Κατερίνα Κοφινά

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κατερίνα Κοφινά γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στη Σαλαμίνα.
Μετά το λύκειο, άρχισε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Δουλεύει σαν τεχνίτρια ανασκαφών στο μουσείο της Σαλαμίνας. Το 1995 συμμετείχε ως ενεργό μέλος στην Κινηματογραφική Λέσχη Σαλαμίνας. Από το 1997 ξεκίνησε να γράφει ποιήματα και τέσσερα από αυτά μπήκαν σε μια ανθολογία ποιημάτων με τίτλο (ανθολογία νέων Σαλαμίνιων ποιητών εκδόσεις στοχαστής 1998). Αρθρογραφούσε από το 1997 στην τοπική εφημερίδα ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ως το 2018 έχοντας την μόνιμη στήλη του κινηματογράφου. Το 2007 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα από τους Μοντέρνους καιρούς με τίτλο “Η μεταμόρφωση της πεταλούδας”. Το “Στο Δέλτα του Αρχοντικού” είναι το δεύτερο κατά σειρά μυθιστόρημά της και κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2018 από τις εκδόσεις ΔΥΑΣ. Οι “Σκισμένες” είναι το τρίτο της κατά σειρά μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΥΑΣ.

Η μεταμόρφωση της πεταλούδας – Κατερίνα Κοφινά
Η θάλασσα είχε γεμίσει αγριεμένα κύματα που έσκαγαν με δύναμη στους βράχους του μικρού νησιού. Πέρα, μακριά, κάποιο καράβι άνοιγε ένα λευκό αυλάκι στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Ο Νίκος άναψε τσιγάρο με χέρια που έτρεμαν, όχι από την παγωνιά αλλά από τις σκέψεις, που, θολές, πηγαινοέρχονταν μέσα στα στενάκια του μυαλού του. Μπροστά του εμφανίστηκε η μορφή της Εύης. Το πανέμορφο κορμί γερμένο νωχελικά στην πολυθρόνα. Το διεισδυτικό βλέμμα. Τα βαθυκόκκινα χείλη καθώς πρόφεραν τις λέξεις… “Με θέλεις;” Δεν είχε δικαίωμα να διεκδικεί την κοπέλα του Πέτρου· δεν έπρεπε. Έκλεισε τα μάτια του, πασχίζοντας να διώξει τις τύψεις μακριά κι ένιωσε ξανά πάνω στο μάγουλο του το απαλό αντρικό χάδι. Πόσο τον ξάφνιασε αυτή η κίνηση! Όσο κι αν ήθελε να το κρύψει ακόμα κι από τον ίδιο του τον εαυτό, η αλήθεια ήταν πως εκείνον ποθούσε. Εκείνον αγαπούσε· τον Πέτρο. Λίγο πριν τελειώσει το λύκειο και χαθούν για κάποια χρόνια, ο Νίκος, ο Πέτρος και η Εύη θα βρεθούν μπλεγμένοι σε ένα μοιραίο ερωτικό τρίγωνο. Το τέλος, δεν το φαντάζεται κανένας. Ούτε και αυτή η ίδια η ζωή….

Μυθιστόρημα, Modern Times, 2007, 359 σελ.

Στο Δέλτα του Αρχοντικού – Κατερίνα Π. Κοφινά
Το βιβλίο εξιστορεί την ζωή της Έλσας Αλεξίου. Μιας πανέμορφης γυναίκας στα είκοσι πέντε της χρόνια , που θα παντρευτεί τον Άγγελο Αλεξίου, επιχειρηματία κάπου στην δεκαετία του τριάντα. Πηγαίνει να ζήσει μαζί του στο σπίτι του. Ένα πύργο του περασμένου αιώνα που έχει υποστεί αρκετές αρχιτεκτονικές αλλαγές ανά τα χρόνια. Την εποχή που η Έλσα θα ζήσει εκεί το σπίτι θα το αποκαλούν οι ντόπιοι αρχοντικό. Το οικοδόμημα είναι χτισμένο στους πρόποδες ενός βουνού και αγναντεύει την θάλασσα. Τέσσερα χρόνια απόλυτης ευτυχίας θα χαθούν όταν μια μέρα η Έλσα Αλεξίου θα εξαφανιστεί και κανείς δεν θα μάθει ποτέ, αν ζει, η αν πέθανε. Το αρχοντικό θα εγκαταλειφθεί για πολλά χρόνια. Κανείς δεν θα μπορέσει να ζήσει εκεί. Οι απλοί άνθρωποι έλεγαν πως το κατοικούν φαντάσματα. Και ο χρόνος θα περάσει πάνω από το σπίτι ώσπου μια μέρα ο γιος του ανιψιού του Άγγελου Αλεξίου θα αποφασίσει να ξαναδώσει στο αρχοντικό την παλιά του αίγλη. Θέλει να ζήσει εκεί με την γυναίκα του και την γιαγιά του. Ο Αλέξης δεν πιστεύει στις προκαταλήψεις των απλοϊκών ανθρώπων και θεωρεί τα φαντάσματα ιστορίες για μικρά παιδιά.

Μυθιστόρημα, Δυάς Εκδοτική, 2018

Μυθιστορήματα
Η μεταμόρφωση της πεταλούδας (2007), Modern Times
Στο Δέλτα του Αρχοντικού (2018), Δυάς Εκδοτική

Πηγές: Biblionet, Δυάς Εκδοτική, Modern Times