Ισαβέλλα Ζιόβα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ισαβέλλα Ζιόβα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.
Από νεαρή ηλικία είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες καθώς ασχολήθηκε με τη ζωγραφική στις εγκαταστάσεις του δήμου, ενώ υπήρξε και ενεργό μέλος πολιτιστικού φορέα για να τιμήσει την ποντιακή της καταγωγή. Σπούδασε στη Δράμα στο τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, παράρτημα του ΤΕΙ Καβάλας και ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη βοτανολογία. Το τελευταίο διάστημα η ζωή της μοιράζεται ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο. “Τα Μυστικά Της Ελιντόρα: Το Κρυστάλλινο Μενταγιόν”, είναι το πρώτο της βιβλίο.
Μυθιστορήματα
Τα μυστικά της Ελιντόρα (2019), Εκδόσεις Πηγή

Τα μυστικά της Ελιντόρα – Ισαβέλλα Ζιόβα

Το κρυστάλλινο μενταγιόν


Στη γη της Ελιντόρα άνθρωποι, νεράιδες, ξωτικά και λοιπά πλάσματα ζουν αρμονικά. Όμως η σκοτεινή σκιά του Μαύρου Μάγου και ο επικείμενος πόλεμος που βρίσκεται προ των πυλών σημαίνουν την ώρα του Εκλεκτού, του μοναδικού που μπορεί να τον νικήσει και να εκπληρώσει την προφητεία.
Ο εικοσάχρονος Μπρίον θα δει τη ζωή του να αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη. Γέννημα δύο κόσμων και δύο φυλών, είναι αυτός που κρατάει στα χέρια του τη μοίρα όλων. Κουβαλώντας στις πλάτες του μια βαριά κληρονομιά και έχοντας στο πλάι του πολύτιμους φίλους και απέναντί του επικίνδυνους εχθρούς, πορεύεται μέσα από κινδύνους και παγίδες σε μέρη μαγικά και τρομακτικά, όμορφα και εφιαλτικά, προκειμένου να ενώσει τα δύο κομμάτια του κρυστάλλινου μενταγιόν και να το καταστρέψει, πριν αυτό πέσει στα χέρια του εχθρού.
Η ώρα της τελικής αναμέτρησης ανάμεσα στο Καλό και το Κακό πλησιάζει. Θα καταφέρει τελικά ο Μπρίον να φέρει εις πέρας την αποστολή του; Θα προλάβει να καταστρέψει εγκαίρως το μενταγιόν και να φέρει ξανά την ειρήνη στον κόσμο, πριν να είναι πολύ αργά; Όλα θα κριθούν την τελευταία στιγμή σε μία μάχη μέχρις εσχάτων, που θα σημάνει τη λύτρωση ή τον όλεθρο για τους κατοίκους της Ελιντόρα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2019, 424 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή