Μαρία Περάκη-Ρούγγα

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Ρούγγα είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής, τμήμα Γαλλικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου DEA από την ´Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στον τομέα Ιστορία και Πολιτισμός και διδακτορικού τίτλου του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και έχει διατελέσει υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ανατολικής Αττικής.
Είναι συγγραφέας της μονογραφίας με τίτλο «Ο αυτοδίδακτος δάσκαλος της φύσης J.J Rousseau». Το μυθιστόρημα «Ίδιοι καιροί» είναι το πρώτο της λογοτεχνικό έργο που εκδόθηκε.
Μυθιστορήματα
Ίδιοι καιροί (2021), Λυκόφως

Ίδιοι καιροί – Μαρία Περάκη-Ρούγγα

Ίδιοι καιροί


Άνθρωποι διαφορετικοί, που ζουν, δρουν και σκέφτονται σε διαφορετικές εποχές και σε διαφορετικούς τόπους:
Η Μαίρη, που προσπαθεί να ολοκληρώσει το διδακτορικό της στη σύγχρονη Αθήνα, μελετά τον Rousseau και ενώ αγωνιά να δώσει απάντηση σε ερωτήματα όπως «ποια είναι η φύση του ανθρώπου» και τι σημαίνει «ο άνθρωπος στη φυσικότητά του», με τη συνδρομή της Ιωάννας βιώνει πρωτόγνωρες εμπειρίες.
Ο δημοσιογράφος Philippe που ζει στο πλευρό του Emile Zola, στα τέλη του 19ου αιώνα, στο Παρίσι που συγκλονίζεται από κοινωνικές ταραχές, πολιτικές αλλαγές και την υπόθεση Ντρέιφους.
Ο Raymond, ο αγνός μοναχός από το Benevento της Ιταλίας, που έρχεται αντιμέτωπος με τη διαφθορά της παπικής εξουσίας.
Όλοι δοκιμάζονται στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν τον εαυτό τους, το περιβάλλον τους, τους ανθρώπους γύρω τους, την εποχή τους.
Να είναι μόνο αυτό που τους δένει με αόρατα δεσμά; Μήπως τελικά οι καιροί, όλοι οι καιροί, είναι ίδιοι;

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2021, 262 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως