Κατερίνα Κοφινά

Ελληνες λογοτέχνες
«Γεννήθηκα στην Αθήνα και ζω μόνιμα στη Σαλαμίνα.
Ξεκίνησα να γράφω σε ηλικία 27 ετών ποιήματα.
Τα πρώτα μου δέκα διηγήματα τρόμου και φαντασίας τα έγραψα στα 28 μου χρόνια. Το 2007 εκδόθηκε το πρώτο μου μυθιστόρημα από τους «Μοντέρνους καιρούς» με τίτλο «Η Μεταμόρφωση της πεταλούδας».
Ακολούθησε ένας τιμητικός έπαινος από τον εκδοτικό οίκο ¨Συμπαντικές διαδρομές» για το διήγημά μου «Κίτρινα Μάτια» στον διαγωνισμό του φανταστικού. Το 2018 το διήγημα τρόμου με τίτλο «Οι τρεις ξένοι» πήρε το τρίτο βραβείο στον διαγωνισμό που έκαναν οι εκδόσεις «Δυάς».
Το δεύτερο μυθιστόρημά μου με τίτλο «Στο Δέλτα του Αρχοντικού» εκδόθηκε το 2018 από τις εκδόσεις «ΔΥΑΣ».
Το τρίτο μου μυθιστόρημα με τίτλο «Σκισμένες Σελίδες» κυκλοφόρησε πάλι από τις εκδόσεις «Δυάς».
Μέσα στο 2020 εκδόθηκε το μυθιστόρημά μου με τίτλο «Παύση…24» από τις εκδόσεις «Ανάτυπο» και επανεκδίδονται τα: «Στο Δέλτα του Αρχοντικού» και «Σκισμένες Σελίδες» από τις εκδόσεις «Ανάτυπο».
Τον Οκτώβριο του 2020 πήρα τον δεύτερο τιμητικό έπαινο στον δεύτερο πανελλήνιο διαγωνισμό πεζογραφίας για το διήγημα του φανταστικού με τίτλο «Ένα άξιο τέλος» που διοργάνωσε το λογοτεχνικό περιοδικό «Κέφαλος» της Κεφαλλονιάς.
Αρθρογραφώ με την στήλη του κινηματογράφου στο μπλογκ των βιβλίων «Ορίζοντες» από το 2019.»
Μυθιστορήματα
Η μεταμόρφωση της πεταλούδας (2007), Modern Times
Στο Δέλτα του Αρχοντικού (2018), Δυάς Εκδοτική
Σκισμένες Σελίδες (2019), Δυάς Εκδοτική
Παύση… 24 (2020), Ανάτυπο
Στο Δέλτα του Αρχοντικού (2021), Ανάτυπο

Διηγήματα
Αιμιλία (2022), Ανάτυπο

Αιμιλία – Κατερίνα Κοφινά

Αιμιλία


Πάνω στα ερείπια μιας παλιάς βίλας, δυο γυναίκες και η δεκάχρονη κόρη τους, χτίζουν το δικό τους σπίτι. Η ευτυχία τους θα κοπεί απότομα. Δεν είναι οι μόνοι κάτοικοι του σπιτιού. Κάτω από τα παλιά θεμέλια υπάρχουν τα κόκαλα τριών δολοφονημένων ανθρώπων. Και μερικά μέτρα πιο πέρα, στη ρίζα ενός δέντρου, ο δολοφόνος τους. Ο πόλεμος που θα ξεσπάσει ανάμεσα στους τέσσερις αυτούς νεκρούς θα είναι τρομακτικός.

Διηγήματα, Ανάτυπο, 2022, 184 σελ.

