Κωνσταντίνος Γεωργάτος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κωνσταντίνος Γεωργάτος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Έλκει την καταγωγή του από την Κέρκυρα. Από το 1983 και μετά κατοικεί στη περιοχή της Νέας Ερυθραίας. Είναι Ποιητής, Στοχαστής, Αρθρογράφος και Δοκιμιογράφος. Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο 1ο Γενικό Λύκειο της Νέας Ερυθραίας και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα τον Τουρισμό στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο) των Αθηνών.
Στα Ελληνικά γράμματα εμφανίστηκε το 2013 στους ΚΗ’ Παγκόσμιους Ποιητικούς Αγώνες των Δελφών όπου απέσπασε Έπαινο από την Π.Ε.Λ (Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών). Το 2015 εκδίδει την πρώτη του Ποιητική Συλλογή με τίτλο «Διόρασις» όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο των γραμμάτων και των τεχνών. Τον Απρίλιο του 2016 παρουσιάζονται στα Παλαιά Ανάκτορα, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κέρκυρα –σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση-μελοποιημένα ποιήματα του από τον Κερκυραίο συνθέτη Σπύρο Μαυρόπουλο. Τα έργα ερμήνευσε η Μικτή Χορωδία Κέρκυρας όπου έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό και διθυραμβικές κριτικές. Το 2016 εκδίδει την δεύτερη ποιητική του συλλογή με τίτλο «Η Ημέρα Ογδόη» όπου είναι ένα έργο που περιέχει και τις δύο μεγάλες του αγάπες και κλίσεις: Την Ποίηση και τον στοχασμό.
Το 2016 λαμβάνει τιμητικό Έπαινο από τον Παγκόσμιο Πολιτιστικό Οργανισμό «Club pour l Unesco Αμαρουσίου», για την προσφορά του στα Γράμματα και τον Πολιτισμό στην Ελλάδα. Το 2016 καλείται από την Ένωση Φιλολόγων να μιλήσει στα παιδιά που αποφοιτούν από την Τρίτη Λυκείου στην περιοχή της Κηφισιάς με σκοπό την πνευματική τους τόνωση και τη μετάδοση υψηλών ιδανικών και στόχων. Το 2017 επιλέγεται τιμητικά να συμμετάσχει σε επιτροπή αξιολόγησης, σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης για παιδιά δευτέρας και τρίτης Γυμνασίου, με θέμα τον Εθελοντισμό. Το 2017 παρουσιάζει το πρώτο του βιβλίο φιλοσοφικού στοχασμού με τίτλο «Πνεύμα Αυτόρρυτο» όπου επιλέγεται για να διδαχθεί στους μαθητές της Δευτέρας λυκείου στο μάθημα της Φιλοσοφίας.
Aνήκει στους Επιλεγμένους Σύγχρονους Έλληνες Ποιητές που συμπεριλαμβάνονται στην έκδοση της «Κλασσικής Ανθολογίας της Σύγχρονης Ελληνικής Ποίησης» από την ποιητική Ακαδημία Αθηνών. Έργα του περιλαμβάνονται στη «Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας» ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ -από το Βυζάντιο έως σήμερα -(Α’ Χρυσό Μετάλλιο Παιδείας). Έχει κάνει ομιλίες και έχει παρουσιάσει έργα άλλων αξιόλογων ποιητών, έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις στην ΕΡΤ open και σε εφημερίδες και έντυπα μέσα ενημέρωσης ,με θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά και άλλα και έχει συμμετάσχει σε ανθολογίες ποίησης. Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, περιοδικά και σε διαδικτυακούς τόπους ενημέρωσης και πολιτισμού στην Ελλάδα και τον κόσμο. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών και της Ποιητικής Ακαδημίας.
Πηγή: lifespeed.gr
Ποίηση
Διόρασις (2015), Όστρια Βιβλίο
Η ημέρα ογδόη (2016), Όστρια Βιβλίο
Ελλήνων Μέθεξις (2020), Imagedgd

Ελλήνων Μέθεξις – Κωνσταντίνος Γεωργάτος
Η ποιητική συλλογή “Ελλήνων μέθεξις” διαθέτει ως βασικό στοιχείο παρουσίασης των έργων της, την αγάπη προς την εξέλιξη, τον διαρκή αγώνα για τη Δικαιοσύνη και την Ελευθερία, την ποιητική αποτύπωση της αρετής και της αγάπης, μέσω σημαντικών Ελλήνων καθώς και γεγονότων που διαμόρφωσαν την Ελλάδα, την εξύψωσαν πνευματικά και την κατέστησαν ελεύθερη χώρα. Το πνευματικό-θρησκευτικό στοιχείο είναι έντονα καταγεγραμμένο και αποτυπωμένο μέσα από το λυρισμό που τη διαπνέει και σε μορφές υπέρτατης Αγιότητας και πνευματικής ανύψωσης. Η αγάπη προς το τόπο της καταγωγής του ποιητή Κωνσταντίνου Γεωργάτου, την Κέρκυρα, βρίσκεται παρούσα με έντονα ποιητικά χρώματα και στοιχεία.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΘΕΞΙΣ
Ένα ποιητικό και αφηγηματικό ταξίδι,
διαμέσου των γενναίων αιώνων, μία ηρωική
βουτιά στην υπέρλαμπρη ελληνική ιστορία,
μέσα από προσωπικότητες σπουδαίων
Ελλήνων και θαυμαστών γεγονότων που
έκαναν την Ελλάδα μας αυτό που ήδη είναι
κι εκείνο που μέλλει να ανατείλει…
Οικουμενικό Φως! Σπουδή κι ευθύνη

Ποίηση, Imagedgd, 2020, 76 σελ.

Διόρασις – Κωνσταντίνος Γεωργάτος
Ήσυχα βήματα το ξημέρωμα στις πύλες της γης. Πασχίζαμε να βρούμε δρόμο για τις ψυχές, φορτωμένοι με προσταγές και υποσχέσεις, Αισθανόμασταν τη μυρωδιά του Ήλιου, μα τα μάτια μας αδυνατούσαν. Λαχταρούσαμε να δούμε την ανατολή. Το χρώμα της,το αρωμά της. Η ψυχή μας,μας είχε πληροφορήσει για αυτό το συναίσθημα. Ξάφνου…. υπήρχε παντού φως! Αναπνεύσαμε λαίμαργα τις γαλανές του ακτίνες και το βάρος απ’τα χέρια έφυγε κι έγινε ενθουσιασμός. Κάποιος από εμάς,τραγούδησε μια μελωδία. Ακούστηκε μια μόνο λέξη. Σα χλιαρό,πρωινό,ανοιξιάτικο αεράκι ακούστηκε………….. Έμπνευση!!!

Ποίηση, Όστρια Βιβλίο, 2015, 122 σελ.

Η ημέρα ογδόη – Κωνσταντίνος ΓεωργάτοςΠοίηση, Όστρια Βιβλίο, 2016, 114 σελ.

Πηγές: Biblionet, Imagedgd, Όστρια Βιβλίο