Κώστας Σβόλης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κώστας Σβόλης γεννήθηκε το 1971 και ζει στην Αθήνα.
Το “Μαζί τους” αποτέλεσε το πρώτο του μυθιστόρημα.
Μυθιστορήματα
Μαζί τους (2014), Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων
Το δικαίωμα των νεκρών (2018), Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων

Το δικαίωμα των νεκρών – Κώστας Σβόλης
Ένας θάνατος, φάκελοι με γράμμα του νεκρού αποστολέα που φτάνουν ταυτόχρονα σε ανθρώπους αγνώστους μεταξύ τους, η ακροδεξιά και οι πολυδαίδαλες σχέσεις της με τον επιχειρηματικό κόσμο και το βαθύ κράτος, οι αναμνήσεις, οι αγώνες περασμένων χρόνων, το δίκαιο που παλεύει με το άδικο.
Ένα δυνατό, όσο και επίκαιρο μυθιστόρημα, για τα “κουρέλια” που όχι μόνο τραγουδάνε ακόμα αλλά ξέρουν και να ορθώνουν το ανάστημά τους όποτε χρειάζεται.

Μυθιστόρημα, Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων, 2018, 208 σελ.

Μαζί τους – Κώστας Σβόλης
Για να μη χάσουμε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε.
Για να κερδίσουμε τα πάντα πρέπει να θυμηθούμε τι μπορούμε να γίνουμε.
Δεν είχε απαντήσεις, μονάχα αυτή τη γαμημένη διαίσθηση που τον έκανε να πάρει τους δρόμους αξημέρωτα, κλωτσώντας τη σκοτεινιά για να φανεί το φως της μέρας. Έπαιρνε τις γωνίες κλειστά και περπάταγε τοίχο τοίχο, η επιφυλακτικότητα για τους ανθρώπους είχε μετατραπεί σε μια γενικευμένη εγρήγορση που διαπερνούσε κάθε ιστό και νευρώνα του κορμιού του. Οι ήχοι μεγεθύνονταν στ’ αυτιά του και έβλεπε μέσα από ευρυγώνιους φακούς, τα βήματα του γαντζώνονταν τη μια στις πλάκες των πεζοδρομίων και στην άσφαλτο του οδοστρώματος την άλλη, οι γροθιές, σφιγμένες μέσα στις τσέπες του, απασφαλισμένες χειροβομβίδες.
Ένα βιβλίο γι’ αυτούς που χάθηκαν και για όσα χάθηκαν γι’ αυτούς που αναζητούν ανθρώπους, συναισθήματα και νοήματα· γι’ αυτούς που επιστρέφουν από τη χώρα των σκιών για να διεκδικήσουν μια ζωή άξια να τη ζουν.

Μυθιστόρημα, Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων, 2014, 136 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων