Μαριάννα Τσίλη

Μαριάννα Τσίλη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαριάννα Τσίλη ξεκίνησε να γράφει ποίηση από παιδί, σαν παιχνίδι, αλλά τώρα που µεγάλωσε, πάλι σαν παιχνίδι, άρχισε να γράφει ιστορίες για παιδιά. Ο «Ρόµπερτ ο λαγός, και η σοφή πεταλούδα» είναι η πρώτη της ιστορία.
Γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Αθήνα, σπούδασε Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης, Φιλοσοφία και Λογοτεχνία. Ασχολείται µε τον διαλογισµό, την πνευµατικότητα και τον αθλητισµό. Προτού µετακοµίσει µόνιµα στη Μεσόγειο, έζησε στα Ιµαλάια και στη Βόρεια Ευρώπη. Γράφει ποίηση και διηγήµατα. Ταυτόχρονα διοργανώνει εναλλακτικές εκδηλώσεις σε µια προσπάθεια να µεταδοθούν εµπειρικά πρακτικές προσωπικής εξέλιξης. Με την παιδική ιστορία «Ρόµπερτ ο λαγός, και η σοφή πεταλούδα» είναι έτοιµη να βουτήξει στις ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί και να τις µεταφέρει µέσα από το χαρτί πίσω στον κόσµο.
Παιδική λογοτεχνία
Ρόμπερτ ο λαγός και η σοφή πεταλούδα (2022), Εκδόσεις iWrite

Ρόμπερτ ο λαγός και η σοφή πεταλούδα – Μαριάννα Τσίλη

Ρόμπερτ ο λαγόςΈνα παραμύθι για την αξία της φιλίας


Ο Ρόµπερτ ο ταχύς ψάχνει έναν φίλο για να µοιραστεί την οµορφιά της ζωής και του παιχνιδιού. Όπου και να ψάξει δεν βρίσκει κανέναν, µέχρι που γνωρίζει την πιο χαρούµενη πεταλούδα του κόσµου και µέσα σε ένα απόγευµα αλλάζει η ζωή του, κι από ταχύς γίνεται αργός, γιατί δεν θέλει και πολύ για να αλλάξει µια ζωή.

Ένα παιδικό βιβλίο για την αξία της φιλίας και την αυτογνωσία που χρειάζεται για να την εκτιμήσει κανείς.

Εικονογράφηση: Λυδία Χατζημάρκου

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις iWrite, 2022, 26 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite