Μαριαντώνης Πολίτης

Ελληνες λογοτέχνες

Ο Μαριαντώνης Πολίτης γεννήθηκε στην Αίγυπτο από Έλληνες γονείς. Στο Κάιρο έζησε όλα τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια. Από μικρό παιδί μιλάει Ελληνικά, Αραβικά, Γαλλικά και Αγγλικά.
Μετά την αποφοίτησή του από το ελληνικό σχολείο Καϊρου (Αμπέτειος Σχολή), ήρθε στην Ελλάδα όπου συνέχισε τις σπουδές του στο Βιολογικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ως ανήσυχο πνεύμα όμως, σύντομα μεταπήδησε στο State University of New York Empire State College από όπου αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα διεθνών σχέσεων. Είναι κάτοχος ΜΒΑ με ειδίκευση τον τομέα του ανθρωπίνου δυναμικού από το L’Institut Universitaire Kurt Bosch.
Λόγω του ότι μεγάλωσε ανάμεσα σε δύο χώρες με διαφορετικούς και σπουδαίους πολιτισμούς και έχοντας ταξιδέψει και σε άλλα μέρη, άντλησε πολλές παραστάσεις αναπτύσσοντας έτσι την φαντασία του.
Από τα τέλη Ιουνίου του 2016, ο Μαριαντώνης Πολίτης εκτός από συγγραφέας είναι και εκδότης, δημιουργώντας τις εκδόσεις “Έμπνευσις”.

Το ταξίδι του Μύρκα
Είναι δυνατόν κάτι μικρό να έχει μεγάλη ιστορία; Έχουμε φανταστεί ποτέ ότι ένα μικρό έντομο μπορεί να κρύβει μέσα του άπειρα συναισθήματα τα οποία πιστεύουμε ότι μόνο οι άνθρωποι τα νοιώθουν; Ακόμα και αν τα μυρμήγκια θεωρούνται ένα από τα πιο δυνατά πλάσματα της φύσης, μπροστά στον άνθρωπο και τα κατασκευάσματά του είναι αδύναμα.
Έχουμε σκεφτεί ποτέ ότι αυτό που για εμάς είναι λίγα βήματα, για κάποια όντα θα μπορούσε να είναι ταξίδι ζωής; Πιθανόν, να υπάρχουν όντα τα οποία θεωρούν τα δικά μας ταξίδια ζωής… μερικά βήματα. Έτσι λοιπόν ο Μύρκας, ένα μικρό μυρμήγκι αποφασίζει να κάνει το πιο δύσκολο ταξίδι στην ιστορία των μυρμηγκιών για τα μάτια της αγάπης του.
Θα προσπαθήσει να διασχίσει την μαύρη έρημο όπου εκεί συμβαίνουν πολλά εξωπραγματικά φαινόμενα και ποτέ κανείς δε γύρισε να τα εξιστορήσει.
108 σελ.

Το τάγμα των φτερωτών: Η γέννηση
Σε ένα μαιευτήριο στην Αθήνα, μόλις γεννήθηκε ένα ιδιαίτερο παιδί. Μέσα στα μάτια του, μπορούσε κανείς να αντικρίσει το πόσο ξεχωριστό είναι αφού άλλος άνθρωπος με τόσο περίεργα μάτια… δεν υπήρχε.
Ως γνήσιος πολεμιστής, πρέπει να παλέψει σκληρά για να καταφέρει να κρατήσει την εύθραυστη ισορροπία της Γης.
Αν, για τον οποιονδήποτε λόγο, ο ήρωάς μας, δε καταφέρει να τη διατηρήσει σταθερή, οι επιπτώσεις -κατά πάσα πιθανότητα- θα είναι ολέθριες για όλα τα όντα που υπάρχουν στα σύμπαντα διότι κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τις αλλαγές που θα δημιουργήσει η νέα τάξη πραγμάτων.
Βέβαια, για να τα καταφέρει, θα πρέπει πρώτα, να θυμηθεί το παρελθόν και την καταγωγή του, ώστε να μπορέσει να ανακτήσει τις δυνάμεις του και με αυτές να αντιμετωπίσει οτιδήποτε του σταθεί εμπόδιο.
216 σελ.

