Ζανέτα Κουτσάκη

Ελληνες λογοτέχνες
Η Ζανέτα Κουτσάκη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης.
Εργάζεται ως νοσηλεύτρια και αρθρογραφεί για το site eidisoules.gr. Ασχολείται με την συγγραφή διηγημάτων από πολύ μικρή ηλικία. Διακρίθηκε στην πεζογραφία όταν ήταν ακόμη μαθήτρια δημοτικού, κατακτώντας το πρώτο βραβείο πεζού κειμένου σε πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα “Φιλία”. Έκτοτε της έχουν απονεμηθεί αρκετοί έπαινοι για λοιπές συμμετοχές σε παρόμοιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το πρώτο της μυθιστόρημα, εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 με τίτλο “Θυμάμαι τα πάντα”. Το δεύτερο κατά σειρά έκδοσης βιβλίο της είναι το “Αναμνήσεις με άρωμα espresso”. Ακόμη, έχει ολοκληρώσει μια συλλογή από είκοσι διηγήματα, διδακτικού κατά βάση χαρακτήρα.
Μυθιστορήματα
Θυμάμαι τα πάντα (2015), Bookstars-Γιωγγαράς
Αναμνήσεις με άρωμα espresso (2015), Εντύποις
Θυμάμαι τα πάντα (2016), Όστρια Βιβλίο (E)
Ρόδι και μέλι (2016), Εντύποις
Αιώνια δέσμιοι (2020), Όστρια Βιβλίο

Παιδική λογοτεχνία
Το δάσος που έγινε χωματερή (2019), Όστρια Βιβλίο

Διηγήματα
Κι όμως δεν κοιμόμουν
Μια φορά κι έναν καιρό
Εγώ ο χειμώνας
Μαρίζα

Ελληνική Μουσική
Ζωή χωρίς… (2018), Εντύποις

Αιώνια δέσμιοι – Ζανέτα Κουτσάκη
Η Ηλέκτρα έρχεται αντιμέτωπη με κάτι εξαιρετικά ασυνήθιστο. Κάθε φορά που η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο μια λευκή σκιά παρουσιάζεται μπροστά της αποτρέποντας κάθε κακό να συμβεί. Μια λευκή σκιά που σταδιακά θα πάρει τη μορφή του Φίλιππου.
Ο Φίλιππος βρίσκεται σε κώμα έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα. Η μορφή της Ηλέκτρας, εμφανίζεται συχνά πίσω από τα κλειστά του βλέφαρα. Άγνωστη σε εκείνον μιας και δεν την έχει συναντήσει ποτέ.
Οι δύο νέοι, δίδυμα αδέλφια, κάποτε βρέθηκαν στην ίδια μήτρα. Όμως μια συμφωνία του πατέρα τους, προκειμένου να καταφέρει να κρατήσει κρυφό ένα έγκλημα του παρελθόντος, θα στερήσει από τον Φίλιππο την αγκαλιά της μάνας αμέσως μετά τη γέννησή του.
Μα επειδή ο κόσμος είναι μικρός και η ζωή δικαιώνει πάντα τους προδομένους, η τυχαία συνάντηση της Ηλέκτρας και του Στάθη, αστυνομικού και αδελφού της αρραβωνιαστικιάς του Φίλιππου, θα αρχίσει να φέρνει γεγονότα του παρελθόντος στην επιφάνεια. Μέχρι που η αλήθεια βγαίνει στο φως…

Μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2020, 202 σελ.

Θυμάμαι τα πάντα – Ζανέτα Κουτσάκη
Για κάποιους αυτή είναι απλά μια ιστορία που αφηγείτο ένας γέροντας, προκειμένου να μην αφήσει τον εαυτό του να ξεχάσει ποιος πραγματικά είναι. Για κάποιους άλλους όμως, είναι ολάκερη η ζωή ενός ανθρώπου που κάποτε γνώρισαν. Γερμανική κατοχή, ξενιτιά, εμφύλιος πόλεμος, χούντα, είναι μόνο λίγα από τα οποία βίωσε, άλλα ως παιδί και άλλα ως χωροφύλακας και μέλος του εθνικού στρατού. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και μαρτυρίες, δεν παύει όμως να παραμένει ένα μυθιστόρημα.

