Μαρία Α. Γεωργοπούλου

2021 Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Α. Γεωργοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα.
Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και απέκτησε μεταπτυχιακό στην Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το διάβασμα είναι ο βασικός τρόπος να περνάει η ώρα της από τότε που θυμάται τον εαυτό της, αφού μέσω των βιβλίων ένιωθε να ταξιδεύει. Η συγγραφή ήρθε λίγο αργότερα, όταν συνειδητοποίησε ότι οι ιστορίες που είχε στο μυαλό της, ήταν πάρα πολλές και δεν έπρεπε να ξεχαστούν. Όταν δεν διαβάζει ή γράφει, παρακολουθεί φανατικά ταινίες και σειρές, φτιάχνει ατέλειωτες λίστες με βιβλία που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσει. Από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορούν τα βιβλία της «In aeternum – Στην αιωνιότητα» και «Οι κόρες του σκότους», ενώ συμμετέχει και στη συλλογή διηγημάτων τρόμου «Βρόχος».
Μυθιστορήματα
In Aeternum (2018), Λυκόφως
Οι κόρες του σκότους (2019), Λυκόφως

Διηγήματα
Η πολυκατοικία στο τέλος της οδού Στυγός (2021), Λυκόφως

Συλλογικά έργα
Βρόχος (2019), Λυκόφως

Η πολυκατοικία στο τέλος της οδού Στυγός – Μαρία Α. Γεωργοπούλου

Η πολυκατοικία στο τέλοςΣειρά: Σκοτεινές πόλεις


Η Σοφία προσπαθεί να ξεπεράσει το επώδυνο διαζύγιό της κάνοντας επανεκκίνηση στη ζωή της. Μία αγγελία εύρεσης εργασίας την οδηγεί σε μία νέα πόλη, ως διαχειρίστρια σε πολυκατοικία, στην πολυκατοικία στο τέλος της οδού Στυγός. Εκεί την υποδέχεται ένας αινιγματικός ηλικιωμένος, ο οποίος δεν την κατατοπίζει όσο εκείνη θα ήθελε για τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της.
Σταδιακά, γνωρίζει τους λιγοστούς ενοίκους, οι οποίοι της αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες. Όλες αποκαλύπτουν εγκλήματα, ακόμα και αποτρόπαιες πράξεις. Η ατμόσφαιρα βαραίνει, και η Σοφία δεν έχει ανέβει ακόμα στον πέμπτο όροφο.
Εκεί όπου την περιμένουν εκπλήξεις.
Πίσω από μία πόρτα την οποία δεν πρέπει να ανοίξει.

Διηγήματα, Λυκόφως, 2021, 118 σελ.

Οι κόρες του σκότους – Μαρία Α. Γεωργοπούλου
Η Νατάσα είναι μια εσωστρεφής κοπέλα που δεν γνώρισε πατέρα και κρατάει αποστάσεις από τη μητέρα της. Αγαπάει τη φωτογραφία και εργάζεται ως ιδιωτική ντετέκτιβ, αναλαμβάνοντας συνήθως υποθέσεις συζυγικής απιστίας.

Η ζωή της κυλάει χωρίς απρόοπτα, μέχρι που η σύζυγος ενός πολύ πλούσιου επιχειρηματία ζητάει τη συνδρομή της για να βρεθούν τα ίχνη της εξαφανισμένης κόρης της. Στην πορεία των ερευνών κι ενώ η Νατάσα μέρα με τη μέρα καταλαβαίνει ότι η υπόθεση είναι πιο σκοτεινή από όσο είχε αρχικά εκτιμήσει, θα έρθει κοντά στον Άρη, έναν ελκυστικό συνάδελφό της, με τον οποίο θα συνεργαστούν.
Η Νατάσα και ο Άρης θα ανακαλύψουν ότι οι δαίμονες δεν είναι αποκυήματα φαντασίας και ότι υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να τους πουλήσουν την ψυχή τους. Και όχι μόνο…

Αλλά και αυτή η αποκάλυψη δεν είναι τόσο ανατριχιαστική μπροστά σε όσα η Νατάσα θα μάθει για το παρελθόν.

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2019, 316 σελ.

In Aeternum – Μαρία Α. Γεωργοπούλου

Στην αιωνιότητα


Η Λυδία, μία μοναχική κοπέλα, μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, καθώς η μητέρα της πέθανε στη γέννα. Δεν γνωρίζει τον πατέρα της που, άλλωστε, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για εκείνη. Μετά τις σπουδές της, η μοίρα φαίνεται να της δείχνει ένα καλύτερο πρόσωπο.
Όταν όμως η Λυδία αναλαμβάνει την προετοιμασία μίας έκθεσης με πίνακες ζωγραφικής και γκραβούρες με θέμα την Κόλαση, θα γνωρίσει πολλούς ανθρώπους που ξέρουν περισσότερα από όσα η ίδια για τον εαυτό της και τη ζωή της. Για να φέρει σε πέρας το έργο της, είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με τον Μάξιμο, έναν σκοτεινό και απρόσιτο άντρα, που κρύβει μυστικά.
Μυστικά που θα φέρουν τη Λυδία αντιμέτωπη με την Κόλαση…

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2018, 200 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως