Μαρί Κωνσταντάτου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρί Κωνσταντάτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Διέγραψε μια πολύ πετυχημένη πορεία ως ηθοποιός στον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Τα τελευταία χρόνια επιμελείται και παρουσιάζει την καθημερινή κοινωνική εκπομπή “Με Αγάπη”, στην τηλεόραση του Αntenna. Μια εκπομπή που αναδεικνύει φιλανθρωπικές οργανώσεις, σωματεία και οργανισμούς, αλλά ασχολείται επίσης με μεγάλα κοινωνικά προβλήματα προσφέροντας λύσεις και προτάσεις. Για την προσφορά της στον εθελοντισμό αλλά και για τη φιλανθρωπική της δράση έλαβε δεκάδες βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Βραβεύτηκε με το Χρυσό Ευρωπαϊκό Βραβείο Εθελοντισμού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Τιμήθηκε με το Βραβείο Επικοινωνίας των Εθελοντικών Αξιών από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων ως πρότυπο για τους νέους για την κοινωνική της προσφορά και το εθελοντικό κίνημα. Συμμετείχε ενεργά και διακρίθηκε για τη στήριξη και ανάδειξη δεκάδων φιλανθρωπικών σωματείων και μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Η Μαρί Κυριακού παράλληλα έχει δημιουργήσει τα “Κουτιά με Αγάπη”, στα οποία τοποθετούνται ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση παιδιών αλλά και συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Tα ρούχα αποστειρώνονται, συσκευάζονται και στη συνέχεια αποστέλλονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Eπίσης δημιούργησε τη “Γραμμή με Αγάπη”. Μια τηλεφωνική γραμμή στην οποία μπορούν να τηλεφωνούν όσοι επιθυμούν, και τα ποσά που συγκεντρώνονται διατίθενται κάθε μήνα σε διαφορετικά ιδρύματα και σωματεία. Η αγάπη της για τα παιδιά την οδήγησε στη συγγραφή παιδικών βιβλίων.
Η Μαρί Κυριακού έχει γράψει τρία παραμύθια με ήρωα τον Μάικ τον Φασολάκη που έχουν γίνει best sellers. Τα Μάικ ο Φασολάκης – Θα σε γαργαλήσω!, Μάικ ο Φασολάκης – Πάω θάλασσα! και Τα Χριστούγεννα του Μάικ. Τα δύο πρώτα βιβλία κυκλοφορούν στη Σερβία, όπου έχουν γίνει best sellers, ενώ σύντομα και τα τρία παραμύθια θα κυκλοφορήσουν μεταφρασμένα και στην Κίνα. Η σειρά με τα βιβλία του Μάικ κυκλοφορούν ήδη στα αγγλικά, σε διεθνείς ιστότοπους όπως το Amazon, με τίτλο Mike the little bean, καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή (e-book). Σύντομα θα είναι διαθέσιμα και στο application store.
Η αγάπη των παιδιών για τον Μάικ τον Φασολάκη την οδήγησε στη συγγραφή του πρώτου θεατρικού της έργου με τίτλο “Οι περιπέτειες του Μάικ” που ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο Αλίκη τον Οκτώβριο του 2012.

Μάικ ο Φασολάκης: Θα σε γαργαλήσω – Μαρί Κυριακού
Οι περιπέτειες του Μάικ, ενός μικρού φασολιού, όταν ο δυνατός άνεμος τον παρέσυρε μακριά από το φυτό όπου μεγάλωνε μαζί με την οικογένειά του.
Μολονότι αρχικά ήθελε να ξαναγυρίσει στο σπίτι του, τελικά αφέθηκε στα χέρια της Αγάπης που τον απόθεσε στην ευεργετική αγκαλιά της γης για να βλαστήσει και να δώσει καρπούς.
Eικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση

Παιδική λογοτεχνία, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2010, 45 σελ. / Ψυχογιός, 2013, 45 σελ.

