Μαρία Α. Γεωργοπούλου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Γεωργοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα.
Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και απέκτησε μεταπτυχιακό στην Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες από το ίδιο πανεπιστήμιο.
Το διάβασμα είναι η μεγάλη της αγάπη και μέσα από αυτό ήρθε και η συγγραφή ιστοριών που οδήγησε στην έκδοση του πρώτου της βιβλίου. Όταν δε διαβάζει ή γράφει, περπατάει στη φύση και σκέφτεται τις επόμενες ιστορίες της. Έμπνευση παίρνει από τις καθημερινές δραστηριότητες και την επαφή με τους ανθρώπους και τη φύση.
Από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορούν τα βιβλία «In Aeternum-Στην Αιωνιότητα» (2018), «Οι Κόρες του Σκότους» (2019), «Η πολυκατοικία στο τέλος της οδού Στυγός» (2021) και ένα συνεργατικό διήγημα στη συλλογή «Βρόχος» (2019).
Μυθιστορήματα
In Aeternum (2018), Λυκόφως
Οι κόρες του σκότους (2019), Λυκόφως
Μυστικά στον Ίσκιο (2023), Λυκόφως

Διηγήματα
Η πολυκατοικία στο τέλος της οδού Στυγός (2021), Λυκόφως

Συλλογικά έργα
Βρόχος (2019), Λυκόφως

Μυστικά στον Ίσκιο – Μαρία Α. Γεωργοπούλου

Μυστικά


Η Έλλη παίρνει τη δύσκολη απόφαση: Μετακομίζει στον Ίσκιο, αγοράζει σπίτι με θέα σε μια βραχονησίδα όπου δεσπόζει ένας παλιός φάρος και διδάσκει στο ιδιωτικό σχολείο της πόλης με τη μία και μοναδική εκκλησία, την Εκκλησία των Αγγέλων.
Πρώτα μπαίνει στη ζωή της ο παιχνιδιάρης Κέρβερος.
Και μετά ο ερεβώδης Αλέξης. Εκείνος που έχει οριστεί να φυλάει τα σύνορα. Αυτά που χωρίζουν τις αγγελικές από τις δαιμονικές οντότητες, το Καλό από το Κακό.
Σύντομα, η ανύποπτη Έλλη θα βρεθεί στο μάτι ενός υπερφυσικού τυφώνα. Όχι τυχαία. Και τότε, πρέπει να αποκαλυφθούν τα μυστικά του παρελθόντος, τα μυστικά της ζωής στον Ίσκιο.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2023, 332 σελ.

Η πολυκατοικία στο τέλος της οδού Στυγός – Μαρία Α. Γεωργοπούλου

Η πολυκατοικία στο τέλοςΣειρά: Σκοτεινές πόλεις


Η Σοφία προσπαθεί να ξεπεράσει το επώδυνο διαζύγιό της κάνοντας επανεκκίνηση στη ζωή της. Μία αγγελία εύρεσης εργασίας την οδηγεί σε μία νέα πόλη, ως διαχειρίστρια σε πολυκατοικία, στην πολυκατοικία στο τέλος της οδού Στυγός. Εκεί την υποδέχεται ένας αινιγματικός ηλικιωμένος, ο οποίος δεν την κατατοπίζει όσο εκείνη θα ήθελε για τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της.
Σταδιακά, γνωρίζει τους λιγοστούς ενοίκους, οι οποίοι της αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες. Όλες αποκαλύπτουν εγκλήματα, ακόμα και αποτρόπαιες πράξεις. Η ατμόσφαιρα βαραίνει, και η Σοφία δεν έχει ανέβει ακόμα στον πέμπτο όροφο.
Εκεί όπου την περιμένουν εκπλήξεις.
Πίσω από μία πόρτα την οποία δεν πρέπει να ανοίξει.

Διηγήματα, Λυκόφως, 2021, 118 σελ.

Οι κόρες του σκότους – Μαρία Α. Γεωργοπούλου
Η Νατάσα είναι μια εσωστρεφής κοπέλα που δεν γνώρισε πατέρα και κρατάει αποστάσεις από τη μητέρα της. Αγαπάει τη φωτογραφία και εργάζεται ως ιδιωτική ντετέκτιβ, αναλαμβάνοντας συνήθως υποθέσεις συζυγικής απιστίας.

Η ζωή της κυλάει χωρίς απρόοπτα, μέχρι που η σύζυγος ενός πολύ πλούσιου επιχειρηματία ζητάει τη συνδρομή της για να βρεθούν τα ίχνη της εξαφανισμένης κόρης της. Στην πορεία των ερευνών κι ενώ η Νατάσα μέρα με τη μέρα καταλαβαίνει ότι η υπόθεση είναι πιο σκοτεινή από όσο είχε αρχικά εκτιμήσει, θα έρθει κοντά στον Άρη, έναν ελκυστικό συνάδελφό της, με τον οποίο θα συνεργαστούν.
Η Νατάσα και ο Άρης θα ανακαλύψουν ότι οι δαίμονες δεν είναι αποκυήματα φαντασίας και ότι υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να τους πουλήσουν την ψυχή τους. Και όχι μόνο…

Αλλά και αυτή η αποκάλυψη δεν είναι τόσο ανατριχιαστική μπροστά σε όσα η Νατάσα θα μάθει για το παρελθόν.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2019, 316 σελ.

In Aeternum – Μαρία Α. Γεωργοπούλου

Στην αιωνιότητα


Η Λυδία, μία μοναχική κοπέλα, μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, καθώς η μητέρα της πέθανε στη γέννα. Δεν γνωρίζει τον πατέρα της που, άλλωστε, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για εκείνη. Μετά τις σπουδές της, η μοίρα φαίνεται να της δείχνει ένα καλύτερο πρόσωπο.
Όταν όμως η Λυδία αναλαμβάνει την προετοιμασία μίας έκθεσης με πίνακες ζωγραφικής και γκραβούρες με θέμα την Κόλαση, θα γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που ξέρουν περισσότερα από όσα η ίδια για τον εαυτό της και τη ζωή της. Για να φέρει σε πέρας το έργο της, είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με τον Μάξιμο, έναν σκοτεινό και απρόσιτο άντρα, που κρύβει μυστικά.
Μυστικά που θα φέρουν τη Λυδία αντιμέτωπη με την Κόλαση…

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2018, 200 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως