Στεφανία Ρουλάκη

Στεφανία Ρουλάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Στεφανία Ρουλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972.
Σπούδασε διαφήµιση στο Eurocenter College, διοίκηση επιχειρήσεων στο Deree, συµβουλευτική ψυχικής υγείας συνθετικής προσέγγισης και οµαδική ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Centre. Εργάστηκε σε υπεύθυνες θέσεις σε διάφορες επιχειρήσεις. Από το 2015 και µετά εργάζεται ως σύµβουλος ψυχικής υγείας. Έχει ένα κοριτσάκι πεντέµισι χρονών και µαζί µε τον σύντροφό της µένουν στο Μοσχάτο. Η Στεφανία, αγαπά πολύ την οικογένειά της, τους φίλους της, τη δουλειά της, το διάβασµα, τη συγγραφή, τα ταξίδια, τη µαγειρική, τη ζωή. Έχει παρακολουθήσει µαθήµατα δηµιουργικής γραφής και ασχολείται µε την αξιολόγηση κειµένων προς έκδοση. Έχει συµµετάσχει σε διαγωνισµούς πεζογραφίας, έχει γράψει διηγήµατα, παιδικά παραµύθια και ποιήµατα. Γράφει για το ιστολόγιο ewoman.gr και διατηρούσε τη στήλη «Έγινε της καραντίνας», στο ιστολόγιο «Λόγω γραφής». Συµµετέχει στη µεταφραστική οµάδα Αιθιοπικών παιδικών ιστοριών στα ελληνικά, για τον οργανισµό Open Hearts Big Dreams.
Τον Φεβρουάριο του 2021 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο, το ιστορικό µυθιστόρηµα µε τίτλο «Εγώ θα ζήσω», από τις εκδόσεις Πηγή και σύντοµα θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις iWrite το παιδικό βιβλίο µε τίτλο «Παιδιά της καρδιάς».
Έχει το blog: Stephania’s page.
Μυθιστορήματα
Εγώ θα ζήσω (2021), Εκδόσεις Πηγή

Δοκίμια-Μελέτες-Ψυχολογία-Συμβουλευτική
Μαζεύω τα κομμάτια μου (2022), Εκδόσεις iWrite

Μαζεύω τα κομμάτια μου – Στεφανία Ρουλάκη

ΜαζεύωΗ Ψυχική Συγκρότηση ως Οδηγός για
τη Συναισθηματική Ισορροπία σου


Θέλω να µοιραστώ µαζί σου κάτι προσωπικό. Κάποτε ένιωθα µόνη, ελλιπής, άτολµη, µπερδεµένη. Η ζωή µου, µια σπείρα που έκλεινε. Αν κι εσύ αισθάνεσαι κάπως έτσι, σαν να µην ταιριάζεις πουθενά, σαν πάντα κάτι να ψάχνεις, σαν να µη βγάζει νόηµα η ιστορία σου, τότε, αυτό το βιβλίο µπορεί να σου φανεί χρήσιµο.
Δεν είναι άλλο ένα εγχειρίδιο ψυχολογίας θεωρητικό. Ούτε οδηγός αυτοβοήθειας. Είναι ένα «πόνηµα», ναι, ένα κείµενο προϊόν ψυχικού πόνου, που ίσως µπορέσει να σε κάνει να βάλεις τα κοµµάτια και του δικού σου παζλ σωστά, ώστε να δεις όλη την εικόνα µπροστά σου, να καταλάβεις τι γίνεται. Ίσως σου γλιτώσει πόνο και χρόνο. Ίσως σε βοηθήσει να συγκροτήσεις τη σκέψη σου, να µαζέψεις τους πόρους σου, να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις και να κάνεις τις αλλαγές που επιθυµείς.

Εγχειρίδιο Ψυχολογίας

Ψυχολογία, Συμβουλευτική, Εκδόσεις iWrite, 2022, 96 σελ.

Εγώ θα ζήσω – Στεφανία Ρουλάκη

Εγώ θα ζήσωΙστορικό μυθιστόρημα
Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα


Πώς είναι άραγε να ζεις τη ζωή σου, να έχεις τους αγαπημένους –τον άντρα, τα παιδιά, τους γονείς, τα αδέρφια σου, τη δουλειά σου– και ξαφνικά ο πιο βίαιος πόλεμος στην ιστορία της

ανθρωπότητας να τα διαλύει όλα και να σε ξεριζώνει; Πώς είναι να βαδίζεις με άγνοια προς έναν ομαδικό τάφο; Πώς είναι να χάνεις ό,τι αγαπάς και να μένεις χωρίς σπιτικό, χωρίς φαΐ, σε μία χώρα που όλα είναι καμένα; Τι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο να επιβιώσει, όταν ο εχθρός έχει βαλθεί να τον εξοντώσει; Είναι, άραγε, όλα αυτά ένα παρελθόν ή είναι αναπόσπαστο κομμάτι του παρόντος και του μέλλοντός μας; Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε «άλλους», αλλά όχι σ’ «εμένα»; Ποιος ορίζει τις ζωές μας; Μπορώ να ξεφύγω από κάτι που φαίνεται μονόδρομος, κάτι που μου επιβάλλεται και μοιάζει ανυπέρβλητο;

Σε αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να απαντήσει το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, μέσα από τη μυθιστορηματική ανάπλαση της αληθινής ιστορίας της Ντίνας Πρανίτσεβα, ενός από τους λίγους ανθρώπους που επέζησαν από τη θηριωδία των Ναζί, που επί δύο χρόνια εξόντωσαν ομαδικά και συστηματικά χιλιάδες Εβραίους, Ρομά, αιχμαλώτους πολέμου και άλλες ομάδες στο Μπάμπι Γιαρ (Το Φαράγγι Της Γιαγιάς), στο Κίεβο της Ουκρανίας, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2021, 240 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή, Εκδόσεις iWrite