Νικόλαος Κουμνάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νικόλαος Κουμνάκης είναι Αρχιτέκτονας (Πανεπιστήμιο της Ρώμης-Ιταλίας) και Πολιτικός Μηχανικός (Πανεπιστήμιο της Μπολόνια-Ιταλίας).
Ζει στην Ρόδο και αγαπά την ιστορία, την πατρίδα του τη Ρόδο και την ιστιοπλοΐα. Ο συνδυασμός αυτών των ενασχολήσεων, τον οδήγησε σε μια μακρά και βαθιά έρευνα της ιστορικής περιόδου που εξετάζει στο βιβλίο του. Εκεί όπως λέει: «Ανακάλυψα στη συγκεκριμένη περιοχή και τη συγκεκριμένη περίοδο της ιστορίας ένα μαγευτικό σκηνικό με υπέροχες προσωπικότητες, να συμμετέχουν σε εξαιρετικά γεγονότα με απροσδόκητες ανατροπές. Αυτό αποτέλεσε ένα πρώτης τάξεως υλικό για την συγγραφή του βιβλίου. Ελπίζω ότι θα διεγείρει και θα απορροφήσει τους αναγνώστες όσο και εμένα, και θα δικαιολογήσουν την παθιασμένη επιλογή μου να τους ξανά-ζωντανέψω.»

Αλλόφυλοι φίλοι – Νικόλαος Κουμνάκης
Στους γεμάτους μυρωδιές δρόμους της Κωνσταντινούπολης, για κάποιον σημαντικό ένοικο του παλατιού, συχνά παραμονεύει ο θάνατος. Στο αισθησιακό χαρέμι, ο Μεγάλος Μαύρος Ευνούχος διαβάζει το παράξενο μέλλον του, στα κατακάθια ενός φρεσκοψημένου καφέ. Και αυτό το μοναδικό μέλλον, επιβεβαιώνεται όσο αυτό ξεδιπλώνεται.

Θα ξεκινήσει από εκεί και θα καταλήξει στις τάφρους και στις επάλξεις των μέχρι τότε απόρθητων κάστρων της Ρόδου, που υπερασπίζονται οι Ιωαννίτες Ιππότες.

Ένα ταξίδι γεμάτο μυστήριο, σε ένα συναρπαστικά μαγευτικό παρελθόν. Το νήμα που ενώνει όλα τα γεγονότα, είναι η βαθειά σχέση φιλίας ανάμεσα σε δυο αλλόφυλους και αλλόθρησκους ανθρώπους.
Σταμάτησε να μιλά και έπεσε βαθύτερη σιωπή. Το βάρος του μυστικού που θα αποκάλυπτε, δεν έδινε περιθώρια για φυσική θεώρηση των πραγμάτων. Όλα εκεί μέσα, ήταν εξωπραγματικά. Όλοι μαζί, άνθρωποι και χώρος, ήταν στη σφαίρα του απόκοσμου. Είχες την αίσθηση ότι οι Ιππότες ούτε καν ανέπνεαν. Είχαν τα κεφάλια γερμένα μπροστά, καλυμμένα με την κουκούλα του ράσου τους και είχαν τα μάτια τους μισόκλειστα…

Δεν άντεξα και σαν ιερόσυλος ξέσκισα τη σιωπή και ρώτησα:
-“Ποιο είναι αυτό το μυστικό Μεγάλε Μάγιστρε;” Ξανά σιωπή. Ξανά κατάνυξη. Και τότε άρχισε να ακούγεται από το βάθος της αίθουσας μια ανδρική χορωδία να ψέλνει μια χαμηλόφωνη ανεπαίσθητη ψαλμωδία, που κατέληγε σε μένα σχεδόν σαν βοή. Μερικές στιγμές ακόμα και μετά ο αρχηγός των Ιπποτών αποκάλυψε…

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2019, 398 σελ.

Μυθιστορήματα
Αλλόφυλοι φίλοι (2019), Υδροπλάνο

Πηγές: Biblionet, Υδροπλάνο