Νίκος Ιατρού

Νίκος Ιατρού

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νίκος Ιατρού γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968.
Ζει στην Αθήνα και εργάζεται στην εκπαίδευση (Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Διευθυντής στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα). Παρακολούθησε μαθήματα Δημιουργικής Γραφής (Διήγημα, Νουβέλα). Διακρίσεις: Πανελλήνιος διαγωνισμούς Hotel – Ένοικοι Γραφής, Διαγωνισμός της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στο λογοτεχνικό περιοδικό Books’ Journal και έχουν συμπεριληφθεί στο συλλογικό τόμο «Υπό το φως του Κ. Π. Καβάφη» (Πατάκης 2016).
Νουβέλες
Σκόνη στο πρόσωπο (2017), Εκδόσεις Ιωλκός

Σκόνη στο πρόσωπο – Νίκος Ιατρού

Σκόνη στο πρόσωπο


Δύο φιλικά ζευγάρια, θέλοντας να αποδράσουν από την πόλη και να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο στην εξοχή, αποφασίζουν να εξερευνήσουν ένα σπήλαιο στη Μάνη με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου οδηγού.

Στις υγρές και σκοτεινές διαδρομές της σπηλιάς, οι τρεις άντρες και οι δύο γυναίκες, εκτός από τις δύσκολες διαδρομές, θα διασταυρωθούν και θα αναμετρηθούν με τις αντοχές τους, τις ενοχές τους και τις απώλειές τους.

Μια κατολίσθηση θα τους εγκλωβίσει στο σκοτάδι και στο φόβο του θανάτου. Όταν θα ξαναβγούν στο φως θα είναι διαφορετικά όμοιοι.

Μια νουβέλα, όπου η αγωνία της πλοκής μετατοπίζεται στην αγωνία της ύπαρξης. Με γυμνή, ψυχρή κι ασθματική γλώσσα χτίζεται αφενός η εξέλιξη των χαρακτήρων και αφετέρου αντανακλάται το δαιδαλώδες σπήλαιο στον υπαρξιακό λαβύρινθο των πρωταγωνιστών.

Νουβέλα, Ιωλκός, 2017, 80 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Ιωλκός