Μυθιστόρημα, Bookstars – Γιωγγαράς, 2015, 160 σελ.

Αναμνήσεις με άρωμα espresso – Ζανέτα Κουτσάκη
Μια μητέρα εγκαταλείπει το νεογέννητο μωρό της, στο ίδρυμα που και η ίδια μεγάλωσε…

Τι την “ανάγκασε” να το κάνει;

Θα παλέψει με νύχια και με δόντια για να το κρατήσει ξανά στην αγκαλιά της.

Τα εμπόδια όμως… πολλά!

Ένα μυθιστόρημα που θα μπορούσε να είναι μια αληθινή ιστορία ή μια αληθινή ιστορία που έγινε μυθιστόρημα;
Συγκινήσεις και ανατροπές θα σας κρατήσουν το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία του σελίδα.

Μυθιστόρημα, Εντύποις, 2015, 154 σελ.

Κι όμως δεν κοιμόμουν

Ένα μικρό αγόρι, ασφυκτιά κάτω από τις συνθήκες στις οποίες ζει. Αποφασίζει λοιπόν, να πάρει εκείνος τις αποφάσεις οι οποίες θα καθορίσουν την πορεία της ύπαρξής του, αλλά και της μητέρας του. Ένα κοινωνικό δράμα με πρωταγωνιστές τον δωδεκάχρονο Πάνο και την εκδιδόμενη μητέρα του, Ελένη.

Διήγημα

Μια φορά κι έναν καιρό

Ένα μικρό κορίτσι λατρεύει να παίζει με τις κούκλες του, να ακούει από τα χείλη της μητέρας του το αγαπημένο της παραμύθι και ύστερα να αποκοιμιέται κρατώντας σφιχτά το αγαπημένο της πάπλωμα. Έχει μάθει να αγνοεί τις ικεσίες της μάνας της, καθώς συχνά την ακούει να παρακαλά για οίκτο από τον πατριό της. Μια ιστορία γεμάτη από παιδικά πληγωμένα συναισθήματα… Πότε θα καταλάβει η μικρούλα τι είναι φυσιολογικό και τι όχι; Πότε θα απαλλαγεί από τα δυσάρεστα τα οποία συμβαίνουν και με ποιον τρόπο;

Διήγημα

Εγώ ο χειμώνας

Αυτή είναι η τραγική ιστορία μιας κοπέλας που παλεύει με τις τύψεις. Ως το πρότυπο που πάντα ήταν για την μικρή της αδελφή, θα έπρεπε να είχε πάρει τον ρόλο της πολύ πιο σοβαρά. Ηταν όμως στ’ αλήθεια εκείνη υπέυθυνη για ότι σύνέβει? Η μικρή της αδελφή, θα της δώσει την απάντηση που με τόση επιμονή αναζητά, με τον πιο αναπάντεχο τρόπο.

Διήγημα

Μαρίζα

Οσο δυσκολο και περιπλοκο κι αν ακούγεται…
Σε συνεργασία με τον συγγραφέα Μάριο Καρακατσάνη, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια μίξη φαντασίας, παράνοιας αλλά και ρεαλισμού μέσα από την συγγραφή μας . Κοντά σας λοιπόν το νέο μας διήγημα, που άλλους θα τους συνεπάρει και άλλους θα τους σοκάρει!! Σε κάθε περίπτωση θα χαρώ πολύ να μάθω την άποψή σας και να διαβάσω τα σχόλιά σας!
Όταν μια κοπέλα μεγαλώνει με μοναδική φίλη την φωνή που συνήθισε να ακούει από πολύ νωρίς μέσα της, τότε ολόκληρη η ζωή της είναι καταδικασμένη να ακολουθήσει τον μονόδρομο της ψυχικής κατάρρευσης. Ειδικά όταν αυτή η φωνή της κάνει όλες τις άρρωστες επιθυμίες πραγματικότητα, συνειδητοποιεί ότι τίποτα τελικά δεν είναι στην φαντασία της. Μέχρι να αποκαλυφτεί το ζοφερό μυστικό που ποτέ δεν είχε μαθευτεί ως τώρα.

