Παναγιώτης Θωμάς

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Παναγιώτης Θωμάς είναι γεννήθηκε το 1993 στον Χολαργό Αττικής.
Μεγαλωμένος στον Κορυδαλλό. Η καταγωγή του είναι από τη Κεφαλονιά. Σπούδασε στην Α.Ε.Ν. Ιονίων Νήσων που εδράζεται στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας.
Ταυτοχρόνως, ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός τοπικού ραδ. σταθμού και αρθρογράφος στην ιστοσελίδα του, αλλά και σε άλλα ερασιτεχνικά blogs.
Στο τελευταίο έτος σπουδών ως Πρόεδρος των σπουδαστών έδωσε αγώνες μαζί τους για τα δικαιώματά τους.
Τώρα, είναι Αξιωματικός (Πλοίαρχος Γ’ Τάξεως) του Εμπορικού Ναυτικού.
Η συγγραφή για εκείνον, ένα όνειρο ζωής. Μία ψυχικώς επιβεβλημένη εσωτερική ανάγκη για τον εαυτό του και όλους τους «τρελούς» του σήμερα.
Ελπίζει να γίνει ένας γνήσιος σύγχρονος συγγραφέας και εκφραστής ανθρωπιάς εκείνων που γνωρίζουν ότι όλοι μας αξίζουμε περισσότερα από αυτά που δίνουμε στους εαυτούς μας καθημερινά.

Ανθρωπίνως δυνατά – Παναγιώτης Θωμάς
Μία συλλογή μικρών διηγημάτων που ως στόχο έχουν να αναδείξουν την ανθρώπινη ευαισθησία, δικαιοσύνη και ηθική. Διηγήματα που ως στόχο έχουν να αγγίξουν μικρούς και μεγάλους. Ευανάγνωστα, απλοϊκά, με ξεχωριστό νόημα το καθένα. Είναι μία συλλογή που ευελπιστώ ότι θα μπορέσει να διαβαστεί από όλες τις μορφωτικές τάξεις εύκολα, αλλά και με μεγάλη σκέψη.
Η ιστορία, η πολιτική, η κοινωνική ανησυχία, ο αλτρουισμός, ο έρωτας και η αγάπη συνδέονται στο πρόσωπο του απλού, καθημερινού ανθρώπου. Η κάθε οντότητα εμπεριέχει όλα τα παραπάνω συστατικά ώστε να αποτελέσει την ολότητα που έχουμε ανάγκη. Όσο τα ξεχωρίζουμε, θα συνεχίσουμε να σκίζουμε τους εαυτούς μας σε γκιλοτίνες μυαλού και καρδιάς. Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχωρίζουμε κατ’ αυτόν τον απόλυτο τρόπο της καθημερινότητας και της δημόσιας ζωής, το μυαλό από τη καρδιά μας και αντίστροφα
Ο αυθορμητισμός κι η επαναστατικότητα της νεότητας συναντιέται με την εμπειρία και τη γνώση της παλαιότητας. Αν ανησυχείς ότι κάτι είναι αδύνατο, αν ανησυχείς ότι δε θα μπορέσεις, αν ανησυχείς ότι ως άνθρωπος θα τα παρατήσεις, αν ανησυχείς ότι τα βλέπεις όλα σκοτεινά, θέλω να το ξανασκεφτείς, γιατί το συμπέρασμα αυτού του βιβλίου θα σου δείξει ότι το φωτεινότερο φως κρύβεται στο σκοτεινότερο σκοτάδι.
Αυτό το βιβλίο θα τα κάνει όλα «Ανθρωπίνως Δυνατά».

Διηγήματα, Όστρια Βιβλίο, 2018, 106 σελ.

Διηγήματα
Ανθρωπίνως δυνατά (2018), Όστρια Βιβλίο

Μεταφράσεις
Lagerlöf, Selma Ottilia, Η Άγια Νύκτα (2014), Αρμός

Πηγές: Biblionet, Όστρια Βιβλίο