Μαρίνα Καλεώδη

Λογοτέχνες
Η Μαρίνα Καλεώδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όμως η ίδια δηλώνει περήφανα ότι κατάγεται από την Τήνο.
Το ίδιο περήφανα δηλώνει και ότι τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης.
Πήρε πτυχίο Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζεται ως διορθώτρια/επιμελήτρια κειμένων.
Αν τη συναντήσετε, θα σας μιλήσει σίγουρα για τα ανίψια της, στα οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία, για τις ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει λάβει μέρος, και για τον συγκρότημα παραδοσιακών χορών του οποίου είναι μέλος.
Από μικρή έγραφε ιστορίες αλλά και ποιήματα.
Με τις “Πατημασιές στην Άμμο” ξεκινάει ένα διαφορετικό ταξίδι στον κόσμο των εκδόσεων, ελπίζοντας να αφήσει τα δικά της ίχνη στην καρδιά του αναγνωστικού κοινού.
Πατημασιές στην άμμο - Μαρίνα Καλεώδη
Η Άρτεμις μεγάλωσε σε ένα νησί των Κυκλάδων, μέσα σε μια δεμένη, πολύτεκνη, κλασική ελληνική οικογένεια. Και μπορεί να έφυγε για σπουδές στην Αθήνα, ανοίγοντας τα φτερά της σε έναν κόσμο που ονειρευόταν από μικρή, όμως πάντα είχε στην καρδιά της τον τόπο καταγωγής της και πάντα γυρνούσε σε αυτόν. Εκεί άλλωστε γνώρισε και τον μεγάλο της έρωτα, τον Απόλλωνα. Μαζί έκαναν σχέδια για το μέλλον και μαζί αντιμετώπιζαν κάθε δυσκολία. Ήταν όμως τα σχέδια αυτά συμβατά με όσα είχε γράψει η μοίρα για εκείνους; Μόνο η αγαπημένη της παραλία μπορούσε να της δώσει τις απαντήσεις που χρειαζόταν, γι’ αυτό και η Άρτεμις σε εκείνη κατέφευγε όποτε ήθελε να αντλήσει δύναμη.

Μυθιστόρημα, Εμπειρία Εκδοτική, 2017, 224 σελ.

Μυθιστορήματα
Πατημασιές στην άμμο (2017), Εμπειρία Εκδοτική

Πηγές: Biblionet, Εμπειρία Εκδοτική

10 εμφανίσεις.