Μάικ ο Φασολάκης: Τα Χριστούγεννα του Μάικ – Μαρί Κυριακού
Ερχονται τα Χριστούγεννα και ο Μάικ ο Φασολάκης µαζί µε το φίλο του το Γλάρο θέλουν να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους. Πρώτα όµως θα πρέπει να το διαλέξουν. Μαζί, λοιπόν, θα γνωρίσουν τον Τούλη τον Ελατούλη, ένα έλατο λιγάκι διαφορετικό από τα άλλα. Ο Μάικ και ο Βλάρος θα το πάρουν στο σπίτι και θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα!
Eικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση
Aφήγηση: Μαρί Κυριακού

Παιδική λογοτεχνία, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2011, 34 σελ. / Ψυχογιός, 2014, 36 σελ.

Μάικ ο φασολάκης: Πάω θάλασσα – Μαρί Κυριακού
Τι ζέστη κι αυτή! Ο Μάικ ο φασολάκης ταξιδεύει μαζί με το φίλο του το γλάρο για την παραλία έχοντας κάνει τα πιο όμορφα σχέδια για παιχνίδια στην αμμουδιά. Πώς βρέθηκε μόνος του όμως; Πώς θα ξεφύγει από τα μεγάλα καβούρια, τον αγκαθωτό αχινό και τα βρωμερά σκουπίδια;
Θα κάνει ποτέ τις διακοπές που ονειρεύεται;
Ακολουθήστε το σκανταλιάρικο φασολάκι σ’ ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες!
Eικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση

Παιδική λογοτεχνία, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2011, 39 σελ. / Ψυχογιός, 2013, 39 σελ.

Οι περιπέτειες του Μάικ του Φασολάκη – Μαρί Κυριακού
Ο αγαπημένος Μάικ ο Φασολάκης σε νέες περιπέτειες!

Eικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση

Παιδική λογοτεχνία, Ψυχογιός, 2013, 58 σελ.

Μάικ ο Φασολάκης: Ηρθε το σχολικό – Μαρί Κυριακού

Η αλφαβήτα


Ο Μάικ ο Φασολάκης μεγάλωσε και πάει στο σχολείο με τα άλλα φασολάκια! Για να μάθει τα γράμματα από το Α μέχρι το Ω, βρίσκει έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο: σκαρώνει ποιηματάκια! Έτσι, και η δασκάλα του, η κυρία Μπάμια, ενθουσιάζεται με την πρόοδό του και ο Μάικ μας μαθαίνει την αλφαβήτα. Ένα χαρούμενο βιβλίο που θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους να μάθουν τα γράμματα παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Παιδική λογοτεχνία, Ψυχογιός, 2014, 32 σελ.

Μάικ ο Φασολάκης: Ήρθε το σχολικό – Μαρί Κυριακού

Οι αριθμοί


Ο Μάικ ο Φασολάκης μεγάλωσε και πάει στο σχολείο με τα άλλα φασολάκια!
Για να μάθει τους αριθμούς από το 1 μέχρι το 10, βρίσκει έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο: σκαρώνει τραγουδάκια και χορεύει με κέφι και χαρά! Έτσι, και η δασκάλα του, η κυρία Μπάμια, ενθουσιάζεται με την πρόοδό του και ο Μάικ μάς μαθαίνει να μετράμε.
Ένα χαρούμενο βιβλίο που θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους να μάθουν τους πρώτους τους αριθμούς παίζοντας και διασκεδάζοντας

Eικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση

Παιδική λογοτεχνία, Ψυχογιός, 2014, 32 σελ.

Μάικ ο Φασολάκης: Ήρθε το σχολικό – Μαρί Κυριακού

Τα σχήματα


Ο Μάικ ο Φασολάκης μεγάλωσε και πάει στο σχολείο με τα άλλα Φασολάκια!
Για να μάθει τα σχήματα, βρίσκει έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο: φτιάχνει ποιηματάκια για τον κύκλο, το τετράγωνο, το τρίγωνο, τον ρόμβο! Έτσι, και η δασκάλα του είναι υπερήφανη για τις γνώσεις του και ο Μάικ μάς μαθαίνει τα σχήματα.
Ένα χαρούμενο βιβλίο που θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους να μάθουν τα σχήματα παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Eικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση

Παιδική λογοτεχνία, Ψυχογιός, 2015, 32 σελ.

