Μαρίνα Κικίδου

Μαρίνα Κικίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαρίνα Κικίδου γεννήθηκε και κατοικεί στο Αφράτι Ευβοίας, ένα πανέμορφο χωριό κοντά στην Χαλκίδα.
Ασχολείται με την παραδοσιακή τοξοβολία και το taekwondo, ενώ στον ελεύθερό της χρόνο ζωγραφίζει, παίζει μουσική, τραγουδάει, ορειβατεί και είναι μέλος μίας αξιόλογης Θεατρικής ομάδας. Ασχολείται με τη συγγραφή από την ηλικία των 12 ετών, ενώ από πολύ μικρότερη ηλικία ονειρευόταν το μέλλον της σαν συγγραφέας. Αγαπά να ξεπερνά τους φόβους της μέσα από την περιπέτεια, την οποία φροντίζει να αναζητά στη φύση διευρύνοντας τους ορίζοντές της. Υποστηρίζει πως ο καθένας κρύβει μέσα του έναν ήρωα και επιβάλλεται να τον αφήσει ελεύθερο για να δείξει στον κόσμο πως ακόμα υπάρχει ελπίδα.

«Αγαπώ τις αυθόρμητες περιηγήσεις σε ανεξερεύνητα βουνά, αναζητώντας τη μεγάλη περιπέτεια που σε βρίσκει πριν την ψάξεις. Εκφράζομαι μέσω της μουσικής και του θεάτρου, το οποίο η ταλαντούχα ομάδα του καλλιτεχνικού εργαστηρίου βασιλικού με έκανε να αγαπήσω ακόμη περισσότερο. Τα τελευταία έξι χρόνια εξασκούμαι στο ταεκβοντό ενώ από το 2018 κάνω παραδοσιακή τοξοβολία. Μετά από δώδεκα χρόνια ερασιτεχνικής γραφής εκδόθηκε το πρώτο μου βιβλίο «Οι Υπερασπιστές της Σελκούθια», βιβλίο φαντασίας, από τις εκδόσεις Φυλάτος.»
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Οι υπερασπιστές της Σελκούθια (2020), Εκδόσεις Φυλάτος

Οι υπερασπιστές της Σελκούθια – Μαρίνα Κικίδου

Οι υπεραστιστές


Τι γίνεται όταν ένας πρίγκιπας ασήμαντος για όλους μαθαίνει πως αναλαμβάνει την ηγεσία της Σελκούθια; Το νεαρό της ηλικίας του αποτελεί έγκλημα για τον αχάριστο μονάρχη του γειτονικού
βασιλείου. Απειλεί να καταστρέψει τη Σελκούθια, αν ο πρίγκιπας Βάνκερ δεν αποδείξει πως είναι άξιος να στεφθεί. Τι γίνεται όταν η αρχή μίας εκστρατείας μετατρέπεται στην εκπλήρωση ενός
ονείρου;
Όταν οι εχθροί γίνονται φίλοι; Μία μοιραία συνάντηση θα ανατρέψει τα γεγονότα και θα ξυπνήσει το “τέρας” στην ψυχή του καταραμένου διαδόχου. Μα μέχρι πού θα έφτανε κανείς για τον θρόνο; Μία ιστορία αγάπης και προδοσίας, μεταξύ ψέματος κι αλήθειας, γραμμένη για τους ήρωες των καιρών μας.

Εικονογράφος: Αγγελική Μάλαμα

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Φυλάτος, 2020, 186 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Φυλάτος