Λένα Ψύχα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Λένα Ψύχα γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου κατοικεί και εργάζεται.
Μπορεί να σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ, όμως η λογοτεχνία, η ανάγνωση και η συγγραφή, που είναι οι μεγάλες της αγάπες, έχουν κρατήσει τη φαντασία της ζωντανή και δημιουργική. Από μικρή ηλικία πειραματίζεται σε διάφορα είδη γραφής όπως παραμύθια, ποίηση και μυθιστορήματα. “Το λευκό κλουβί” δεν είναι το πρώτο μυθιστόρημα που έγραψε, αλλά το πρώτο που εκδίδει.
“Το λευκό κλουβί” εκδόθηκε το 2016 από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Το λευκό κλουβί – Λένα Ψύχα
Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, ένα μυθιστόρημα για το μεγάλο πρόβλημα της εποχής μας, την κατάθλιψη, αποτελεί το μυθιστόρημα της Λένας Ψύχα, το “Λευκό κλουβί” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.
Η πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματος, η Έλλη, καταλήγει να μην μπορεί να διακρίνει την απόσταση μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας. Είναι μια συνηθισμένη, μέση γυναίκα, η οποία αντιμετωπίζει την κατάθλιψη, μέσα στην οικογένεια, τον γάμο της, την κοινωνία. Η ιστορία της δεν είναι απλώς ο απαγορευμένος έρωτας μιας παντρεμένης γυναίκας, ούτε η ψυχανάλυση των βιωμάτων μιας ασθενούς με ψυχολογικά προβλήματα. Είναι η ιστορία κάθε ανθρώπου, του οποίου τον εαυτό κατατρώει η πραγματικότητα.
Με αφορμή την κατάθλιψη της Έλλης, η συγγραφέας Λένα Ψύχα σκιαγραφεί τη μέση γυναίκα, σύζυγο, φίλη και νοικοκυρά. Η συγγραφέας ξετυλίγει την ιστορία ενός παράνομου έρωτα και των ανελέητων συνεπειών ενός και μόνο λάθους. Ενός λάθους που οδηγεί την Έλλη εσώκλειστη στο δικό της λευκό κλουβί.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2016, 354 σελ.

Μυθιστορήματα
Το λευκό κλουβί (2016), Λυκόφως

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως

58 views.