Διήγημα

Θυμάμαι τα πάντα – Ζανέτα Κουτσάκη
Για κάποιους αυτή είναι απλά μια ιστορία που αφηγείτο ένας γέροντας, προκειμένου να μην αφήσει τον εαυτό του να ξεχάσει ποιος πραγματικά είναι. Για κάποιους άλλους όμως, είναι ολάκερη η ζωή ενός ανθρώπου που κάποτε γνώρισαν. Γερμανική κατοχή, ξενιτιά, εμφύλιος πόλεμος, χούντα, είναι μόνο λίγα από τα οποία βίωσε, άλλα ως παιδί και άλλα ως χωροφύλακας και μέλος του εθνικού στρατού. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και μαρτυρίες, δεν παύει όμως να παραμένει ένα μυθιστόρημα.

Μυθιστόρημα, Όστρια Βιβλίο, 2016, 154 σελ.

Ρόδι και μέλι – Ζανέτα Κουτσάκη
Όταν οι άνθρωποι ερωτεύονται, αρχίζουν να κάνουν όνειρα. Όνειρα για κοινή ζωή, για γάμο, για παιδιά. Τι γίνεται όμως όταν η αγάπη και ο έρωτας έρχονται αντιμέτωποι με την αρρώστια και το ψέμα; Κρυμμένα μυστικά πολλών δεκαετιών, μετατρέπονται σε απρόβλεπτες αποκαλύψεις και κάνουν τα πάντα να ανατραπούν. Η Μάγδα και ο Ιάσονας, θα αναγκαστούν να πάρουν αποφάσεις, που θα τους στερήσουν την ευτυχία, την οικογένεια, την υγεία, ίσως ακόμη και την ίδια την ζωή…

Μυθιστόρημα, Εντύποις, 2016, 206 σελ.

Ζωή χωρίς… – Ζανέτα Κουτσάκη
Μέσα από αυτό το πόνημα, καλύπτονται όλοι οι γεωγραφικοί χώροι της πατρίδας μας,οι μουσικοί ιδιωματισμοί, οι συνυπάρξεις και οι διασταυρώσεις όλων των ρευμάτων.
Στόχος του να ξεναγήσει τον αναγνώστη στους αιώνες, να διευρύνει τις γνώσεις του, να ευφράνει την ψυχή του και κυρίως να τον εξιτάρει να αγαπήσει τπν Ελληνική μουσική.

Ελληνική Μουσική, Εντύποις, 2018, 90 σελ.

Το δάσος που έγινε χωματερή – Ζανέτα Κουτσάκη
Κάπου, κάποτε, σε μια χρονιά αλλοτινή, σε ένα μέρος μακρινό, κάπου ανάμεσα στα δέντρα του πιο όμορφου δάσους, τα πουλιά πέταξαν απότομα μακριά, αφήνοντας έρημα τα κλαδιά που είχαν καθίσει για να ξαποστάσουν από το μακρύ τους ταξίδι. Ίσως να ήταν ώρα τους να συνεχίσουν να πετούν προς τον ζεστό νότο, ίσως να τρόμαξαν και από τις φωνές των δυο παιδιών που τρέχοντας πλησίαζαν την τεράστια βελανιδιά.

Παιδική λογοτεχνία, Όστρια Βιβλίο, 2019, 24 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εντύποις, Bookstars-Γιωγγαράς, Όστρια Βιβλίο, zaneta-koytsaki9.webnode.gr