Βαγγέλης Κατσανικάκης

Βαγγέλης Κατσανικάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Βαγγέλης Κατσανικάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1970.
Απeφοίτησε από το Β’ ΤΕΛ Χανίων και στη συνέχεια ακολούθησε κύκλο σπουδών Business Enterprise στο Wolverhampton της Αγγλίας και Higher National Diploma στα οικονομικά του Πανεπιστημίου του Coventry. Ζει και εργάζεται ως καθηγητής στα Χανιά. Από το 2010 ασχολείται με τον γραπτό λόγο. Το μυθιστόρημα, “Είμαι ο Θεός του εαυτού μου”, είναι η πρώτη συγγραφική του δουλειά. Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς είναι εμπνευσμένο από βιβλία, ταξίδια, πίνακες ζωγραφικής, αλλά και από λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία, ιδιαίτερα της Κρήτης που τόσο αγαπά.
Μυθιστορήματα
Είμαι ο θεός του Εαυτού μου (2016), Δυάς Εκδοτική

Είμαι ο θεός του Εαυτού μου – Βαγγέλης Κατσανικάκης

Είμαι ο


Ο Βαρδής είναι καθηγητής αγγλικών αλλά και φυσιολάτρης. Μέσα από μεγάλους υπαρξιακούς προβληματισμούς και άλυτα ερωτήματα που τον βασανίζουν, μπλέκει σε μια πρωτόγνωρη αλλά και απίστευτη περιπέτεια γι’ αυτόν. Η εμφάνιση ενός μυστηριώδη άντρα με μαύρα, στην περίεργη αλλά απελευθερωμένη πραγματικότητα που ζει, του ανατρέπει την καθημερινότητά του.
Ο Βαρδής απεγνωσμένα προσπαθεί να ανακαλύψει την ταυτότητα αυτού του άντρα, αφού δεν του εμφανίζει το πρόσωπό του αλλά και τον σκοπό του. Έχοντάς του αφήσει, μόνο τρία περίεργα στοιχεία, έναν μηχανισμό που μοιάζει με μεσαιωνικό ρολόι, αλλά έχει σχήμα πεντάλφας, ένα φύλλο χαρτιού με περίεργα σύμβολα, τύπου Γραμμικής Άλφα, και άλλο ένα φύλλο χαρτιού που έχει αποτυπωμένο επάνω την «Δημιουργία του Αδάμ», έργο του Μιχαήλ Άγγελου. Καθώς προσπαθεί να ανακαλύψει τον άντρα με τα μαύρα, αντιλαμβάνεται ότι έχει να κάνει με το άγνωστο, το απίθανο, όπου δεν υπάρχει πια χρόνος και μετατρέπεται στο χώρο, στο σύμπαν, ζώντας το παρελθόν αλλά και το μέλλον στο παρόν. Και ενώ πιστεύει ότι πλησιάσει στην λύση του μυστηρίου, κάθε φορά ανατρέπονται τα πάντα και αυτή συνεχώς απομακρύνεται.
Τελικά πώς θα καταφέρει να ανακαλύψει ο Βαρδής την ταυτότητα του μυστήριου αυτού άντρα με τα μαύρα, αλλά και τον λόγο που βρέθηκε ξαφνικά στην ζωή του και την αναστάτωσε;
Μια ιστορία γεμάτη ίντριγκες, προβληματισμούς, τσακωμούς, ερωτικά ειδύλλια, «Hangover» καταστάσεις αλλά και απίστευτες αληθινές ιστορίες θα ζήσει κατά τη διάρκεια της αναζήτησης αυτής.
Μια περιπέτεια που θα σας καθηλώσει και ένα τέλος συγκλονιστικό!

Μυθιστόρημα, Δυάς Εκδοτική, 2016, 510 σελ.

Πηγές: Biblionet, Δυάς Εκδοτική