Νίκος Φουστέρης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νίκος Φουστέρης γεννήθηκε στην Αθήνα.
Έχει σπουδάσει πληροφορική στο Τμήμα Πληροφορικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών, ενώ έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στο Oxford Brooks University της Αγγλίας, πάνω σε θέματα Δικτύων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Κατανεμημένων Συστημάτων. Τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί με διάφορα είδη ελεύθερου σχεδόυ αλλά και digital illustration, ενώ δραστηριοποιείται και στον χώρο της εικονογράφησης, της γελοιογραφίας, των κόμικς και του web design.
Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Ο ντετέκτιβ Πλοκαμίδης (2015), Εκδόσεις Πατάκη
Ηλεκτρονική επιχείρηση Σπάρτακος (2018), Εκδόσεις Πατάκη
Το μυρωδάτο γουρούνι (2022), Bookstars – Γιωγγαράς
Το μαύρο πρόβατο (2022), Bookstars – Γιωγγαράς
Το τεμπέλικο γαϊδούρι (2022), Bookstars – Γιωγγαράς

Το τεμπέλικο γαϊδούρι – Νίκος Φουστέρης

Το τεμπέλικοΙστορίες από την Αχυρούπολη


Σε μία παλιά εγκαταλελειμμένη φάρμα, και μακριά από τα ανθρώπινα βλέμματα, υπάρχει μία μυστική πόλη που ονομάζεται “Αχυρούπολη”. Ανάμεσα στους κατοίκους της πόλης αυτής, υπάρχουν κάποια ζωάκια που παρουσιάζουν ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ένα τέτοιο ζωάκι είναι και το “τεμπέλικο γαϊδούρι”.
Ένα γαϊδούρι αλλιώτικο από τα άλλα, που με όπλο το πείσμα και την ευγενική του καρδιά θα καταφέρει να γλιτώσει τους κατοίκους της Αχυρούπολης από μεγάλους μπελάδες!

Εικονογράφηση: Νίκος Φουστέρης

Παιδική λογοτεχνία, Bookstars – Γιωγγαράς, 2022, 42 σελ.

Το μαύρο πρόβατο – Νίκος Φουστέρης

Το μαύροΙστορίες από την Αχυρούπολη


Σε μία παλιά εγκαταλελειμμένη φάρμα, και μακριά από τα ανθρώπινα βλέμματα, υπάρχει μία μυστική πόλη που ονομάζεται “Αχυρούπολη”. Ανάμεσα στους κατοίκους της πόλης αυτής, υπάρχουν κάποια ζωάκια που παρουσιάζουν ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ένα τέτοιο ζωάκι είναι και το “μαύρο πρόβατο”.
Ένα πρόβατο αλλιώτικο από τα άλλα, που χάρη στην εφευρετικότητά και το θάρρος του, θα αποτελέσει μία από τις ηρωικότερες μορφές στην ιστορία της Αχυρούπολης!

Εικονογράφηση: Νίκος Φουστέρης

Παιδική λογοτεχνία, Bookstars – Γιωγγαράς, 2022, 46 σελ.

Το μυρωδάτο γουρούνι – Νίκος Φουστέρης

Το μυρωδάτοΙστορίες από την Αχυρούπολη


Σε μία παλιά εγκαταλελειμμένη φάρμα, και μακριά από τα ανθρώπινα βλέμματα, υπάρχει μία μυστική πόλη που ονομάζεται “Αχυρούπολη”. Ανάμεσα στους κατοίκους της πόλης αυτής, υπάρχουν κάποια ζωάκια που παρουσιάζουν ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ένα τέτοιο ζωάκι είναι και το “μυρωδάτο γουρούνι”. Ένα γουρούνι αλλιώτικο από τα άλλα, που με όπλο τις ειδικές ικανότητες του θα καταφέρει να φέρει εις πέρας μία από τις σημαντικότερες αποστολές στην ιστορία της Αχυρούπολης!

Εικονογράφηση: Νίκος Φουστέρης

Παιδική λογοτεχνία, Bookstars – Γιωγγαράς, 2022, 38 σελ.

Ηλεκτρονική επιχείρηση Σπάρτακος – Νίκος Φουστέρης

ΗλεκτρονικήΔιαδικτυακά παιχνιδομυστήρια


Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές αποτελούν τη νέα πραγματικότητα της σημερινής εποχής. Είναι ένας καινούριος κόσμος, γεμάτος χρήσιμες πληροφορίες, απεριόριστες δυνατότητες, αλλά και πολλή διασκέδαση!

Κρύβει, όμως, και αναπάντεχες εκπλήξεις, πολύπλοκα μυστήρια και επτασφράγιστα μυστικά.

Ο μικρός Σπάρτακος είναι ένας θαρραλέος πιτσιρίκος που δε διστάζει να περιπλανηθεί στον κόσμο αυτό, μαθαίνοντάς τον καλύτερα μέσα από ένα σωρό απίθανες περιπέτειες!

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Πατάκη, 2018, 99 σελ.

Ο ντετέκτιβ Πλοκαμίδης – Νίκος Φουστέρης

Ο ντετέκτιβκαι η συνωμοσία της Βοτσαλούπολης


Στην αιώνια µάχη του καλού µε το κακό, ακόµα και στα βάθη της θάλασσας, το δίκαιο θα έχει πάντα τους υπερασπιστές του. Ο ντετέκτιβ Πλοκαµίδης είναι ένας από αυτούς. Το πολυµήχανο αυτό χταποδάκι, µε τις άριστες ικανότητες και το αλάνθαστο ένστικτο που διαθέτει, µπορεί να τα βγάλει πέρα ακόµα και στις πιο απίθανες καταστάσεις, εξιχνιάζοντας τα δυσκολότερα µυστήρια του βυθού!

Εικονογράφηση: Νίκος Φουστέρης

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Εκδόσεις Πατάκη, 2015, 67 σελ.

Πηγές: Biblionet, Bookstars – Γιωγγαράς, Εκδόσεις Πατάκη

Please wait...