Πωλίνα Ζώνκε

Ελληνες λογοτέχνες
Η Πωλίνα Ζώνκε γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά µεγάλωσε στην πόλη της Δράµας από όπου και κατάγεται.
Το 2008 αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τµήµα Δηµοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης και έκτοτε εργάζεται στη Δηµόσια Εκπαίδευση ως δασκάλα. Έχει δουλέψει µια χρονιά ως αναπληρώτρια σε σχολείο της Κέρκυρας. Ακολούθως, διορίστηκε και δουλεύει σε σχολεία της Ορεστιάδας Έβρου, ενώ µια χρονιά δούλεψε και στη Δράµα.
Χρησιµοποιεί συχνά το παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο στις τάξεις της γιατί πιστεύει ότι κάθε καινούρια ιστορία είναι αφορµή για νέα παιχνίδια, νέες εµπειρίες και ξεχωριστές γνώσεις. Έτσι, οι δράσεις φιλαναγνωσίας έδωσαν και στην ίδια την ευκαιρία να πει τις δικές της ιστορίες.
Κάποιες από τις δράσεις φιλαναγνωσίας που δηµιούργησε έχουν παρουσιαστεί στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρµοσµένης Διδακτικής µε θέµα «Καινοτόµες Εφαρµογές στη Διδακτική Πράξη» (27-29/11/15, Δράµα), καθώς και στο 3ο Συνέδριο «Νέος Παιδαγωγός» (16 – 17/ 04/ 2016, Ίδρυµα Ευγενίδου, Αθήνα). Όλες τις δράσεις της, µπορείτε να τις βρείτε στο blog της Ξένια-στη τάξη.
Παιδική λογοτεχνία
Μπαφ το μπαλόνι (2021), Εκδόσεις iWrite

Μπαφ το μπαλόνι – Πωλίνα Ζώνκε

Μπαφ το μπαλόνι


Ο Μπαφ είναι ένα κόκκινο στρογγυλό µπαλόνι από την Μπαλούνια. Εκεί όλα είναι φτιαγµένα από µπαλόνια, ακόµη και οι κάτοικοί της. Εξαιτίας της ευαίσθητης φύσης τους, οι Μπαλούνιοι δεν έχουν φύγει ποτέ από τον τόπο τους. Όµως, ο Μπαφ θέλει να πετάξει µακριά και να γνωρίσει τους ανθρώπους. Θέλει να ζήσει έξω από τα όρια της πόλης, να δει όλα όσα διαβάζει στα σχολικά βιβλία.

Έρχεται η µέρα που αποκαλύπτει την επιθυµία του στους γονείς του. Πώς θα αντιδράσουν άραγε; Θα καταφέρει να φύγει; Και αν ναι, τι έχει να του προσφέρει το ταξίδι; Πώς θα αντιµετωπίσει τις δυσκολίες; Θα εκπληρωθεί το όνειρό του;

Ένα παραµύθι που µιλά για αγάπη, αφοσίωση, επιµονή, θάρρος και ελπίδα. Ένα παραµύθι που παρουσιάζει την προστασία, την αγάπη και την προσοχή της οικογένειας, την πίστη στον εαυτό µας και τις δυνατότητές µας, την ουσιαστική έννοια της φιλίας.

Παιδική λογοτεχνία, Εκδόσεις iWrite, 2021, 28 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις iWrite