Λουκάς Θειάσπρας

Λουκάς Θειάσπρας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Λουκάς Θειάσπρας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 17/10/1971.
Έκανε διάφορες δουλειές του ποδαριού και μετά τις στρατιωτικές υποχρεώσεις βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο για σπουδές. Απόφοιτος Ποδιατρικής (BSc) του πανεπιστημίου Salford – Manchester U.K με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλασκώβη (Glasgow Caledonian School of Podiatric Medicine), στο Πανεπιστήμιο ιατρικής Cardiff – Wales (Diabetic Foot) καθώς και στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής Dundee. Κατέχει τον τίτλο Master in Gait & Motion Analysis (MSc) και είναι υπότροφος του τμήματος Ποδιατρικής Ιατρικής του Royal College of Physicians & Surgeons of Glasgow (FFPM RCPS Glasg).
Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του τμήματος Διαβητικού ποδιού του Τζανείου Νοσοκομείου (1998-2007), καθώς και στους Ολυμπιακούς αγώνες στην πολυκλινική του Ολυμπιακού χωριού. Έχει δώσει πληθώρα ομιλιών / διαλέξεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Μαρόκο, Ιερουσαλήμ, Γλασκόβη, Άμστερνταμ, Κωνσταντινούπολη, Ρωσία) και έχει διακριθεί με έπαινο και βραβείο από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για ερευνητική του εργασία, ενώ έχει κάνει κριτική αναθεώρηση σε εργασίες προς δημοσίευση για το διεθνούς φήμης Αμερικανικό περιοδικό “Diabetes Care”. Έχει παρακολουθήσει δεκάδες ολοκληρωμένα σεμινάρια μεταξύ των οποίων Βελονισμού, Ωτοβελονισμού, Kinesio Tape, Foot Mobilisation, Sotai exercises, Meziers method, Running Injuries κ.α. Διατηρεί ενεργή συμμετοχή σε θέματα εκπαίδευσης ασθενών και αρθρογραφεί και διδάσκει για ποδιατρικά θέματα. Με λίγα λόγια ασχολείται και πάλι με δουλειές του ποδαριού, λίγο διαφορετικά όμως.
Παντρεμένος με την υπέροχη Κωνσταντίνα και απίστευτα περήφανος πατέρας της Ελένης και του Αλέξανδρου.
Όταν όλοι κοιμούνται, βολτάρει με τη μοτοσικλέτα, γράφει σκόρπιες σελίδες, προβληματίζεται, αναρωτιέται, σβήνει και ξαναγράφει σε μια ατέρμονη προσπάθεια να συνεισφέρει ή ακόμη και να αλλάξει τον κόσμο ή τουλάχιστον τη θεώρησή του για αυτόν.
Μυθιστορήματα
Έρωτας από μέταλλο (2024), Εκδόσεις Φυλάτος

Έρωτας από μέταλλο – Λουκάς Θειάσπρας

Έρωτας από


Δεν ήταν απλά ένα ασθενοφόρο που με σήκωνε από το έδαφος εκείνη τη μέρα. Ήταν η αφετηρία ενός ταξιδιού αυτοανακάλυψης, μιας περιπέτειας που ένωσε ανεξίτηλα τη ζωή μου με τη μοτοσικλέτα μου. Αυτό το βιβλίο είναι μια αφήγηση αυτής της σχέσης, μια μελωδία μεταξύ ανθρώπου και μηχανής.
Μέσα από τις σελίδες του, αποτυπώνεται η ιστορία μιας ανεξήγητης αγάπης, από την πρώτη στιγμή που τα δάχτυλά μου ακούμπησαν το κρύο μέταλλο της μοτοσικλέτας μου, μέχρι τις αμέτρητες ώρες που πέρασα να την κοιτώ να στέκεται στη γωνία του γκαράζ μου. Η μοτοσικλέτα μου δεν ήταν απλά ένα όχημα· ήταν σύντροφος, μούσα, και φωτεινός φάρος στις στιγμές της μοναξιάς μου.
Μέσα από τις περιπέτειες και τις αναμνήσεις, από τις απότομες στροφές του δρόμου μέχρι τις μακριές ευθείες που ξεδιπλώνονται στον ορίζοντα, αυτή η αφήγηση περιγράφει μια σχέση που μπορεί να φαίνεται άπιαστη για κάποιους, αλλά για μένα ήταν τόσο πραγματική όσο και οι παλμοί της καρδιάς μου.
“Έρωτας από μέταλλο” δεν είναι απλώς η ιστορία μιας μοτοσικλέτας. Είναι μια πρόσκληση να καταλάβετε πως, μερικές φορές, το πιο απλό μάτσο μέταλλο μπορεί να κρύβει μέσα του ολόκληρο έναν κόσμο ανείπωτης ομορφιάς και αινιγματικών δεσμών. Μια ιστορία που ίσως να είναι και η δική σας.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Φυλάτος, 2024, 140 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος