Το μαγικό ταξίδι

Μαρία Καρλή

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Καρλή γεννήθηκε στον Πειραιά.
Εργάζεται ως Παιδαγωγός στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Αγ. Ιωάννη Ρέντη από το 2000. Τα καλοκαίρια της πάντα βρίσκει χρόνο κι επισκέπτεται το χωριό της, την Πύλο Ν. Μεσσηνίας· ένα όμορφο ησυχαστήριο αλλά ταυτόχρονα πηγή έμπνευσης, αρμονίας, ξεγνοιασιάς και ξεχωριστών αναμνήσεων.
Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε να ακολουθήσει σπουδές ως Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας: I.E.K. ΞΥΝΗ Β. Βρεφονηπιοκόμου, Higher National Diploma in Early Childhood Studies MEDITERRANEAN COLLEGE και Στέλεχος Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΕΚ ΜΕΝΤΩΡ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ. Παρακολούθησε σεμινάριο με θέμα: «Ψυχοκοινωνική Ανάπτυξη στην Πρώτη Παιδική Ηλικία» στο ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και σεμινάριο με θέμα: «Σχεδιασμός, Οργάνωση και Λειτουργία Παιχνιδότοπων», σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης.
Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο στο Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων Πειραϊκού Συνδέσμου, ενώ παλιότερα είχε ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το τραγούδι στο μουσικό τμήμα του δήμου Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Έτσι οδηγήθηκε να ψάξει να βρει κι άλλους τρόπους επικοινωνίας σε εποχή καραντίνας.
Ως άνθρωπος, που την χαρακτηρίζει η αισιοδοξία, η ευαισθησία και η αγάπη, βρήκε τον τρόπο να τα μοιραστεί και να τα επικοινωνήσει μέσα απ’ τα παραμύθια της. Έτσι δημιουργήθηκαν τόσο απλά κι αληθινά τα δυο της παραμύθια: τα «Χελιδοφτερουγίσματα» που είναι υπό έκδοση και «Το μαγικό ταξίδι της Χρυσαλλίδας!». Δυο παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά, που μέσω της αγνότητας εκφράζουν το θάρρος και την πίστη που κρύβουμε μέσα μας.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Το μαγικό ταξίδι της Χρυσαλλίδας…! (2022), Ηδυέπεια

Το μαγικό ταξίδι της Χρυσαλλίδας…! – Μαρία Καρλή

Το μαγικό ταξίδι


Ο ήλιος έλαμπε στον καταγάλανο ουρανό… και μια μικρή κάμπια ξεκινά το ταξίδι της πάνω στον κορμό μιας μουριάς, κάνοντας όνειρα…!
Προσπαθεί να πλησιάσει όλο και πιο κοντά στο φως του Ήλιου… να γνωρίσει καινούργια μέρη και να βρει συνοδοιπόρους στο ταξίδι της…!
Ένα παραμύθι για την πίστη στον εαυτό μας, και την όμορφη αλλαγή εσωτερική κι εξωτερική που βιώνουμε…!

Εικονογράφηση: Κατερίνα Χονδρομπίλα
Αφήγηση: Μαρία Καρλή
Μουσική: Νίκος Πιτλόγλου
Περιέχει CD

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ηδυέπεια, 2022, 36 σελ.

Πηγές: Biblionet Ηδυέπεια