Στάθης Καρυπίδης

Ελληνες λογοτέχνες
O Στάθης Καρυπίδης γεννήθηκε στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη το 1973 και εκεί πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του.
Στην εφηβική του ηλικία έκανε ένα πέρασμα από τη Γερμανία και στα 19 του βρέθηκε στην Κομοτηνή, ως φοιτητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, στο τμήμα της Νομικής. Από το 1999 ανήκει στη δύναμη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Η πολύμηνη αποχή των δικηγόρων από τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες το 2016 του επέτρεψε να ασχοληθεί εντατικότερα με τη συγγραφή, μια ενασχόληση που πάντα τον προσέλκυε, και τον Σεπτέμβριο του 2016 ολοκλήρωσε το πρώτο του βιβλίο.
Καθώς το οικογενειακό δίκαιο -και ως εκ τούτου οι σχέσεις των δύο φύλων- αποτελεί έναν τομέα της δουλειάς του με τον οποίο ασχολείται αρκετά, πηγή έμπνευσης αυτού του βιβλίου αποτέλεσε ένα κράμα από επαγγελματικά ακούσματα και εμπειρίες εφηβικών χρόνων, εμπλουτισμένο με δόσεις φαντασίας.
Η “Βαθιά Πίστη” αποτελεί την πρώτη του συγγραφική απόπειρα.
Μυθιστορήματα
Βαθιά πίστη (2018), Εκδόσεις Πηγή

Βαθιά πίστη – Στάθης Καρυπίδης
Πού στηρίζεται η αναζήτηση για το τέλειο ταίρι; Στα συναισθήματά μας, που πολλές φορές μας κάνουν να εθελοτυφλούμε; Στη λογική μας, που αντιμετωπίζει τα πάντα με μια ψυχρότητα η οποία δεν ενδείκνυται σε αυτού του είδους τα θέματα; Σε κάτι άλλο, πολύ ανώτερο, το οποίο δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε;
Ο ήρωάς μας, ένας νεαρός ψυχολόγος, αναζητά στη Θεσσαλονίκη του 21ου αιώνα απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, με όπλα του την εμπειρία και το ένστικτό του. Θα μπορέσει άραγε να εντοπίσει, σε μια εποχή που οι σχέσεις των δύο φύλων έχουν υποστεί τεράστιες και ανατρεπτικές αλλαγές, τη “μία και μοναδική;” Θα τον καθοδηγήσει σε σωστά μονοπάτια η βαθιά πίστη του;

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2018, 262 σελ.

Πηγές: BIBLIONET, Εκδόσεις Πηγή