Νίκος Ραφαηλίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Νίκος Ραφαηλίδης κατάγεται από την Κατερίνη.
Από την παιδική ηλικία έως και σήμερα παρακολουθεί μαθήματα σε σχολή θεάτρου και ασχολείται με την σκιτσογραφία-comics.
Στα 17 του δημιούργησε μία ερασιτεχνική σειρά με την ονομασία: Οι καυγάδες της Αριστοκρατίας στο youtube. Όπου έγραφε και έπαιζε. (Αποτελείται απο 18 επεισόδια). Στα 18 του ο σκηνοθέτης Θοδωρής Κουνιάκης τον εμπιστεύθηκε για την μεταφορά τη θεατρικής παράστασης «REDSKOUFITSA» σε μικρού μήκους ταινία, στον ρόλο του Καθρέπτη-Τάκη παίζοντας μαζί με την Κωνσταντία Χριστοφορίδου και τον Στάθη Παναγιωτόπουλο. Είναι μέλος στην Vatoum Productions, μία ομάδα που δημιουργεί ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, φωτογραφήσεις και άλλα… Διαθέτει πτυχίο tattoo-artist με ειδικότητα στα oldschool tattoo. Τέλη του 2015 έπαιξε σε παράσταση αφιερωμένη στον Κυπριακό αγώνα της Κύπρου σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μιχαήλ: «Η πιο όμορφη μέρα». Εδώ και χρόνια σε πολλές παρουσιάσεις βιβλίων μαζί με έμπιστους συνεργάτες κάνει μικρές παραστάσεις αφιερωμένες στο βιβλίο λίγο πριν την έναρξη ή και trailers. Λόγω αυτών των εμπειριών δημιούργησε το πρώτο του βιβλίο απο τις εκδόσεις Όστρια πέρυσι με την ονομασία: Το Σώμα μου πίσω και ασχολείται και με τις εικονογραφήσεις δημιουργιών πολλών συγγραφέων.
Μυθιστορήματα
Το σώμα μου πίσω (2015), Όστρια Βιβλίο

Το σώμα μου πίσω – Νίκος Ραφαηλίδης

Το σώμα μου πίσω


Μια απλή διαδρομή Κατερίνη-Λιτόχωρο στάθηκε μοιραία για τον φίλο μας τον Φρέντυ, ο οποίος είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας με πολλές ανησυχίες.
Χάρη στους δύο συνεπιβάτες του μπλέκεται στα περίεργα μονοπάτια της Αστρικής προβολής. Την τεχνική που η ψυχή βγαίνει από το υλικό της σώμα και περιπλανιέται άυλη στο σύμπαν. Περνάει από σαράντα κύματα λοιπόν, μέσα από παρεξηγήσεις, ευτράπελα, αλλά και μαθήματα ζωής και φτάνει στο τέλος της ιστορίας του, αφήνοντας πολλά υπονοούμενα.
Επειδή το έψαξα λίγο το βιβλίο… σας λέω επιπλέον ότι η ιστορία διαδραματίζεται στο Λιτόχωρο όπου ο Φρέντυ, ένας άνθρωπος χωρίς ιδιαίτερες εμπειρίες, θα ζήσει μια σειρά μεταφυσικών γεγονότων. Επιχειρεί την αστρική προβολή έχοντας άγνοια κινδύνου και γνωρίζει τον Ανταίο, έναν μάγο του 18ου αιώνα. Και το ερώτημα τώρα είναι, αυτός ο μάγος θα γίνει αιτία προβλημάτων ή θα φτιάξει η ζωή του ήρωα; Σε ένα τέτοιο ερώτημα όμως δε θα σας απαντήσω για ευνόητους λόγους, όμως θα σας πω ότι το βιβλίο πραγματεύεται έννοιες όπως η φιλία, η δύναμη, η θέληση…
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια και είναι εικονογραφημένο με σκίτσα του ίδιου του συγγραφέα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Όστρια, 2015, 131 σελ.

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο, τοβιβλιο.net