Στέλιος Φαγάς

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Στέλιος Φαγάς γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από το 1ο Γενικό Λύκειο Κορυδαλλού το 2003. Ακολουθούν οι σπουδές στην Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας με προσανατολισμό την Αρχαιολογία και Θεωρία της Τέχνης. Από το 2009 ασχολείται με τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, της Ιστορίας και της Ν/Ε Γλώσσας σε φροντιστηριακούς οργανισμούς της Αθήνας σε μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου. Από το 2013 παραδίδει αποκλειστικά το μάθημα της Ν/Ε Γλώσσας σε τελειόφοιτους Γενικών Λυκείων αλλά και μαθητές Ι.Β. ενώ ξεκινά τη διδασκαλία της Ελληνικής ως ξένης γλώσσας σε ενήλικες. Περισσότεροι από 230 μαθητές του είναι σήμερα φοιτητές & απόφοιτοι των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, της Ε.Ε. και των Η.Π.Α. Το 2016 ιδρύει τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Μέντορας» με στόχο την ουσιαστική φροντιστηριακή/εκπαιδευτική φροντίδα μαθητών Λυκείου στην περιοχή του Κορυδαλλού πλαισιωμένος από δωδεκαμελή ομάδα αναγνωρισμένων καθηγητών της δευτεροβάθμιας. Σήμερα είναι προπτυχιακός φοιτητής Bachelor in Psychology from the Open University of UK.
Δοκίμια-Μελέτες-Ιστορία
200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ (2021), Ownbook

200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ – Στέλιος Φαγάς

200 ΧΡΟΝΙΑ(1821-2021)


Διακόσια χρόνια από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων. Ένας αγώνας για την απελευθέρωση της ελληνικής γλώσσας, των ελληνικών ηθών, εθίμων και πολιτισμού που βρίσκονταν στη σκλαβιά της οπισθοδρόμησης και της απομόνωσης. Τιμούμε σήμερα την επέτειο αυτή με διάθεση γνώσης, παραδειγματισμού και υπευθυνότητας. Καμιά ελευθερία δεν είναι αυτάρκης αν δεν έχει κάποιο σκοπό να επιτελέσει. Γι’ αυτό σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή και με σεβασμό στις ρίζες και στον πολιτισμό μας οφείλουμε να ορίσουμε τη θέση και τον ρόλο μας στις νέες παγκοσμιοποιημένες συνθήκες.
Στους δυο αυτούς αιώνες η μικρή μας χώρα στάθηκε «μεγάλη» και οι αναφορές σε αυτήν από την παγκόσμια κοινότητα δεν περιορίστηκαν στην αρχαία κληρονομιά και στον φυσικό πλούτο της.

Ιστορία, Ownbook, 2021, 182 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ownbook