Μαρίνα Καλεώδη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρίνα Καλεώδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όμως η ίδια δηλώνει περήφανα ότι κατάγεται από την Τήνο.
Το ίδιο περήφανα δηλώνει και ότι τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης. Πήρε πτυχίο Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζεται ως διορθώτρια/επιμελήτρια κειμένων. Αν τη συναντήσετε, θα σας μιλήσει σίγουρα για τα ανίψια της, στα οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία, για τις ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει λάβει μέρος, και για τον συγκρότημα παραδοσιακών χορών του οποίου είναι μέλος. Από μικρή έγραφε ιστορίες αλλά και ποιήματα. Με τις “Πατημασιές στην Άμμο” ξεκινάει ένα διαφορετικό ταξίδι στον κόσμο των εκδόσεων, ελπίζοντας να αφήσει τα δικά της ίχνη στην καρδιά του αναγνωστικού κοινού.
Μυθιστορήματα
Πατημασιές στην άμμο (2017), Εμπειρία Εκδοτική
Χάρη! (2020), Ωκεανίδα

Χάρη! – Μαρίνα Καλεώδη
Πόσο εύκολο είναι να παρασυρθεί κανείς από την καθημερινότητα και να μην αναγνωρίσει τις χαρές που του δίνει η ζωή και τις χάρες που του κάνει; Η Μαργαρίτα, η Λευκή και η Αυγή -ένα λουλούδι, ένα χρώμα και ένα ξημέρωμα- αναπολούν το παρελθόν και κάνουν σχέδια για το μέλλον όσο έρχονται αντιμέτωπες με το παρόν. Μια παρέα κοριτσιών, που ανακατεύουν τις πίκρες με μια κουταλιά ζάχαρη και δυο σταγόνες σοκολάτα, και αντρών, που λατρεύουν το ποδόσφαιρο, τις γυναίκες και το χρήμα, στροβιλίζεται στους ρυθμούς της ζωής και όλοι μαζί χορεύουν αγκαλιά με τα όνειρά τους μέχρι να ζαλιστούν. Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τα χαρίσματα που έχει ο καθένας και τον Χάρη! Μια ιστορία που παίζει με τις λέξεις, όπως παίζει και η ζωή με τις ζωές μας. Να σας ζητήσω μια χάρη; Χαμογελάστε και χαρείτε τη!

Μυθιστόρημα, Ωκεανίδα, 2020, 288 σελ.

Πατημασιές στην άμμο – Μαρίνα Καλεώδη
Η Άρτεμις μεγάλωσε σε ένα νησί των Κυκλάδων, μέσα σε μια δεμένη, πολύτεκνη, κλασική ελληνική οικογένεια. Και μπορεί να έφυγε για σπουδές στην Αθήνα, ανοίγοντας τα φτερά της σε έναν κόσμο που ονειρευόταν από μικρή, όμως πάντα είχε στην καρδιά της τον τόπο καταγωγής της και πάντα γυρνούσε σε αυτόν. Εκεί άλλωστε γνώρισε και τον μεγάλο της έρωτα, τον Απόλλωνα. Μαζί έκαναν σχέδια για το μέλλον και μαζί αντιμετώπιζαν κάθε δυσκολία. Ήταν όμως τα σχέδια αυτά συμβατά με όσα είχε γράψει η μοίρα για εκείνους; Μόνο η αγαπημένη της παραλία μπορούσε να της δώσει τις απαντήσεις που χρειαζόταν, γι’ αυτό και η Άρτεμις σε εκείνη κατέφευγε όποτε ήθελε να αντλήσει δύναμη.

Μυθιστόρημα, Εμπειρία Εκδοτική, 2017, 224 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εμπειρία Εκδοτική, Ωκεανίδα