Νικόλας Καραβάς

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νικόλας Καραβάς είναι περιβαλλοντολόγος, διδάκτορας με ειδίκευση στη βιοποικιλότητα και τις προστατευόμενες περιοχές. Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα για το φυσικό περιβάλλον, ωστόσο στη λογοτεχνική του γραφή ασχολείται με διαφορετικά θέματα. Το πρώτο του μυθιστόρημα είναι το “Θα” ενώ υπογράφει και το σενάριο για το comic “Υπάλληλοι”. Τα γραπτά του φιλοδοξούν να ντύσουν πραγματικές καταστάσεις και συλλογισμούς με το φανταστικό στοιχείο αποκαλύπτοντας τελικά μισές αλήθειες και ολόκληρα παραμύθια.
Νουβέλες
Θα (2013), Quercus
Συμβαίνουν κάθε μέρα (2015), Quercus

Συμβαίνουν κάθε μέρα – Νικόλας Καραβάς

Συμβαίνουν


Ο μόλις για λίγες μέρες ένοικος ενός ρετιρέ στο κέντρο της πόλης ταξιδεύει μέσα στο διαμέρισμα του, γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της πολυκατοικίας και των ενοίκων και ανακαλύπτει στην νέα του γειτονιά, ανθρώπους, διαδρομές, στέκια και καταστάσεις τόσο διαφορετικά από ότι ήξερε μέχρι τώρα, που δεν χωράνε με κανένα τρόπο στην κοινή λογική.
Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο από τη μια νύχτα στην άλλη η εικόνα της πραγματικότητας αποδομείται αλλά τίποτε δεν έχει πάρει ακόμη τη θέση της.

Νουβέλα, Quercus, 2015, 110 σελ.

Θα – Νικόλας Καραβάς

Θα


Το ταξίδι μιας μικρής παρέας, από την πόλη Θ στην πόλη Α με στάσεις στα ενδιάμεσα γράμματα της αλφαβήτου, σε απροσδιόριστο μελλοντικό χρόνο, με σκοπό τη δολιοφθορά. Οι οκτώ σταθμοί κατοικημένοι με διαφορετικό ο καθένας τρόπο από τους ανθρώπους, καθρεφτίζουν στην πραγματικότητα αντανακλάσεις – προσαρμογές του ίδιου πάντα τρόπου ζωής. Σε τρεις μόλις μέρες, οι συνεπιβάτες διανύουν μια μεγάλη παρένθεση στον τυποποιημένο καθημερινό τους χρόνο και φιλοδοξούν τα πράγματα να μην είναι ποτέ πια ίδια για κανένα.

Νουβέλα, Quercus, 2013, 120 σελ.

Πηγές: Biblionet, Quercus