Συλλογικά έργα
Με μια ρακή (2017), Πικραμένος Γιάννης
Σαν κόκκινο γλυκό κρασί (2018), Πικραμένος Γιάννης

Πηγές: Biblionet, Πικραμένος Γιάννης