Μάικ ο Φασολάκης: Ήρθε το σχολικό – Μαρί Κυριακού

Τα χρώματα


Ο Μάικ ο Φασολάκης μεγάλωσε και πάει στο σχολείο με τα άλλα Φασολάκια!
Για να μάθει τα χρώματα, βρίσκει έναν πολύ διασκεδαστικό τρόπο: σκαρώνει τραγουδάκια για το κόκκινο, το μαύρο και το ροζ, το πράσινο, το άσπρο και το μοβ! Έτσι, και η δασκάλα του καμαρώνει για την πρόοδό του και ο Μάικ μάς μαθαίνει τα χρώματα.
Ένα χαρούμενο βιβλίο που θα βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους να μάθουν τα βασικά χρώματα παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Eικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση

Παιδική λογοτεχνία, Ψυχογιός, 2015, 32 σελ.

Μάικ ο Φασολάκης: Μαγειρεύοντας με την Αργυρώ – Μαρί Κυριακού
Ο Μάικ ο Φασολάκης συναντά την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και μαγειρεύουν μαζί συνταγές εύκολες, γρήγορες, αλλά κυρίως υγιεινές και πεντανόστιμες!
Όλα τα λαχανικά -η παρέα του Μάικ- μπαίνουν στις συνταγές της Αργυρώς και με πολύ χιούμορ μάς χαρίζουν απολαυστικά και νόστιμα φαγητά που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Eικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση

Παιδική λογοτεχνία, Ψυχογιός, 2016, 60 σελ.

Μάικ ο Φασολάκης: Κόντρα με τον αρακά – Μαρί Κυριακού
Ο Μάικ μεγάλωσε… και είναι περίεργος να τα μάθει και να τα ζήσει όλα!
Αποφασίζει να πάει στη θάλασσα, να γνωρίσει νέους φίλους και όμορφα κορίτσια. Εκεί όμως τον περιμένει ο Μπάμπης ο Αρακάς, που οδηγεί σκάφος, είναι άσος στο σκι, τις ρακετες, το κολύμπι, και γι’ αυτό τον θαυμάζουν όλοι!
Ο Μάικ θέλει να εντυπωσιάσει, αλλά πώς να τα καταφέρει; Ούτε να κολυμπάει δε ξέρει καλά καλά! Ο Μπάμπης ο Αρακάς τον προκαλεί και προσπαθεί να τον κοροϊδέψει! Και τότε ο Μάικ αποφασίζει να τον αντιμετωπίσει με έναν πολύ έξυπνο τρόπο!
Οι κόντρες με τον Αρακά θα του μάθουν κάτι πολύτιμο: ότι για να αρέσεις και να εντυπωσιάσεις δε χρειάζεται τίποτε παραπάνω από το να είσαι ο εαυτός σου!
Με δώρο DVD με την αφήγηση του παραμυθιού από τη συγγραφέα.

Eικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση

Παιδική λογοτεχνία, Ψυχογιός, 2016, 44 σελ.

Παιδική λογοτεχνία
Μάικ ο Φασολάκης: Θα σε γαργαλήσω (2010), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Μάικ ο Φασολάκης: Τα Χριστούγεννα του Μάικ (2011), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Μάικ ο φασολάκης: Πάω θάλασσα (2011), Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Μάικ ο φασολάκης: Πάω θάλασσα (2013), Ψυχογιός
Μάικ ο Φασολάκης: Θα σε γαργαλήσω (2013), Ψυχογιός
Οι περιπέτειες του Μάικ του Φασολάκη (2013), Ψυχογιός
Μάικ ο Φασολάκης: Τα Χριστούγεννα του Μάικ (2014), Ψυχογιός
Μάικ ο Φασολάκης: Ηρθε το σχολικό (2014), Ψυχογιός
Μάικ ο Φασολάκης: Ηρθε το σχολικό (2014), Ψυχογιός
Μάικ ο Φασολάκης: Ηρθε το σχολικό (2015), Ψυχογιός
Μάικ ο Φασολάκης: Ηρθε το σχολικό (2015), Ψυχογιός
Μάικ ο Φασολάκης: Μαγειρεύοντας με την Αργυρώ (2016), Ψυχογιός
Μάικ ο Φασολάκης: Κόντρα με τον αρακά (2016), Ψυχογιός

Πηγές: Biblionet, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, Ψυχογιός