Μαρία Ζαχαράκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρία Ζαχαράκη έχει πτυχίο Νηπιαγωγού από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εργάζεται σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Από μικρή έγραφε ιστορίες, ώσπου αυτές οι ιστορίες έγιναν το υλικό για το πρώτο της βιβλίο. Το 2014 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Momentum το πρώτο της μυθιστόρημα, με τίτλο “Νόμος”. Το διήγημά της “Πορφυρός Σείριος” διακρίθηκε στον διαγωνισμό “Αδιέξοδο” του 1ου Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria και συμπεριλαμβάνεται στην ανθολογία “Το Έπος της Φαντασίας” (εκδόσεις iWrite).
Μυθιστορήματα
Νόμος (2014), Momentum
Μαύρη πεταλούδα (2017), Εκδόσεις Πηγή
Θυσία (2018), Momentum

Διηγήματα
Πορφυρός Σείριος

Συλλογικά έργα
Το Έπος της Φαντασίας (2017), Εκδόσεις iWrite.gr
Νάουσα (2018), Εκδόσεις iWrite.gr

Θυσία – Μαρία Ζαχαράκη
Η ιστορία του “Νόμου” ολοκληρώνεται με το δεύτερο βιβλίο της σειράς, “Θυσία”.
Η Αντριάνα και ο Κάμεν, έχουν παραβεί τον πρώτο Νόμο που ο Δημιουργός θέσπισε: Έρωτας ανάμεσα σε γυναίκα και άγγελο, δεν μπορεί να υπάρξει ούτε στους Ουρανούς ούτε στη Γη. Και υφίστανται την τιμωρία που Εκείνος όρισε: για πάντα χωριστά, κι ας είναι αδύνατον να ζήσουν ο ένας χωρίς τον άλλον. Αλλά όπως η πρώτη γυναίκα, η Λίλιθ από την οποία βιολογικά κατάγεται, η νεαρή φοιτήτρια της Οξφόρδης είναι αποφασισμένη να μην υπακούσει στην τιμωρία, όπως δεν υπάκουσε και στον νόμο. Και είναι έτοιμη να αποδεχθεί την ύψιστη Θυσία… αλλά και να κλείσει κυριολεκτικά μία συμφωνία με τον Διάβολο…
Ο πιο λαμπρός ανάμεσα στους αγγέλους, ο Εωσφόρος, που ζει ως έκπτωτος στην Πράγα σχεδιάζοντας την εκδίκησή του, θα της προσφέρει τη βοήθειά του: εξυφαίνει, με επικίνδυνα υψηλή ραπτική, ένα αρχαίο σχέδιο γενετικής πληροφορικής… έναν μαγικό κύκλο βιολογίας, αστρονομίας, αλχημείας που πυροδοτεί έναν νέο πόλεμο στους Ουρανούς τη νύχτα της Εαρινής ισημερίας.

Μυθιστόρημα, Momentum, 2018, 544 σελ.

Μαύρη πεταλούδα – Μαρία Ζαχαράκη

Μια σιβυλλική ιστορία αγάπης


Δουβλίνο, κολέγιο Τρίνιτι, παραμονή Πρωτομαγιάς. Μία κβαντική φυσικός, ένας ιατρός και ένας καθηγητής αρχαίων ελληνικών πιστεύουν στη διαφορετική σκέψη, τολμούν να αλλάξουν τα δεδομένα και ξεκλειδώνουν την Ιερογλυφική μονάδα του Τζον Ντι. Αποτέλεσμα, μια Μαύρη πεταλούδα ξεγλιστρά από τον θάνατο και από τότε ο θάνατος την κυνηγά σ’ ένα ανελέητο ερωτικό παιχνίδι. Ένα κβαντικό πείραμα, μια αρχαία τελετή ιερογαμίας, ένα θανάσιμο μυστικό, ενώνουν με συμπαγείς δεσμούς δύο ετερόκλητες κοπέλες. Η Λορέλ εξαναγκάζει την τύχη της Δάφνης και η Δάφνη σφραγίζει το πεπρωμένο της Λορέλ, ακολουθώντας τον μυστηριώδη νόμο “της κυριαρχίας των πρώτων”, μια νύχτα με τέτοια γεωμετρία στον ουρανό ικανή να καταρρίψει οποιαδήποτε λογική, να ανατρέψει οτιδήποτε γνωρίζουν για τον κόσμο και να δημιουργήσει μαγεία. Τρεις επιστήμονες πιστεύουν στο ένστικτό τους, στη γνώση και τη δύναμή της και απλά συμβαίνει να προκαλέσουν έναν αθάνατο, καταραμένο έρωτα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2017, 466 σελ.

Νόμος – Μαρία Ζαχαράκη
Όταν η Αντριάνα, πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα φιλοσοφίας της Οξφόρδης, αναλαμβάνει με τέσσερις συμφοιτητές της μια εργασία για τη δημιουργία του ανθρώπου, το μόνο που έχει στο νου της είναι ένας καλός βαθμός.
Αυτό που δεν φαντάζεται ποτέ είναι ότι, καλά κρυμμένο στις σελίδες της Βίβλου και στις τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που μελετά για την εργασία, βρίσκεται το μυστικό των Αρχαγγέλων της Δημιουργίας: το πρώτο μυστικό του Κόσμου, άρρηκτα δεμένο με τη μοίρα της.
Και σίγουρα δεν περιμένει ότι θα ερωτευτεί με την πρώτη ματιά έναν Αρχάγγελο που περπατά ανάμεσα στους ανθρώπους και ότι θα τον διεκδικήσει από τον Θεό, παραβιάζοντας τον πρώτο Νόμο που Εκείνος θέσπισε… Το ζευγάρι θα βρεθεί να ακροβατεί ανάμεσα στον πόθο και την αμαρτία, την πτώση και τον έρωτα, το θάνατο και τη ζωή …
Ενώ οι πέντε φοιτητές προσπαθώντας ν’ ανακαλύψουν την αλήθεια, θα έρθουν αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη πλεκτάνη της Ιστορίας: ένας εξόριστος έρωτας, μια μυστηριώδης γυναίκα για την οποία όλοι σιωπούν και ένα σχέδιο εκδίκησης που περιμένει επί αιώνες την κατάλληλη στιγμή, για να ανατρέψει τον Νόμο…

Μυθιστόρημα, Momentum, 2014, 450 σελ.

Πηγές: Biblionet, Momentum, Εκδόσεις Πηγή

Please wait...