Κώστας Θερμογιάννης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κώστας Θερμογιάννης γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1973.
Σπούδασε Δασολόγος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.
Η αγάπη του για τη λογοτεχνία τον οδήγησε το Μάρτιο του 2013 να δημιουργήσει το δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net θέλοντας να δώσει το βήμα σε κάθε δημιουργό για να δημοσιεύσει αλλά και να μιλήσει για τις δημιουργίες του.
Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά λογοτεχνικά διαδικτυακά περιοδικά.
Άρθρα του δημοσιεύονται στον έντυπο πολιτικό τύπο καθώς και σε ηλεκτρονικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.
Έχει γράψει τα βιβλία “Παράδρομος στο χρόνο” (2013), “Ταντίνιο, το χαμογελαστό κοχύλι” (2014), “Ο δάσκαλος και ο καθρέφτης” (2015) και “Ελένη” (2017).
Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλά συλλογικά βιβλία, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στη Huffington Post, στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, στο protagon.gr, στο tvxs.gr καθώς και στο Λαμιακό Τύπο.
Ζει με την οικογένειά του κι εργάζεται στη Λαμία.
Έχει τον σημαντικό και πολύ όμορφο λογοτεχνικό ιστότοπο: τοβιβλίο.net
Διατηρεί την προσωπική ιστοσελίδα: Κώστας Θερμογιάννης

Παράδρομος στο χρόνο – Κώστας Θερμογιάννης

Σε έναν παράδρομο του χρόνου, ιστορίες καθημερινών ανθρώπων ξετυλίγονται πάνω στο χαρτί… Άνθρωποι που θα μπορούσαν να ενεργήσουν διαφορετικά, που θα μπορούσαν να επιλέξουν κάτι άλλο…
Από ένα παράλληλα χάσμα του χρόνου ο συγγραφέας παρατηρεί ανθρώπους, καταγράφει τις φοβίες και τις αγωνίες τους. Μέσα από ένα κύκλο σιωπής επιλέγει 6 ιστορίες, πιθανές στο δικό μας σύμπαν, με διαφορετική ίσως κατάληξη αν γίνονταν διαφορετικές επιλογές…
κεντρικό όμως θέμα πάντα παραμένει η ελευθερία του ανθρώπου να επιλέγει. Η ελευθερία είναι η κινητήριος δύναμη διάκρισης της κοινωνίας, της τιμωρίας, των ατυχημάτων και των εγκλημάτων. Αλλά παραμένει το ύψιστο ιδανικό…

Διηγήματα, Ιδιωτική Έκδοση, 2013, 92 σελ.

Ταντίνιο, το χαμογελαστό κοχύλι – Κώστας Θερμογιάννης

Μια μικρή παρέα με παιχνιδιάρικα θαλασσινά είδη αγκαλιάζουν τον Αυγερινό, έναν λευκό αχινό και ζουν περιπέτειες στη φουρτουνιασμένη θάλασσα… Το χαμογελαστό κοχύλι, ο Ταρντίνιο, συναντά έναν διαφορετικό φίλο. Χωρίς ενδοιασμούς, ο νέος φίλος γίνεται μέλος της παρέας που τρελαίνει όλη τη γειτονιά… Μέχρι που μια μέρα μια τρικυμία…
Ένα παιδικό παραμύθι για την αποδοχή της διαφορετικότητας, το σεβασμό και τη συντροφικότητα…

Παιδική λογοτεχνία, ΤοΒιβλίο, 2014, 30 σελ.

Ο δάσκαλος και ο καθρέφτης – Κώστας Θερμογιάννης

Η έννοια της χαράς και του πόνου, της αγάπης και του μίσους, του χτες και του αύριο, της δημιουργίας αλλά και της καταστροφής είναι εκείνες που μέσα στη συνείδηση του ανθρώπου εναλλάσσονται δημιουργώντας αισθήματα, αισθήσεις, ίσως και παραισθήσεις, μα το κυριότερο, δημιουργούν τον αισθητό κόσμο μέσα στον οποίο ζει.
Η συνείδηση όμως δεν περιορίζεται μόνο στη γνώση της ύπαρξης. Διαχέεται εντός της και γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι κι οδηγός της. Άλλοτε δρα ως κινητήριος δύναμη, άλλοτε ως δικαστής κι άλλες φορές ως θεατής μιας ζωής που περνά και χάνεται ή που περνά και μένει.
Το σπουδαιότερο όμως, θα μπορούσε να πει κανείς, είναι πως από τη μια η συνείδηση δεν είναι ίδια σε όλους τους ανθρώπους κι αυτή η διαφορετικότητά της είναι τελικά που την κάνει μοναδική κι από την άλλη πως δεν είναι στατική αλλά εξελίσσεται μαζί με τον άνθρωπο και το χρόνο!
Ο “Δάσκαλος και ο καθρέφτης” είναι μια συλλογή επτά αυτοτελών διηγημάτων και έξι ιστοριών που ανά δύο πραγματεύονται την ίδια ιδέα αλλά από διαφορετική οπτική γωνία, δείχνοντας πάντα τον άνθρωπο στον άνθρωπο και την αξία των μικρών(;) πραγμάτων που καθορίζουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας χωρίς να τα λαμβάνουμε υπ’ όψη μας όσο σοβαρά πρέπει.

Διηγήματα, ΤοΒιβλίο, 2015, 116 σελ.

Ελένη – Κώστας Θερμογιάννης

Η Ελένη γεννήθηκε σε κάποιο απόμακρο σημείο του Κόσμου. Ο πατέρας της ήταν ένας ήλιος, όπως ο Ήλιος που βλέπουμε εμείς οι άνθρωποι κάθε πρωί και που ζεσταίνει τον κόσμο και τις ψυχές μας. Τούτη η ηλιαχτίδα όμως, αναρωτιέται γιατί θα πρέπει να ακολουθήσει την ευθύγραμμη πορεία του φωτός, όπως επιτάσσουν οι νόμοι της φύσης και του σύμπαντος, το δρόμο που άλλοι έχουν αποφασίσει για εκείνη. Μαζί με τους συνοδοιπόρους της θα ανακαλύψει σιγά σιγά τον κόσμο, ορατό κι αόρατο, και θα προσπαθήσει να ανατρέψει τη μοίρα της. Η περιπέτειά της, το ταξίδι της στον άπειρο χώρο του σύμπαντος γίνεται ένα ταξίδι αυτογνωσίας!
 

Διηγήματα, Anima Εκδοτική, 2017, 178 σελ.

Διηγήματα
Παράδρομος στο χρόνο (2013), Ιδιωτική Έκδοση
Ο δάσκαλος και ο καθρέφτης (2015), ΤοΒιβλίο
Ελένη (2017), Anima ΕκδοτικήΠαιδική λογοτεχνία
Ταντίνιο, το χαμογελαστό κοχύλι (2014), ΤοΒιβλίο

Συλλογικά έργα
Ένα ταξίδι… αλλιώς (2013), Εκδόσεις Σαΐτα
Μια εικόνα… χίλιες λέξεις (2014), ΤοΒιβλίο
Ιστορίες με δύο όψεις (2014), ΤοΒιβλίο
Τρενογραφίες (2016), ΤοΒιβλίο
Μια εικόνα… χίλιες λέξεις (2016), ΤοΒιβλίο
Ιστορίες μπονσάι (2016), ΤοΒιβλίο
Μονόλογοι (2017), ΤοΒιβλίο
Λόγος του ’18 (2019), ΤοΒιβλίο

Πηγές: BIBLIONET, Anima Εκδοτική, ΤοΒιβλίο.net