Μάρθα Αποστολίδου

Μάρθα Αποστολίδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μάρθα Αποστολίδου γεννήθηκε την άνοιξη του 1975 στη Λάρισα.
Είναι νηπιαγωγός και γραφίστας. Μετά τη φοίτησή της στο παιδαγωγικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, πήρε το πτυχίο της στις εφαρμοσμένες τέχνες και συνέχισε τις σπουδές στην ιταλική φιλολογία. Οι μεγάλες της αγάπες είναι το διάβασμα, η φωτογραφία και η εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Ασχολείται με τη ζωγραφική ενεργά έχοντας πραγματοποιήσει σειρά εκθέσεων.
Εικονογράφησε το βιβλίο της Ανθής Θάνου και του Παναγιώτη Κούλελη, «το Δαφνοκούκουτσο», την οικολογική ιστορία του Χαράλαμπου Μανανά «Θάλασσα, αιγιαλός, παραλία», το βιβλίο «Φτερουγίσματα στη λίμνη Βιστωνίδα» για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας, το παραδοσιακό παραμύθι «Τα τρία χρυσά μήλα και ο δράκος με τα εφτά κεφάλια», καθώς και τα βιβλία «Η Φαντασιοδρομία 1», «Η Φαντασιοδρομία 2» και το «Καμπούμ και φύγαμε», εκδ. Ευφυές.
Τα βιβλία της (σε εικονογράφηση δική της): «Η Μίρκα και οι δουλειές του σπιτιού», εκδ. Καρυδάκη. «Ο πειρατής της πορτοκαλιάς», εκδ. Καρυδάκη.
Παιδική λογοτεχνία
Η ομελέτα του Αιμίλιου! (2022), Ηδύφωνο

Η ομελέτα του Αιμίλιου! – Μάρθα Αποστολίδου

Η ομελέτα


Ο Αιμίλιος λατρεύει την ομελέτα. Δε θέλει ούτε να ακούσει για αυγά βραστά, μάτια ή μελάτα. Θα τολμήσει άραγε να
δοκιμάσει κάτι που απορρίπτει; Θα γνωρίσει την κυρία Πρωτεΐνη, που βρίσκεται στα αυγά και θα μάθει να δίνει μια ευκαιρία σε διαφορετικές μορφές τροφής που είναι θρεπτικές και μας κάνουν γερούς και υγιείς.
Μια ιστορία με πολλή φαντασία και… πολλά αυγά!

Εικονογράφηση: Μάρθα Αποστολίδου

Παιδική λογοτεχνία, Ηδύφωνο, 2022, 32 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ηδύφωνο