Μαίρη Ελευθεριάδου

Μαίρη Ελευθεριάδου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαίρη Ελευθεριάδου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Είναι απόφοιτη του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι καθηγήτρια γαλλικών και αρθρογραφεί στο site Sociall.gr. Στον ελεύθερο χρόνο της αγαπά να περνά όμορφες στιγμές με την οικογένεια και την παρέα της, να διαβάζει, να ταξιδεύει και να γράφει. Το “Ένα βαλς κάτω από τ΄ αστέρια” είναι το δεύτερο βιβλίο της. Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της “Το πιο μελωδικό ρεφρέν”.
Μυθιστορήματα
Το πιο μελωδικό ρεφρέν (2020), Οσελότος
Ένα βαλς κάτω από τ’ αστέρια (2021), Οσελότος

Ένα βαλς κάτω από τ’ αστέρια – Μαίρη Ελευθεριάδου

Ένα βαλς


«Υπάρχουν και οι ξαφνικές μπόρες».
«Μα οι μπόρες της καρδιάς είναι χειρότερες».

Η Αμαλία με τον Λουκά γνωρίζονται ένα πρωινό στη Φιλοσοφική. Η έλξη μεταξύ τους είναι αμοιβαία, ώσπου διαπιστώνουν ότι διαφέρουν σαν τη μέρα με τη νύχτα. Ένα τηλεσκόπιο και ένας χορός κάτω από τ’ αστέρια μπορούν να τα αλλάξουν όλα; Μια ιστορία για δυο αντίθετους (ή μήπως ίδιους;) χαρακτήρες που παλεύουν με τα δυνατά τους συναισθήματα, ενώ η μουσική κυριαρχεί στην καθημερινότητά τους.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2021, 206 σελ.

Το πιο μελωδικό ρεφρέν – Μαίρη Ελευθεριάδου

Το πιο μελωδικό ρεφρέν


Μια ιστορία με όχημα τη μουσική που συντροφεύει την καθημερινότητά μας. Ένα love story. Δεκαπέντε τραγούδια για δεκαπέντε κεφάλαια. Δυο ήρωες, η Ηλέκτρα και ο Πέτρος, που γνωρίζονται και ερωτεύονται στη λατρεμένη Αθήνα, με τα σωστά τους, τα λάθη τους και τις υπερβολές τους. Κάθε κεφάλαιο εμπνευσμένο και από ένα τραγούδι μελωδικό όσο και η ίδια η ζωή.

Μυθιστόρημα, Οσελότος, 2020, 178 σελ.

Πηγές: Biblionet, Οσελότος