Στο Δέλτα του Αρχοντικού – Κατερίνα Κοφινά

Στο Δέλτα του


Η Μυρτώ αναστέναξε. Κοίταξε τα νερά ακόμη μια φορά και πήρα τον δρόμο προς το σπίτι. Έπρεπε να μείνει δίπλα στους δικούς της και να τους δώσει κουράγιο. Είχαν περάσει κι εκείνοι πολλά.Καθώς άφηνε τη λιμνούλα ένας ξαφνικός αέρας σηκώθηκε και τα νερά της ταράχτηκαν.
Η Μυρτώ γύρισε απότομα το κεφάλι της.
-Έλσα; Έλσα εσύ είσαι; Είπε δυνατά. Κανείς όμως δεν της απάντησε και συνέχισε τον δρόμο
της αλαφιασμένη.
Αν εσείς ποτέ βρεθείτε σε αυτό το σπίτι, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο εσωτερικό του.
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τη λιμνούλα. Μόνο μη καθίσετε πολύ ώρα εκεί μόνοι σας.
Καμιά φορά τα νερά της ανακατεύονται , χωρίς να φυσά καθόλου αέρας. Ίσως η Έλσα να ζητά συντροφιά. Ίσως όμως να είναι απλά η φαντασία σας. Ίσως…

Μυθιστόρημα, Ανάτυπο, 2021, 434 σελ.

Παύση… 24 – Κατερίνα Κοφινά

Παύση... 24


Όταν γίνεται ο πρώτος φόνος ενός νεαρού σε μια ορεινή
πόλη της Ελλάδας, την υπόθεση θα αναλάβει ο ντεντέκτιβ
του τμήματος των ανθρωποκτονιών της ασφάλειας Αθηνών, Σπύρος Μάντεκας. Ειδικός στο να λύνει δύσκολες υποθέσεις ο Σπύρος θα πάει στη γενέτειρά του, που την είχε εγκαταλείψει από την ηλικία των 11 ετών.
Και εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με τα φαντάσματα του παρελθόντος του.

Μυθιστόρημα, Ανάτυπο, 2020, 210 σελ.

Σκισμένες Σελίδες – Κατερίνα Π. Κοφινά

Σκισμένες Σελίδες


Ο Έκτορας Αντωνίου καθηγητής από την Αθήνα έρχεται σε ένα ορεινό χωριό κοντά στην αρχαία Ολυμπία το Ελαιοχώρι για να αναλάβει τα χτήματα του τσιφλικά παππού του Δανιήλ Αντωνίου. Ο παππούς του έχει πεθάνει από μια ξαφνική καρδιακή προσβολή, αλλά είχε προλάβει να ορίσει κληρονόμο της μεγάλης του περιουσίας τον μοναδικό εγγονό του. Τον οποίο είχε δει μόνο μια φορά. Στην ηλικία των πέντε ετών. Ο Έκτορας μόλις έχει βγει από ένα επώδυνο διαζύγιο και θέλοντας να αφήσει την πολύβουη πρωτεύουσα , ζητά απόσπαση για το χωριό. Φτάνοντας εκεί ανακαλύπτει σιγά , σιγά πως ο Δανιήλ Αντωνίου ήταν ένας μοχθηρός άνθρωπος και οι χωρικοί τον φοβόντουσαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες τους ο παππούς του εξασκούσε την μαύρη μαγεία. Ο Έκτορας στην αρχή δεν πιστεύει τις προκαταλήψεις των κατοίκων, αλλά θα ανακαλύψει στο σπίτι του παππού του στη σοφίτα διάφορα περίεργα βιβλία, άγνωστα για εκείνον που περιέχουν βλάσφημες ψαλμωδίες για κάποιο άγνωστο ον. Στα χέρια του θα πέσουν επίσης κάποιες σκισμένες σελίδες από το ημερολόγιο της γιαγιάς του σχετικά με άνομες πράξεις και φόνους που κατά καιρούς είχαν γίνει στην περιοχή. Ο Έκτορας Αντωνίου θα προσπαθήσει να ξεμπλέξει το κουβάρι μιας απίθανης ιστορίας και θα μπλεχτεί στα γρανάζια της αδελφότητας του μαύρου αέρα.

Μυθιστόρημα, Δυάς Εκδοτική, 2019, 207 σελ.