Το τάγμα των φτερωτών: Η κοσμογονία
Μετά τον εμφύλιο των θεών στην Ταρίθ, η Γη γίνεται το μεταίχμιο των τεσσάρων συμπάντων και παραμένει το επίκεντρο της ισορροπίας. Ο πολεμιστής -με την αμέριστη βοήθεια των δύο επιμελητών Φτερωτών-μεγάλωσε πέρα από κάθε λογής απειλή.
Τώρα πλέον ζει στο Παρίσι κι ενώ οι Μαύροι Λύκοι τον ανακάλυψαν, πρέπει με κάθε κόστος να θυμίσει στους υπόλοιπους την κατάσταση που επικρατούσε πριν την γέννησή του.
Η ζωή του όπως διαδραματίζεται -πριν την έλευση του στη Γη ως άνθρωπος- μας απελευθερώνει από τα περισσότερα αναπάντητα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί, όσον αφορά στις δυνάμεις του, τα περίεργα μάτια και τον χαρακτήρα του, που ενδόμυχα υποδεικνύει έναν υπεράφθονο προστατευτισμό για τους ανθρώπους που αγαπά. Ωστόσο το κλειδί όλων παραμένει η Ταρίθ.
Για τον λόγο αυτό, ο Αλέξανδρος, έχοντας ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του, εξιστορεί σε όλους τους παρευρισκόμενους το παρελθόν του, ώστε μέσα από αυτό να αντλήσει περισσότερους συμμάχους για τη μεγάλη μάχη που πιθανότατα να λάβει χώρα στη Γη. Δεν γνωρίζει καν αν ο ερχομός κάποιων μελών του “τάγματος”και κάποιων θεών θα είναι αρκετός.
288 σελ.

Ταξιδεύοντας στην Αίγυπτο
Αίγυπτος… Ένας προορισμός που στα μάτια πολλών ανθρώπων φαντάζει ταξίδι ζωής, ενώ στην πραγματικότητα είναι μια χώρα τόσο κοντά στην Ελλάδα.
Μια νεαρή κοπέλα θέλει να φύγει από το χωριό της, για να ζήσει μια νέα ζωή στην πρωτεύουσα με τους έντονους ρυθμούς της. Η μοίρα της κάνει το χατίρι, αλλά της επιφυλάσσει κι έναν αναπάντεχο ρόλο, αυτόν της ανύπαντρης μητέρας.
Μέσω συγκυριών, δίνεται η ευκαιρία ενός ταξιδιού. Ένα μικρό παιδί λατρεύει τη χώρα του Νείλου, την ιστορία της, τον πολιτισμό της, μα και τον εκεί ελληνισμό που υποδεικνύει τους άρρηκτους δεσμούς των δύο αδελφών χωρών.
Για έναν ανεξήγητο λόγο, το αγόρι ερωτεύεται την Αίγυπτο. Η μητέρα έχει ξεχάσει αυτό το συναίσθημα, ούσα αφοσιωμένη μόνο στο παιδί και τη δουλειά της. Βέβαια, ο έρωτας είναι απρόβλεπτος και μπορεί να σε καρφώσει με το βέλος του εκεί που δεν το περιμένεις.
272 σελ.

Μυθιστορήματα
Το τάγμα των φτερωτών: Η γέννηση (2016), Έμπνευσις
Το τάγμα των φτερωτών: Η κοσμογονία (2016), Έμπνευσις
Ταξιδεύοντας στην Αίγυπτο (2018), Έμπνευσις

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Το ταξίδι του Μύρκα (2016), Έμπνευσις

Πηγές: BIBLIONET, Εκδόσεις Έμπνευσις