Κάλλη Κρασσά

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κάλλη Κρασσά είναι καλλιτέχνης και ασχολείται επαγγελµατικά µε τη ζωγραφική.
Η ενασχόληση µε την ποίηση είναι µια βαθύτερη υπαρξιακή ανάγκη της που ανακύπτει από τα καθηµερινά βιώµατά της. Από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη κυκλοφορούν επίσης οι ποιητικές συλλογές της «Μικρό βιβλίο ποιημάτων» (2009), «Ζήσε κι άλλο!» (2015), «Στιγμές» (2016) και «Μερικές στιγμές ακόμα» (2019).
Ποίηση
Μικρό βιβλίο ποιημάτων (2009), Σιδέρη Μιχάλη
Στιγμές (2015), Σιδέρη Μιχάλη
Ζήσε κι άλλο! (2015), Σιδέρη Μιχάλη
Μερικές στιγμές ακόμα (2019), Σιδέρη Μιχάλη
Κορίτσι με καπέλο (2019), Σιδέρη Μιχάλη

Κορίτσι με καπέλο – Κάλλη ΚρασσάΠοίηση, Σιδέρη Μιχάλη, 2019, 66 σελ.

Μερικές στιγμές ακόμα – Κάλλη Κρασσά
Η Κάλλη Κρασσά στην ποιητική της συλλογή “Μερικές στιγμές ακόμα” εκφράζει μέσα από τα καθημερινά βιώματά της τις σκέψεις και τα συναισθήματα από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Κάθε ποίημα είναι αμάλγαμα του φιλοσοφικού στοχασμού που την διαπνέει. Χωρίς πομπώδεις εκφράσεις, αλλά με γλαφυρή απλότητα φανερώνονται στον αναγνώστη “ψήγματα” αλήθειας από την καθημερινή ζωή, όπως ο έρωτας, η ζωογόνος αυτή δύναμη του ανθρώπου, η μητρική αγάπη, οι κοινωνικές συναναστροφές, ο ζωικός κόσμος, ο αμείλικτος χρόνος, τα πάθη και η ελπίδα στον Θεό. Οι στιγμές αυτές από τη ζωή της ποιήτριας μετουσιώνονται σε καθημερινές στιγμές της ζωής μας.

Ποίηση, Σιδέρη Μιχάλη, 2019, 64 σελ.

Ζήσε κι άλλο! – Κάλλη Κρασσά
Πρόκειται για μια ποιητική συλλογή εμπνευσμένη από τα καθημερινά βιώματα της συγγραφέως. Εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα που ανακύπτουν από ερεθίσματα γνώριμα και οικεία, τα οποία όμως προκαλούν τις αισθήσεις της συγγραφέως και παίρνουν σχήμα και λόγο, καλύπτοντας τις βαθύτερες υπαρξιακές της ανάγκες.

Ποίηση, Σιδέρη Μιχάλη, 2015, 61 σελ.

Στιγμές – Κάλλη ΚρασσάΠοίηση, Σιδέρη Μιχάλη, 2015, 63 σελ.

Μικρό βιβλίο ποιημάτων – Κάλλη Κρασσά
Μια φωνή γυναικεία, βαθύτατα υπαρξιακή, αλλά την ίδια στιγµή, ανάλαφρη και οικεία, παίζει µε την καθηµερινότητα, τα βιώµατά της, παγιδεύοντας σε ευφυή ρυθµικά στιχάκια και το ίδιο το µεταφυσικό, µα και τον ίδιο της τον εαυτό.

Ποίηση, Σιδέρη Μιχάλη, 2009, 70 σελ.

Πηγές: Biblionet, Σιδέρη Μιχάλη