Τα Μυστικά

Κατερίνα Μικρούτσικου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Κατερίνα Μικρούτσικου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα.
Είναι ευτυχισμένη μητέρα τεσσάρων παιδιών. Μετά τις σπουδές της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Στρατηγική Ανάπτυξης εργάστηκε στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Έχει ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις ενώ αρθρογραφεί σε ενημερωτικά περιοδικά και το διαδίκτυο με το ψευδώνυμο Κατερίνα Νικολάου. Επιδιώκει την επιστροφή στη φύση και τα βότανα. “Τα Μυστικά στα Μάτια της” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.
Μυθιστορήματα
Τα Μυστικά στα Μάτια της (2022), Ελληνοεκδοτική

Τα Μυστικά στα Μάτια της – Κατερίνα Λούρου, Κατερίνα Μικρούτσικου

Τα Μυστικά


Η τύχη και οι επιλογές καθόρισαν τη ζωή της. Χρόνια μοιρασμένα σε τρεις ηπείρους. Προκλήσεις, πολυτέλεια και απώλειες, άτυχοι έρωτες και μυρωδιά θανάτου αφήνουν άραγε περιθώριο για γαλήνη και ευτυχία;
Το κορμί της τρανταζόταν από λυγμούς. Ήταν αδύνατον να καταλάβει πώς από το αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ βρέθηκε στη φυλακή με την κατηγορία της απαγωγής των παιδιών της.
Πόσα συνέβησαν τα τελευταία πέντε χρόνια και πόσα έμελλε ακόμα να συμβούν;
Στα δεκαπέντε ακολούθησε τον έρωτα… αποχαιρετώντας την αθωότητα και την ανέμελη εφηβεία, για να ξεκινήσει την οδύσσεια της ζωής της.
Αμερική κι αργότερα, μητέρα ήδη δυο παιδιών, τον ακολούθησε στη Νότιο Αφρική. Σύντομα το όνειρο έγινε εφιάλτης. Έπρεπε ν’ αποδράσει, να πάρει τα παιδιά και να φύγει μακριά. Να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Ο αγώνας για την επιβίωση ξεκινά. Η Ζωή παλεύει σκληρά για ν’ αποκτήσει την ηρεμία και την ασφάλεια που λαχταρούσε. Έχει καταφέρει ν’ αφήσει πίσω τα φαντάσματα του παρελθόντος, όταν τα βλέμματά τους διασταυρώνονται.
«Τι λες για ένα ταξίδι χωρίς βαλίτσες;» τη ρωτά.
Θα ακολουθήσει τους χτύπους της καρδιάς της ή θα δειλιάσει αναλογιζόμενη το παρελθόν;

Μυθιστόρημα, Ελληνοεκδοτική, 2022, 440 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ελληνοεκδοτική