Βαγγελιώ Νυμφική

Ελληνες λογοτέχνες
Η Βαγγελιώ Νυμφική γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη σχολή Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Από πολύ μικρή η μητέρα της της έμαθε να αγαπά τα βιβλία και ο πατέρας της την κρητική παράδοση. Και ίσως γι’ αυτό από παιδί έγραφε τις σκέψεις της και άφηνε τη φαντασία της να ταξιδεύει. Σήμερα η ανατροφή του μικρού της γιου γεμίζει τη μέρα της, μα πάντα βρίσκει λίγο χρόνο για διάβασμα, συγγραφή και τους Κρητικούς χορούς που τόσο αγαπά.
Μυθιστορήματα
Εγκλήματα σε αριθμητική ακολουθία (2020), Φιλύρα

Εγκλήματα σε αριθμητική ακολουθία – Βαγγελιώ Νυμφική
Όλα ξεκίνησαν ένα πρωινό που η Ηρώ Δεσίπρη έλαβε έναν πράσινο φάκελο με ένα μενταγιόν και ένα αρχαίο ρητό. Και ύστερα το πρώτο θύμα. Ένας πρώην εραστής της βρέθηκε άγρια δολοφονημένος και χαρακωμένος. Σύντομα η αστυνομία ξεκινάει ένα κυνηγητό με περίεργα σύμβολα και φιλοσοφικά γνωμικά για να οδηγηθεί κάθε φορά στα επόμενα θύματα που αυξάνονται με μια αριθμητική ακολουθία. Κάθε νεκρός και ένα κομμάτι από τη ζωή της Ηρώς. Κάθε νεκρός και ένα κομμάτι ενός τρομερού σχεδίου που έχει στόχο να την τιμωρήσει… Ή μήπως τελικά να την αφυπνίσει;

Μυθιστόρημα, Φιλύρα, 2020, 290 σελ.

Πηγές: Biblionet, Φιλύρα