Στο Δέλτα του Αρχοντικού – Κατερίνα Π. Κοφινά
Το βιβλίο εξιστορεί την ζωή της Έλσας Αλεξίου. Μιας πανέμορφης γυναίκας στα είκοσι πέντε της χρόνια , που θα παντρευτεί τον Άγγελο Αλεξίου, επιχειρηματία κάπου στην δεκαετία του τριάντα. Πηγαίνει να ζήσει μαζί του στο σπίτι του. Ένα πύργο του περασμένου αιώνα που έχει υποστεί αρκετές αρχιτεκτονικές αλλαγές ανά τα χρόνια. Την εποχή που η Έλσα θα ζήσει εκεί το σπίτι θα το αποκαλούν οι ντόπιοι αρχοντικό. Το οικοδόμημα είναι χτισμένο στους πρόποδες ενός βουνού και αγναντεύει την θάλασσα. Τέσσερα χρόνια απόλυτης ευτυχίας θα χαθούν όταν μια μέρα η Έλσα Αλεξίου θα εξαφανιστεί και κανείς δεν θα μάθει ποτέ, αν ζει, η αν πέθανε. Το αρχοντικό θα εγκαταλειφθεί για πολλά χρόνια. Κανείς δεν θα μπορέσει να ζήσει εκεί. Οι απλοί άνθρωποι έλεγαν πως το κατοικούν φαντάσματα. Και ο χρόνος θα περάσει πάνω από το σπίτι ώσπου μια μέρα ο γιος του ανιψιού του Άγγελου Αλεξίου θα αποφασίσει να ξαναδώσει στο αρχοντικό την παλιά του αίγλη. Θέλει να ζήσει εκεί με την γυναίκα του και την γιαγιά του. Ο Αλέξης δεν πιστεύει στις προκαταλήψεις των απλοϊκών ανθρώπων και θεωρεί τα φαντάσματα ιστορίες για μικρά παιδιά.

Μυθιστόρημα, Δυάς Εκδοτική, 2018, 445 σελ.

Η μεταμόρφωση της πεταλούδας – Κατερίνα Κοφινά
Η θάλασσα είχε γεμίσει αγριεμένα κύματα που έσκαγαν με δύναμη στους βράχους του μικρού νησιού. Πέρα, μακριά, κάποιο καράβι άνοιγε ένα λευκό αυλάκι στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Ο Νίκος άναψε τσιγάρο με χέρια που έτρεμαν, όχι από την παγωνιά αλλά από τις σκέψεις, που, θολές, πηγαινοέρχονταν μέσα στα στενάκια του μυαλού του. Μπροστά του εμφανίστηκε η μορφή της Εύης. Το πανέμορφο κορμί γερμένο νωχελικά στην πολυθρόνα. Το διεισδυτικό βλέμμα. Τα βαθυκόκκινα χείλη καθώς πρόφεραν τις λέξεις… “Με θέλεις;” Δεν είχε δικαίωμα να διεκδικεί την κοπέλα του Πέτρου· δεν έπρεπε. Έκλεισε τα μάτια του, πασχίζοντας να διώξει τις τύψεις μακριά κι ένιωσε ξανά πάνω στο μάγουλο του το απαλό αντρικό χάδι. Πόσο τον ξάφνιασε αυτή η κίνηση! Όσο κι αν ήθελε να το κρύψει ακόμα κι από τον ίδιο του τον εαυτό, η αλήθεια ήταν πως εκείνον ποθούσε. Εκείνον αγαπούσε· τον Πέτρο. Λίγο πριν τελειώσει το λύκειο και χαθούν για κάποια χρόνια, ο Νίκος, ο Πέτρος και η Εύη θα βρεθούν μπλεγμένοι σε ένα μοιραίο ερωτικό τρίγωνο. Το τέλος, δεν το φαντάζεται κανένας. Ούτε και αυτή η ίδια η ζωή….

Μυθιστόρημα, Modern Times, 2007, 359 σελ.

Πηγές: Biblionet, Δυάς Εκδοτική, Modern Times, Ανάτυπο

Please wait...