Μαρία Μπουρνέλη-Ρίζου

2021 Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Μπουρνέλη-Ρίζου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε οδοντίατρος και ειδικεύθηκε στη χειρουργική στόματος. Από το 2002 και για μία δεκαετία περίπου άσκησε την οδοντιατρική στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας. Έκτοτε αφοσιώθηκε αποκλειστικά στην οικογένειά της και στη φροντίδα των παιδιών της.
Είναι μέλος δύο Μικρασιατικών συλλόγων με έδρα τη Νέα Αρτάκη, συμμετέχοντας ενεργά σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και παρακολουθώντας μαθήματα παραδοσιακών χορών. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την αγιογραφία και τη ζωγραφική.
Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Το ιστορικό μυθιστόρημα «Κοραλία» είναι το πρώτο της ολοκληρωμένο έργο με το οποίο παρουσιάζεται στο ευρύ αναγνωστικό κοινό.
Μυθιστορήματα
Κοραλία (2021), Εκδόσεις Κύζικος

Κοραλία – Μαρία Μπουρνέλη-Ρίζου

ΚοραλίαΙστορικό μυθιστόρημα


Στην Αρτάκη Κυζίκου λίγα χρόνια πριν τη Μικρασιατική καταστροφή δύο νέα παιδιά, ο Γιάννος και η Κοραλία, ερωτεύονται και κάνουν όνειρα για το μέλλον, το οποίο στα αθώα μάτια τους διαγράφεται ευοίωνο. Οι πολιτικές εξελίξεις όμως, τα στρατιωτικά γεγονότα στη Μικρά Ασία και οι διωγμοί των Χριστιανικών πληθυσμών, αλλάζουν τα σχέδια των δύο νέων. Η Κοραλία με την οικογένειά της φεύγουν για τη μητρόπολη Ελλάδα πριν τις μαύρες μέρες του μεγάλου διωγμού. Έτσι ο Γιάννος από τη μια χάνει τον έρωτα της ζωής του και από την άλλη βιώνει της φρικαλεότητες με την εισβολή των τσετών στην Αρτάκη. Ως εκ θαύματος θα γλιτώσει και θα κάνει μια νέα αρχή βασισμένος στις γνώσεις και την εργατικότητά του. Με το πέρασμα του χρόνου θα καταφέρει να χτίσει μια αυτοκρατορία. Οι αναμνήσεις του, κλεισμένες σε ένα ασημένιο κουτί, θα του κρατούν συντροφιά μέχρι τη στιγμή που…

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Κύζικος, 2021, 536 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Κύζικος