Μαρία Ιατρίδη

Μαρία Ιατρίδη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Ιατρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών και δημοσιογραφία στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ. Αρθρογραφούσε για δύο χρόνια σε εφημερίδες ενώ από το 2011 εργάζεται ως δασκάλα. Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται και με το θέατρο έχοντας συμμετάσχει σε ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις. Σε ηλικία 17 ετών ξεκίνησε το… λογοτεχνικό ταξίδι της, κερδίζοντας το πρώτο παγκόσμιο βραβείο συγγραφής παραμυθιού στο πλαίσιο σχολικού διαγωνισμού. Κι από το παραμύθι μεταπήδησε στην ιστορία των αρχαίων χρόνων εκδίδοντας το 2016 υποστηρικτικό βιβλίο ιστορίας για τους μαθητές της δ’ δημοτικού. Παράλληλα, παρακολουθεί μαθήματα διδακτικής ιστορίας σε μεταπτυχιακό του Καποδιστριακού πανεπιστημίου. Το «Χαράζοντας τα σύννεφα» (εκδόσεις Πνοή) είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή ή άλλως συλλογή… εικόνων. Όχι μόνο από το μυαλό αλλά και από την καρδιά της.
Έχει το όμορφο blog: Μαρία Ιατρίδη
Ποίηση
Χαράζοντας τα σύννεφα (2016), Εκδόσεις Πνοή

Χαράζοντας τα σύννεφα – Μαρία Ιατρίδη
Το «Χαράζοντας τα σύννεφα» είναι μια ποιητική συλλογή, ή αλλιώς… συλλογή εικόνων. Εικόνες που έχουν χαραχθεί στο μυαλό της συγγραφέως αλλά κυρίως στην καρδιά της και αποφάσισε να τις «ζωγραφίσει» στο χαρτί.

Τα… χρώματα ποικίλουν ανάλογα με τα συναισθήματα. Αγάπη, έρωτας, πόνος, ελπίδα… Τα άψυχα ζωντανεύουν και μιλούν. Το φεγγάρι, τα αστέρια, τα σύννεφα, το τούνελ… Και η ψυχή μας ταξιδεύει με προορισμό το άγνωστο, αποφασισμένη να χαράξει τη δική της πορεία στο βιβλίο της ζωής.

Ξεφυλλίστε το και ετοιμαστείτε για ένα μοναδικό ταξίδι συναισθημάτων!

Τι είναι τα ποιήματα;
Ένα αλαλούμ, όπως και η ζωή.
Από αλλού αρχίζω κι αλλού τελειώνω – αν καταφέρω να τελειώσω.
Γιατί αν μ’ άφηναν, θα έγραφα αιώνια, θα ζούσα αιώνια.
Μα δεν μ’ αφήνουν, μου βάζουν όρια.
Αλλά και η ίδια η ζωή έχει τα όριά της γιατί κάποτε πεθαίνεις.
Και τότε βέβαια μπορεί να σε χρίσουν ποιητή.
Οι πραγματικοί ποιητές όμως συνεχίζουν να γράφουν
κι αφού πεθάνουν.

Ποίηση, Εκδόσεις Πνοή, 2016, 48 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πνοή