Βαγγέλης Κατσανικάκης

Ελληνες λογοτέχνες


Είμαι ο θεός του εαυτού μου
Ο Βαρδής είναι καθηγητής αγγλικών αλλά και φυσιολάτρης. Μέσα από μεγάλους υπαρξιακούς προβληματισμούς και άλυτα ερωτήματα που τον βασανίζουν, μπλέκει σε μια πρωτόγνωρη αλλά και απίστευτη περιπέτεια γι’ αυτόν. Η εμφάνιση ενός μυστηριώδη άντρα με μαύρα, στην περίεργη αλλά απελευθερωμένη πραγματικότητα που ζει, του ανατρέπει την καθημερινότητά του.
Ο Βαρδής απεγνωσμένα προσπαθεί να ανακαλύψει την ταυτότητα αυτού του άντρα, αφού δεν του εμφανίζει το πρόσωπό του αλλά και τον σκοπό του. Έχοντάς του αφήσει, μόνο τρία περίεργα στοιχεία, έναν μηχανισμό που μοιάζει με μεσαιωνικό ρολόι, αλλά έχει σχήμα πεντάλφας, ένα φύλλο χαρτιού με περίεργα σύμβολα, τύπου Γραμμικής Άλφα, και άλλο ένα φύλλο χαρτιού που έχει αποτυπωμένο επάνω την «Δημιουργία του Αδάμ», έργο του Μιχαήλ Άγγελου. Καθώς προσπαθεί να ανακαλύψει τον άντρα με τα μαύρα, αντιλαμβάνεται ότι έχει να κάνει με το άγνωστο, το απίθανο, όπου δεν υπάρχει πια χρόνος και μετατρέπεται στο χώρο, στο σύμπαν, ζώντας το παρελθόν αλλά και το μέλλον στο παρόν. Και ενώ πιστεύει ότι πλησιάσει στην λύση του μυστηρίου, κάθε φορά ανατρέπονται τα πάντα και αυτή συνεχώς απομακρύνεται.
Τελικά πώς θα καταφέρει να ανακαλύψει ο Βαρδής την ταυτότητα του μυστήριου αυτού άντρα με τα μαύρα, αλλά και τον λόγο που βρέθηκε ξαφνικά στην ζωή του και την αναστάτωσε;
Μια ιστορία γεμάτη ίντριγκες, προβληματισμούς, τσακωμούς, ερωτικά ειδύλλια, «Hangover» καταστάσεις αλλά και απίστευτες αληθινές ιστορίες θα ζήσει κατά τη διάρκεια της αναζήτησης αυτής.
Μια περιπέτεια που θα σας καθηλώσει και ένα τέλος συγκλονιστικό!

Μυθιστορήματα
Είμαι ο θεός του εαυτού μου (2016)

Πηγές: BIBLIONET, Δυάς Εκδοτική