Νικόλαος Καραφυλλίδης

Νικόλαος Καραφυλλίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νικόλαος Καραφυλλίδης, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, ασκώντας τα καθήκοντά του έρχεται αντιμέτωπος με ένα σκληρό μέρος της καθημερινότητας ενός αστυνομικού. Πολλά από τα γεγονότα που έχει καταγράψει στη μνήμη του, αποτέλεσαν την πρώτη ύλη για το συγγραφικό ντεμπούτο του με το βιβλίο «Λέγοντας αλήθειες», που κυκλοφόρησε από την Ήρα Εκδοτική.
Ο 38χρονος αστυνόμος Α’, ο οποίος εδώ και ενάμιση χρόνο υπηρετεί στο επιτελείο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας στη Λάρισα, όταν βγάζει τη στολή του, ασχολείται με τη συγγραφή και πριν από λίγες εβδομάδες είδε το πρώτο ολοκληρωμένο έργο του στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Δείχνει πως βαδίζει μακριά από τα στερεότυπα των περισσότερων για τους αστυνομικούς, φανερώνοντας παράλληλα την αγάπη του για το γράψιμο και τη λογοτεχνία.
Πηγή: e-thessalia.gr
Μυθιστορήματα
Λέγοντας Αλήθειες (2017), Ήρα Εκδοτική

Λέγοντας Αλήθειες – Νικόλαος Καραφυλλίδης

Λέγοντας


«Η εκδρομή στο Άγιο Όρος μιας παρέας θα φέρει τον αντισυμβατικό Λευτέρη απέναντι σε ένα μοναχό που ζει ως αποκομμένος ερημίτης σε κελί της Αθωνικής Πολιτείας.
Χρόνια μετά, σε ορεινό χωριό της βόρειας Εύβοιας λαμβάνουν χώρα ανεξήγητα γεγονότα που, μέσω του μυστηρίου της εξομολόγησης, θα ανασύρουν στην επιφάνεια αλήθειες και θολές καταστάσεις. Αμηχανία και έντονο παρασκήνιο εισβάλλουν στην απλή και συνάμα προβλέψιμη καθημερινότητα των κατοίκων, οι οποίοι για τριάντα και πλέον ημέρες, έρχονται σε επαφή με πρωτόγνωρες και ανατρεπτικές για τα δεδομένα τους εμπειρίες.
Μπορεί η συγγνώμη να διορθώσει μεγάλα λάθη; Μπορεί η απουσία της να διαλύσει όνειρα; Γίνονται θαύματα; Καταιγιστικές εξελίξεις και ακατανόητα περιστατικά που περιστρέφονται γύρω από το μυστηριώδη και απόρρητο κόσμο της εξομολόγησης, έχοντας ως βάση την ελληνική ύπαιθρο και το Άγιο Όρος».

Μυθιστόρημα, Ήρα Εκδοτική, 2017, 546 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ήρα Εκδοτική