Μίνως-Αθανάσιος Καρυωτάκης

Ελληνες λογοτέχνες


Μια σειρά από τρομαχτικά γεγονότα
“Εγώ λοιπόν, με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, θα σου φανερώσω κάποια γεγονότα τα οποία συνέβησαν πριν από πολλά χρόνια και καθόρισαν τη ζωή μου. Αυτά τα τρομαχτικά γεγονότα θα σε μυήσουν στην πραγματικότητα των παράλληλων κόσμων. Ομολογουμένως, μπορεί να σε φοβίσουν, αγαπητέ αναγνώστη, ή πάλι να σε κάνουν να αγνοήσεις την αλήθεια. Γι’ αυτό θα ήθελα να σου πω ότι αν περιμένεις να ακούσεις ιστορίες που συνήθιζες να ακούς όταν ήσουν μικρός, τότε μάλλον λανθάνεις και θα σου πρότεινα να μη διαβάσεις το βιβλίο. Αν πάλι διακαώς επιζητάς να μάθεις αυτά τα μοναδικά γεγονότα, θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις αμέσως το διάβασμα, αλλά να είσαι εξαιρετικά προσεκτικός και να εστιάσεις στα γεγονότα που ανάγονται στο επίπεδο της μεταφυσικής”.

Το λίκνο της ζωής
Πριν από χιλιάδες χρόνια στη Γη ζούσε ο κρατερός Μοχάμεντ, ένας πανίσχυρος πολεμιστής. Ο στόχος του ήταν να γίνει ο μεγαλύτερος κατακτητής όλων των εποχών. Η μοίρα όμως θα τον αναγκάσει να αναζητήσει την αθανασία και να έρθει ξανά σε επαφή με την πρώτη του αγάπη. Ο έρωτας, οι φιλοδοξίες και οι επιδιώξεις δημιουργούν ένα συνονθύλευμα που θα οδηγήσουν τον Μοχάμεντ στο “Λίκνο της Ζωής”, στην πραγματική αθανασία της ψυχής…

Κωδικό όνομα: αφύπνιση
Αποκαλούν τους εαυτούς τους χαρισματικούς. Οι άνθρωποι γύρω τους λένε ότι είναι μεταλλαγμένοι ή φρικιά. Σε μια σύγχρονη Νέα Υόρκη, δύο αδέρφια καταλύουν τους δεσμούς αίματος. Ο Πίτερ Μακλόγκαν και ο Λεξ Μπάρελντ γίνονται θανάσιμοι αντίπαλοι παλεύοντας ο πρώτος να αφυπνίσει έναν πανίσχυρο δαίμονα, ο δεύτερος να τον αποτρέψει. Ο Ντέιβιντ Μπέικερ, πρώην ρεπόρτερ και νυν ντελιβεράς σε πιτσαρία αγνοεί τον ρόλο που θα παίξει στον αγώνα του Καλού και του Κακού.
Το μενταγιόν-κλειδί της αφύπνισης του δαίμονα ανοίγει την πύλη για να καταλυθεί η ισορροπία των πάντων. Όταν ο Μπέικερ και το μενταγιόν εξαφανίζονται, η κλεψύδρα του χρόνου αναποδογυρίζει.

Ιστορίες της Άγριας Δύσης
Στην Άγρια Δύση επιβιώνουν οι σκληροί, αυτοί που μπορούν ανά πάσα στιγμή να τραβήξουν το πιστόλι τους και να σκοτώσουν χωρίς ενδοιασμούς. Μόνο η επιβίωση έχει σημασία, ο άνθρωπος και η ζωή του δεν μετρούν.
Μέσα από αυτά τα έξι διηγήματα αναδεικνύεται το θρυλικό Γουέστ των πιστολέρο που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή κι ένα ολόκληρο έθνος.
Φτιάξτε λοιπόν μια τεκίλα, βάλτε μουσική σπαγγέτι γουέστερν, απλωθείτε στον καναπέ σας και απολαύστε τις ιστορίες της Άγριας Δύσης.

Μυθιστορήματα
Μια σειρά από τρομαχτικά γεγονότα (2012)
Το λίκνο της ζωής (2013)
Κωδικό όνομα: αφύπνιση (2015)

Διηγήματα
Ιστορίες της Άγριας Δύσης (2016)

Συλλογικά έργα
Το ταξίδι ενός χαρτονομίσματος (2013)
Ένα ταξίδι… αλλιώς (2013)
Ιστορίες με δύο όψεις (2014)

Πηγές: BIBLIONET, Εκδόσεις Σαΐτα

67 views.