Νίκος Μούρας

Νίκος Μούρας

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νίκος Μούρας γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1983, όπου και πέρασε την παιδική του ηλικία.
Στη συνέχεια ολοκλήρωσε σπουδές μηχανικού έργων υποδομής στη Θεσσαλονίκη, πόλη στην οποία και διαμένει σήμερα. Με το γράψιμο ξεκίνησε να ασχολείται το 2002, με διηγήματα και ελεύθερη ποίηση. Έχει εκδώσει τρία μυθιστορήματα: “Χιόνι τον Αύγουστο” (iwrite – 2011), “Σερκλ” (Συμπαντικές Διαδρομές – 2012) και “Συνουσία Δεδομένων” (easywriter.gr – 2015). Επίσης έχει συμμετάσχει στην ανθολογία “Τρόμος και φαντασία στη Θεσσαλονίκη” που εξέδωσε η AddArt σε συνεργασία με το “Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα νεολαίας 2014”.
Μυθιστορήματα
Σερκλ (2012), Συμπαντικές Διαδρομές
Συνουσία Δεδομένων (2015), Easywriter.gr

Νουβέλες
Χιόνι τον Αύγουστο (2011), Εκδόσεις iWrite

Συνουσία Δεδομένων – Νίκος Μούρας

Συνουσία Δεδομένων


Σε ένα όχι πολύ μακρινό μέλλον όπου οι γονιδιακές και όχι μόνο τροποποιήσεις είναι συνηθισμένες, ένας φιλόδοξος προγραμματιστής απολύεται εξαιτίας ενός λάθους. Όμως ο πρώην προϊστάμενος και φίλος του έχει να του προτείνει μία δουλειά. Να μεταφέρει πληροφορίες οι οποίες μπορούν να καταστρέψουν έναν ισχυρό αλλά και εκκεντρικό επιχειρηματία. Η μεταφορά όμως δεν θα γίνει με τους συνηθισμένους για την εποχή τρόπους αλλά με μία επέμβαση τροποποίησης που θα του επιτρέψει να τις δώσει στην παραλήπτρια μέσω σεξουαλικής επαφής. Εκείνος δέχεται αλλά σύντομα ανακαλύπτει πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται…

Μυθιστόρημα, E-book, Easywriter.gr, 2015, 221 σελ.

Σερκλ – Νίκος Μούρας

Σερκλ


Σερκλ. Μια μικρή ήσυχη πόλη με ολοστρόγγυλο σχήμα όπου δεν συμβαίνει σχεδόν τίποτα. Ύστερα από ένα μπλακάουτ όμως, τίποτε δεν θα είναι το ίδιο ξανά. Κάποιοι κάτοικοι θα αλλάξουν με έναν τρόπο που δεν θα φανταζόντουσαν ποτέ, μαζί και οι ζωές τους. Το Σερκλ θα μετατραπεί σε μια διαφορετική πόλη. Οι πρωταγωνιστές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τους εαυτούς τους μέσα σ’ αυτή τη νέα κατάσταση, η οποία συνδέεται μυστηριωδώς με έναν μύθο της περιοχής.

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2012, 245 σελ.

Χιόνι τον Αύγουστο – Νίκος Μούρας

Χιόνι τον Αύγουστο


Σε ένα απροσδιόριστο μέλλον τα πάντα μοιάζουν διαφορετικά. Το κλίμα έχει αλλάξει δραματικά με αποτέλεσμα σχεδόν όλο το χρόνο οι θερμοκρασίες να είναι χαμηλές. Οι άνθρωποι έχουν αλλάξει επίσης. Έννοιες όπως θρησκεία, όνειρα, φαντασία έχουν ουσιαστικά παραγκωνιστεί, σχεδόν εξαλειφθεί.
Ο Άντονυ και η Λίντια αισθάνονται διαφορετικοί, είναι διαφορετικοί, ο καθένας με τον τρόπο του. Προσπαθούν να βρουν τον εαυτό τους σε πείσμα των καιρών, να καταλάβουν τη θέση τους σ’ αυτόν τον κόσμο. Όταν οι δρόμοι τους θα συναντηθούν, κάτι πολύ έντονο γεννιέται, κάτι που ίσως αλλάξει το μέλλον του κόσμου στον οποίο ζουν. Οι ίδιοι δεν το καταλαβαίνουν, παρά μόνο όταν βρίσκουν τους εαυτούς τους εγκλωβισμένους ανάμεσα στα θέλω άλλων.

Νουβέλα, Εκδόσεις iWrite, 2011, 126 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite.gr, Συμπαντικές Διαδρομές, Easywriter.gr