Ματίνα Μαντά

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ματίνα Μαντά ζει στο Ναύπλιο κι εργάζεται σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών.
Είναι απόφοιτη της Γερμανικής Φιλολογίας και γνωρίζει τρεις γλώσσες. Έχει βραβευτεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών κι αγαπά από μικρή τα βιβλία και το Χώρο του Φανταστικού. Επίσης αγαπά τη γοτθική κουλτούρα και τους εξωτικούς πολιτισμούς. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και διηγήματα και είναι συγγραφέας του βιβλίου «Σκοτεινές Ιστορίες». Το βιβλίο της «Στα μονοπάτια της Ανατολής» είναι το δεύτερο κατά σειρά. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με πιάνο και χορό.
Νουβέλες
Βιντάναθ, Η Σύζυγος Του Φαραώ (2017), Συμπαντικές Διαδρομές

Διηγήματα
Σκοτεινές ιστορίες (2014), Συμπαντικές Διαδρομές
Στα μονοπάτια της ανατολής (2016), Συμπαντικές Διαδρομές

Συλλογικά έργα
Θρύλοι του σύμπαντος ΙΙΙ (2014), Συμπαντικές Διαδρομές
Θεοί του ατμού (2014), Συμπαντικές Διαδρομές
Θρύλοι του σύμπαντος ΙV (2015), Συμπαντικές Διαδρομές
Δώσε κλώτσο να γυρίσει… (2017), Συμπαντικές Διαδρομές
Zombie στην Ελλάδα (2017), Εκδόσεις iWrite
Μυθικά πλάσματα (2019), Συμπαντικές Διαδρομές

Βιντάναθ, Η Σύζυγος Του Φαραώ – Ματίνα Μαντά
Οι Χαμένοι Πάπυροι. Ξαναγράφοντας το Αιγυπτιακό Βιβλίο των Νεκρών

«Αίμα στο αίμα. Τόσο θανατικό δεν ήταν αρκετό για το Ραμσή, ήθελε να φέρει πόνο και μέσα στο παλάτι του, μέσα στην κάμαρα που έκανε έρωτα. Άξιος ηγέτης ή αιμοβόρος δυνάστης; Τι απ’ τα δυο είχα παντρευτεί; Το μυαλό μου μουδιασμένο και άχρηστο μου έλεγε πως ο άντρας μου δεν μ’ αγαπάει, ποτέ δεν μ’ αγάπησε κι έπρεπε να συγκεντρώσω όση δύναμη μου ‘χε απομείνει για να φύγω, να γλιτώσω απ’ την επόμενη συμφορά που ετοίμαζε ο φαραώ. Η πείνα, η αϋπνία και η αρρώστια θέριζαν το κορμί μου, που δεν μπορούσε πια να χαρίζει τις ηδονές του έρωτα».

Λατρεύεται την Αρχαία Αίγυπτο; Ονειρεύεστε να περπατάτε κάτω από τη σκιά των νεόκτιστων πυραμίδων; Στους δρόμους των Δύο Βασιλείων που ευημερούν κάτω από τη σοφή βασιλεία των ζωντανών θεών; Ονειρεύεστε ότι είστε ένας ιερέας που μένει σε έναν από τους αιώνιους ναούς που χτίστηκαν προς τιμή των σοφών θεών; Ένας στρατιώτης του Ραμσή Β’, του αιώνιου Φαραώ, που κυβερνάει από την αρχή του χρόνου; Αν ονειρεύεστε όλα αυτά, τότε αυτή είναι η σωστή σειρά βιβλίων για εσάς!

Νουβέλα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2017, 62 σελ.

Στα μονοπάτια της ανατολής – Ματίνα Μαντά
Ανατολή. Μία λέξη, χίλιες εικόνες, μυριάδες σκέψεις… Απ’ το χαρέμι της Κωνσταντινούπολης ως τις πυραμίδες της Αιγύπτου, απ’ τα παλάτια της Βαγδάτης ως τα μυστήρια της Αραβίας, το βιβλίο αυτό καλεί τον αναγνώστη να επισκεφτεί τόπους εξωτικούς, που λίγοι μπόρεσαν να γνωρίσουν. Τέσσερις ιστορίες για μέρη μαγικά κι ένδοξα. Ιστορίες φαντασίας… Ταυτόχρονα όμως τόσο αληθινές. Ανεβείτε στο μαγικό χαλί σας και ταξιδέψτε στα μονοπάτια της Ανατολής!

Διηγήματα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2015, 250 σελ.

Σκοτεινές ιστορίες – Ματίνα Μαντά
Κολασμένα ψυχιατρεία, σκοτεινά κελάρια, μυστηριώδεις καλλιτέχνες, φαντάσματα, παράξενα μουσικά κουτιά, στοιχειωμένες μνήμες, φονικοί δίσκοι μουσικής, επισκέπτες απ’ το υπερπέραν και μια εξωπραγματική πλευρά της Αθήνας…

Μια συλλογή διηγημάτων γοτθικού τρόμου.

Μια συλλογή από Σκοτεινές Ιστορίες.

Διηγήματα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2014, 190 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές