Μαίρη Ελευθεριάδου

Μαίρη Ελευθεριάδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαίρη Ελευθεριάδου γεν­νήθηκε το 1995 στην Αθήνα.
Είναι απόφοιτη του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πα­νεπι­στη­μίου Αθηνών. Είναι καθηγήτρια γαλλικών και αρθρογραφεί στο site Sociall.gr. Στον ελεύθερο χρόνο της αγαπά να περνά όμορφες στιγμές με την οικογένεια και την παρέα της, να διαβάζει, να ταξιδεύει και να γράφει. Το “Κάστρα χτισμένα στα κύματα” είναι το τρίτο βιβλίο της. Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της “Το πιο μελωδικό ρεφρέν” και “Ένα βαλς κάτω από τ’ αστέρια”.
Μυθιστορήματα
Το πιο μελωδικό ρεφρέν (2020), Οσελότος
Ένα βαλς κάτω από τ’ αστέρια (2021), Οσελότος
Κάστρα χτισμένα στα κύματα (2023), Οσελότος

Κάστρα χτισμένα στα κύματα – Μαίρη Ελευθεριάδου

Κάστρα


«Γιατί ξέκοψες τότε με αυτόν τον τρόπο;»
Τα μάτια του βούρκωσαν, δίχως να μπορεί να της εξηγήσει ξεκάθαρα. Τελικά, έδωσε μια υποτυπώδη απάντηση.
«Το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι κάνουμε. Φίλοι;»
«Φίλοι. Καλώς ήρθες, mon ami!»

Η Ζωή με τον Φίλιππο γνωρίζονται μικρά παιδιά σε μια παραλία κοντά στην Ναύπακτο χτίζοντας κάστρα στην άμμο. Ταυτόχρονα, χτίζεται και μια δυνατή φιλία. Τα χρόνια περνούν, με τη φιλία τους να δοκιμάζεται. Μερικά χρόνια μετά, οι δρόμοι τους συναντιούνται ξανά. Θα συνεχίσει αυτή η φιλική σχέση που υπάρχει μεταξύ τους ή θα μετατραπεί σε ερωτική; Ή μήπως, πάλι, η τροπή των πραγμάτων σταθεί ικανή να χωρίσει τους δρόμους τους μια για πάντα;

Μια ιστορία που μας ταξιδεύει στην όμορφη Ναύπακτο και στο παραμυθένιο κάστρο της με έναν έρωτα ιπποτικό.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2023, 224 σελ.

Ένα βαλς κάτω από τ’ αστέρια – Μαίρη Ελευθεριάδου

Ένα βαλς


«Υπάρχουν και οι ξαφνικές μπόρες».
«Μα οι μπόρες της καρδιάς είναι χειρότερες».

Η Αμαλία με τον Λουκά γνωρίζονται ένα πρωινό στη Φιλοσοφική. Η έλξη μεταξύ τους είναι αμοιβαία, ώσπου διαπιστώνουν ότι διαφέρουν σαν τη μέρα με τη νύχτα. Ένα τηλεσκόπιο και ένας χορός κάτω από τ’ αστέρια μπορούν να τα αλλάξουν όλα; Μια ιστορία για δυο αντίθετους (ή μήπως ίδιους;) χαρακτήρες που παλεύουν με τα δυνατά τους συναισθήματα, ενώ η μουσική κυριαρχεί στην καθημερινότητά τους.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2021, 206 σελ.

Το πιο μελωδικό ρεφρέν – Μαίρη Ελευθεριάδου

Το πιο μελωδικό ρεφρέν


Μια ιστορία με όχημα τη μουσική που συντροφεύει την καθημερινότητά μας. Ένα love story. Δεκαπέντε τραγούδια για δεκαπέντε κεφάλαια. Δυο ήρωες, η Ηλέκτρα και ο Πέτρος, που γνωρίζονται και ερωτεύονται στη λατρεμένη Αθήνα, με τα σωστά τους, τα λάθη τους και τις υπερβολές τους. Κάθε κεφάλαιο εμπνευσμένο και από ένα τραγούδι μελωδικό όσο και η ίδια η ζωή.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2020, 178 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος