Ελένη Παπαγεωργίου

Ελληνες λογοτέχνες
H Ελένη Παπαγεωργίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες και διετέλεσε, επί σειρά ετών, επιτυχημένη Διευθύντρια Πωλήσεων σε μεγάλη Πολυεθνική Εταιρία, καθώς και επιτυχημένη επιχειρηματίας, αργότερα. Έχει σπουδάσει Ψυχολογία των Πωλήσεων, με εξειδίκευση στην Παιδική Ψυχολογία. Είναι απόφοιτος Σχολής Ζωγραφικής και Σχολής Αγιογραφίας της Βυζαντινής Τεχνοτροπίας, με αυγοτέμπερα και τετραχρωμία. Έχει κάνει πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα. Γράφει ποίηση και πεζογραφία, επιμελείται βιβλία άλλων συγγραφέων και τα τελευταία χρόνια επικεντρώνει τη δημιουργικότητά της στα παιδικά διηγήματα, στα παιδικά μυθιστορήματα και στα παραμύθια.

Αχ, το ρολόι σταμάτησε! – Ελένη Παπαγεωργίου

Αχ, το ρολόι


Παραµονή Πρωτοχρονιάς. Αρχίζει να νυχτώνει. Ο αέρας κοπάζει, το χιόνι πέφτει πυκνό και µια παγωµένη γαλήνη απλώνεται στο δάσος. Το αρκουδάκι ο Ρούµπη πηγαίνει πιο κοντά στο τζάκι. Κοιτάει τις φλογίτσες που χορεύουν πάνω στα ξύλα, πώς κυνηγάει η µία την άλλη, και νιώθει µεγάλη χαρά.
“Μαµά, πότε θα έρθει; Μαµά, τι ώρα είναι; Μαµά, µήπως µας ξεχάσει;” ρωτάει κάθε τρεις και λίγο…

Ο Άγιος Βασίλης είναι η Ελπίδα για την πραγματοποίηση των ονείρων μας, ακριβώς την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, για να γεμίσουμε με χαρά και αισιοδοξία, για να πάει καλά ο Καινούριος Χρόνος. Τον παρακαλούμε, του στέλνουμε γράμματα, του υποσχόμαστε να γίνουμε καλύτερα παιδιά, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και του ζητάμε αυτό που κανείς άλλος δεν μπορεί να μας δώσει. Κι εκείνος διαβάζει τα γράμματα, ακούει τις επιθυμίες, σκέφτεται και αποφασίζει.

Εικονογράφος: Εμμανουέλα Κακαβιά

Παιδική λογοτεχνία, Οσελότος, 2018, 48 σελ.

Χίλιοι και ένας στίχοι για την Λιλαία – Ελένη Παπαγεωργίου

Χίλιοι και έναςΗ όμορφη Αγόριανη, το μαρτυρικό χωριό


Η Ποιητική Συλλογή που με τόσο μεράκι και γενναιοδωρία φιλοτέχνησε η στιχουργός, αποτελεί καταγραφή της τοπικής ιστορίας του μαρτυρικού χωριού της Λιλαίας, τόπου καταγωγής της ποιήτριας. Οι αγώνες των κατοίκων του χωριού, η οικονομική και κοινωνική ζωή των ανθρώπων του, οι σχέσεις και οι αξίες τους, τα έθιμα, οι γιορτές, η φύση, η καθημερινότητα, όλα καταγεγραμμένα στην ζώσα γλώσσα του λαού μας, σε στίχους ιαμβικούς, γεμάτους μουσική και τρυφερότητα.

Ποίηση, Ιδιωτική Έκδοση, 2019, 170 σελ.

Ο παππούς μου και εγώ – Ελένη Παπαγεωργίου
Το βιβλίο αναφέρεται στη σχέση του πεντάχρονου εγγονού με τον παππού του. Αφηγείται τις περιπέτειες του παιδιού, τα ξαφνιάσματα, τις εμπειρίες του, την επαφή του με το φυσικό περιβάλλον, με την παράδοση, με την προσφυγιά, με την ιστορία, με τη φύση, που γνώρισε στο νησί του παππού του και όχι μόνο.

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ιδιωτική Έκδοση, 2020, 192 σελ.

Ποίηση
Χίλιοι και ένας στίχοι για την Λιλαία (2019), Ιδιωτική Έκδοση

Παιδική και εφηβική λογοτεχνία
Αχ, το ρολόι σταμάτησε! (2018), Οσελότος
Ο παππούς μου και εγώ (2020), Ιδιωτική Έκδοση

Πηγές: Biblionet, Οσελότος