Γιώργος Περισανίδης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Γιώργος Περισανίδης γεννήθηκε το 1973 στη Ροδιά Ηλείας.
Έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Βίζμπαντεν της Γερμανίας και το 1982 εγκαταστάθηκε στην Πάτρα. Το 1991 ξεκίνησε να φοιτά στην σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ το 1996 έγινε η πρώτη του γνωριμία με το διαδίκτυο. Η εξειδικευμένη γνώση του πάνω στις λειτουργίες των social media, του έδωσε την δυνατότητα να μπορεί να ασχοληθεί με την προώθηση Καλλιτεχνών και Υπηρεσιών από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, youtube, twitter κ.λ.π). Είναι ένας Multitasking συγγραφέας κι έχει εκδώσει τα παρακάτω μυθιστορήματα:
– Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα
– Και στο ρεφρέν θα μπω ξανά
– Το παζλ
Έχει την όμορφη ιστοσελίδα: Γιώργος Περισανίδης.
Μυθιστορήματα
Και στο ρεφρέν θα μπω ξανά (2017), Συμπαντικές Διαδρομές
Το παζλ (2018), Συμπαντικές Διαδρομές
All in : Multitasking μυθιστόρημα (2020), Εκδόσεις Φυλάτος

Νουβέλες
Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα (2015), Συμπαντικές Διαδρομές

All in – Γιώργος Περισανίδης

All inMultitasking μυθιστόρημα


«… Μάθε, καλέ μου φίλε, ότι το αμέσως καλύτερο πράγμα από το να παίζεις και να κερδίζεις είναι το να παίζεις και να χάνεις…»
Πόκερ, Ρουλέτα, Μπλακ Τζακ, Φρουτάκια…
Πέντε ήρωες παθιασμένοι με τον τζόγο,
Πέντε ιστορίες φαινομενικά ανεξάρτητες, που όμως συνδέονται σε ένα παιχνίδι αναμετρήσεων και ανατροπών.
Συμπτώσεις και μοιραίες συναντήσεις, μια διαρκής μάχη με το πεπρωμένο κι ένας έρωτας καταλύτης.
Το κλίμα της χαρτοπαιξίας, των καζίνων και των στοιχημάτων, τα πάθη και οι ακραίες καταστάσεις που οδηγούν την προσωπικότητα στα όριά της.
Ήρωες από κινηματογραφικές ταινίες και λογοτεχνικά βιβλία, προσωπικότητες, όπως ο Nick the Greek, ο Έντουαρντ Θορπ και ο John Taramas, εισέρχονται στην αφηγηματική πλοκή, στο μεταίχμιο ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Φυλάτος, 2020, 248 σελ.

Το παζλ – Γιώργος Περισανίδης
“…Μια νέα φόρμα γραφής, μια νέα προσέγγιση στο μυθιστόρημα!…”
Αν ψάχνεις για ένα βιβλίο που μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά θα σε ξεκουράσει και θα σε χαλαρώσει, τότε το “Παζλ” δεν είναι αυτό που γυρεύεις.
Αν ψάχνεις για μια ιστορία με έστω μια κλασική δομή που έχει αρχή-μέση-τέλος και έναν πρωταγωνιστή-ήρωα, τότε το “Παζλ” δεν είναι αυτό που γυρεύεις.
Αν όμως θες να διαβάσεις ένα μυθιστόρημα που δεν υπακούει τους κλασσικούς κανόνες της αφήγησης, ένα μυθιστόρημα που ίσως κρύβεται μέσα σε 7 φαινομενικά αυτόνομα διηγήματα και που ένας ακόμα πιο προσεκτικός αναγνώστης ίσως το εντοπίσει και μέσα σε 3 διαφορετικά βιβλία τότε το “Παζλ” γράφτηκε για σένα!

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2018, 284 σελ.

Και στο ρεφρέν θα μπω ξανά – Γιώργος Περισανίδης
Σε ένα πολυμεσικό έργο, με φόντο μια ερωτική ιστορία και ένα οδοιπορικό στα μπουζουξίδικα της Ελλάδας, ο Γιώργος Περισανίδης προσεγγίζει τη φύση του έρωτα και τις επιλογές μας σε σχέση με αυτόν και τη ζωή γενικά, την εισβολή των social media στην καθημερινότητά μας, την τέχνη, την κατάρρευση των ηθικών, θρησκευτικών και πολιτικών ιδεολογιών, τα φαινόμενα ματαίωσης και τα εφαλτήρια δημιουργίας.
Το “Και στο ρεφρέν θα μπω ξανά” είναι κυρίως ένα μυθιστόρημα για το ‘τέλος’ του έρωτα.

Μυθιστόρημα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2017, 232 σελ.

Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα – Γιώργος Περισανίδης
Log in, στην συνέχεια add και inboxing… Άλλο ένα βαρετό απόγευμα που ξεκίνησε να έχει ενδιαφέρον…
Οι αμυδρές ατέλειες στην περιφέρεια, τα λίγα πιο στραβά πόδια και κάποια σημάδια ακμής στο πρόσωπο δεν έχουν πλέον σημασία. Σημασία έχει η selfie που θα μπει φωτογραφία προφίλ να είναι σωστά τραβηγμένη και να φαίνεται το τατουάζ στο χέρι που είναι ένα φετίχ που σίγουρα οι mutual θα έχουνε προσέξει.
Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα είναι ένα σχεδόν διαδραστικό μυθιστόρημα! Ο έρωτας στα χρόνια των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, χτίζεται και γκρεμίζεται γρήγορα και “αναίμακτα”.
Το βιβλίο, “Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα”, περιγράφει ερωτικές ιστορίες του σήμερα.
Η Άννα είναι με τον Φάνη και ο Πέτρος με την Μαρία. Η ζωή τους όμως περιπλέκεται όταν βρίσκονται “συνδεδεμένοι” στην πιο δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Η ψηφιακή επιπολαιότητα του έρωτα “εισβάλλει” με έναν ιδιαίτερο τρόπο σε ταινίες, σε τραγούδια και σε άλλα μυθιστορήματα. Με όχημα το διαδίκτυο γίνεται ένα ‘πολυμεσικό’ μυθιστόρημα που κρατάει περίπου όσο μια ταινία…
Είναι ένα νέου τύπου μυθιστόρημα…ψηφιακό, πολυμεσικό, διαδραστικό!

Νουβέλα, Συμπαντικές Διαδρομές, 2015, 100 σελ.

Πηγές: Biblionet, Συμπαντικές Διαδρομές, Εκδόσεις Φυλάτος

Please wait...