Μαρία Ζαφειρίου

Μαρία Ζαφειρίου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Π. Ζαφειρίου είναι γεννημένη το 1969 και έλκει την καταγωγή της από τη Μυτιλήνη της Λέσβου.
Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (1987-1991) και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (1916-1920). Είναι μάχιμος εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το 1996 και τα τελευταία δέκα χρόνια υπηρετεί στο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Οι μεταπτυχιακοί της τίτλοι σπουδών αφορούν στην Εκπαίδευση Ενηλίκων και στη Γλωσσολογία για Εκπαιδευτικούς στο Ε.Α.Π.
Έχει εκδώσει τη μελέτη “Οι λέξεις στο διάβα τους… Η σημασιολογική τους μεταβολή από το απώτερο χθες στο σήμερα”, εκδόσεις Αττικός, καθώς και το δίτομο “Όπως ο Πρωτέας, Ένας Οδηγός για την Έκθεση – Έκφραση των μαθητών από το Γυμνάσιο στο Λύκειο”, αυτοέκδοση.
Παιδική λογοτεχνία
Μινκ, πού είστε; (2022), Αγγελάκη Εκδόσεις

Μινκ, πού είστε; – Μαρία Ζαφειρίου

Μινκ


Η φιλία αποτελεί αναβαθμό πολιτισμού τόσο ανάμεσα στους ανθρώπους όσο και μεταξύ των ανθρώπων και των ζώων. Η αμοιβαιότητα στα συναισθήματα γαληνεύει τις ψυχές, εξομαλύνει τις σχέσεις και γεφυρώνει τις αντιθέσεις. Ο κόσμος της «παλίντονης αρμονίας» στη φύση, κατά τον Ηράκλειτο, εξακολουθεί να μας διδάσκει την ισορροπία των αντίθετων δυνάμεων μέσα από την αναγκαιότητα της συνύπαρξης της άγριας χλωρίδας και πανίδας και των ανθρώπων.

Η ιστορία θα σας προβληματίσει για το τώρα και το αύριο μέσα από το χθες, με βασικούς της ήρωες την Ελένη και τον Αλέξανδρο, τα παιδιά της αστικής οικογένειας του κυρίου Δαρέση, που μετακόμισε στην Καστοριά τα τρία τελευταία χρόνια της κρίσης της πανδημίας.

Πώς ο Αλέξανδρος θα αντιμετωπίσει την απόφαση του πατέρα του για την τύχη των μινκ τους; Ποια η συμβολή της γιαγιάς Σαββούλας να αποτρέψει το αναπότρεπτο και γιατί η Ελένη θα ακολουθήσει την τέχνη της ζωγραφικής;

Παιδική λογοτεχνία, Αγγελάκη Εκδόσεις, 2022, 90 σελ.

Πηγές: Biblionet, Αγγελάκη Εκδόσεις

Please wait...