Μαίρη Ζαμάνη

Μαίρη Ζαμάνη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Μαίρη Ζαμάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Κέρκυρα.
Ανέκαθεν η επαφή της με το γραπτό λόγο τη μάγευε, αφού μέσα από αυτόν εξωτερίκευε τις πιο ενδόμυχες σκέψεις της. Σπούδασε γαλλική φιλολογία και μετάφραση. Εργάστηκε για χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης σαν καθηγήτρια, στον ιδιωτικό τομέα ως μεταφράστρια και μετέπειτα ασχολήθηκε με τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και την αλληλεπίδραση της στον κοινωνικό ιστό.

Όπως λέει η ίδια:
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κέρκυρα. Αποφοίτησα από το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Κατόπιν στην Αθήνα σπούδασα γαλλική φιλολογία στο ΕΚΠΑ. Τα τελευταία 24 χρόνια μένω στο Διόνυσο. Είμαι παντρεμένη και έχω ένα γιο που σπουδάζει στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Εργάστηκα για χρόνια στον χώρο της εκπαίδευσης σαν καθηγήτρια, στον ιδιωτικό τομέα ως μεταφράστρια και μετέπειτα ασχολήθηκα με τη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και την αλληλεπίδραση της στον κοινωνικό ιστό. Ωστόσο, η συγγραφή ήταν ανέκαθεν ένας τρόπος να επικοινωνώ με τον κόσμο, έτσι το 2018 έγραψα το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο “Οσο κρατάει μια στιγμή”. Ένας άλλος δυνατός τρόπος επικοινωνίας μου με τον κόσμο είναι η αγάπη μου για τα κοινά που με ώθησε να ασχοληθώ για τέσσερα χρόνια ως εθελόντρια βιβλιοθηκονόμος στο Λύκειο της Άνοιξης (2011- 2015). Έκτοτε αποφάσισα να συμμετάσχω ενεργά για το καλό του τόπου μου μέσα από τη συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος των Ανοιχτών Οριζόντων. Σε αυτό το ταξίδι έχω συμμάχους την αγάπη μου για τον πολιτισμό και τον ίδιο τον κόσμο! Ζούμε σε μια περιοχή γεμάτη ιστορία και πολιτισμό και να κάνουμε μια πόλη-την πόλη μας- ακόμα πιο όμορφη, ακόμα πιο ασφαλή που να δημιουργεί εξελίξεις, είναι ένας στόχος εφικτός και υλοποιήσιμος σε συνάρτηση πάντα με τη σοβαρή συλλογική δουλειά και προσπάθεια».
Μυθιστορήματα
Όσο κρατάει μια στιγμή (2018), Σιδέρη Μιχάλη

Όσο κρατάει μια στιγμή – Μαίρη Ζαμάνη

Όσο κρατάει μια


Μια στιγμή είναι αρκετή, για να ανατρέψει όλη σου τη ζωή! Ένα γράμμα, ένα σκοτεινό μυστικό και ένας ανομολόγητος έρωτας μέσα από το παρελθόν επισκιάζουν απειλητικά τέσσερις ήρωες. Η Ισμήνη, ο Άρης, η Ευρυδίκη και η Ηλέκτρα πρωταγωνιστούν σε προσωπικές δοκιμασίες ζωής μέσα στην ερωτική σκακιέρα όπου τους τοποθέτησε η μοίρα. Έρχονται αντιμέτωποι με το πεπρωμένο τους, ενώ οι μνήμες και τα συναισθήματα ενώνουν τις διαδρομές τους, οδηγώντας τους σε μια νέα αλήθεια. Όμως ο παράδεισος αργεί ακόμα, αφού εκεί που όλα μοιάζουν να ισορροπούν ένας μόνο θα καταφέρει να επιβιώσει στο παιχνίδι που θα ανατρέψει όλα όσα θεωρούσατε δεδομένα!
Ένα ερωτικό, ψυχολογικό μυθιστόρημα που εισχωρεί στις πιο βαθιές ανθρώπινες επιθυμίες, εκεί που η μοίρα γράφει το δικό της ανατρεπτικό τέλος, σαν λύτρωση ή σαν εφιάλτη…Όταν το πεπρωμένο μιλάει, οι άνθρωποι σιωπούν.

Μυθιστόρημα, Μιχάλης Σιδέρης, 2018, 240 σελ.

Πηγές: Biblionet, Σιδέρη Μιχάλη