Κωνσταντίνος Ανυφαντής

Ελληνες λογοτέχνες
O Κωνσταντίνος Ανυφαντής γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Άρτα.
Εκεί, µεγάλωσε και γνώρισε τους θρύλους και τις παραδόσεις του τόπου του. Γοητεύτηκε από τη λαογραφία κι άρχισε να πλάθει µόνος του ιστορίες κατά τα σχολικά χρόνια. Όταν ενηλικιώθηκε, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου εργάστηκε στο Δηµόσιο. Από το 2018 µένει µόνιµα κι εργάζεται στον Βόρειο Έβρο. Ο πανέµορφος αυτός τόπος αποτελεί αληθινή έµπνευση για τη συγγραφή του.
Το 2018 εκδόθηκε η πρώτη του συγγραφική απόπειρα µε τίτλο “Σκιές της Αντίπερα Όχθης” από τις Εκδόσεις Πηγή. Το βιβλίο έγινε δεκτό µε θετικά σχόλια από το αναγνωστικό κοινό και πήρε αρκετές καλές κριτικές. Άρθρα και ιστορίες του έχουν δηµοσιευθεί σε τοπικές εφηµερίδες, καθώς και σε online περιοδικά.
Μυθιστορήματα
Αυτά που κρύβουν οι σκιές (2020), Εκδόσεις Πηγή
Απόκοσμος ταξιδευτής (2021), Υδροπλάνο

Διηγήματα
Σκιές της αντίπερα οχθης (2018), Εκδόσεις Πηγή

Συλλογικά έργα
Βεατρίκη. Άγγελοι χωρίς φτερά (2019), Ανάτυπο

Απόκοσμος ταξιδευτής – Κωνσταντίνος Ανυφαντής

Απόκοσμος ταξιδευτήςΣκοτεινές διηγήσεις του τόπου μας


Κάθε βράδυ ξεκινά το οδοιπορικό του ο Απόκοσμος Ταξιδευτής. Μην τον περιμένεις να περάσει από μεγάλες πόλεις. Αυτός ταξιδεύει και πλανιέται στις σκιές. Λατρεύει τα μέρη που στοίχειωσαν από αίμα, πόνο, άδικο και ατιμώρητα εγκλήματα. Θα ξεκινήσει το ταξίδι με παρέα τα βογγητά ασθενών από το μακάβριο Σανατόριο της Πάρνηθας. Θα σταθεί σε χωριά στοιχειωμένα από τον γρήγορο χαμό της ψυχής. Θα περπατήσει πάνω σε ακτές από νησιά απαγορευμένα. Και αν ακόμη, θαρραλέε αναγνώστη, δεν έχεις τρομάξει, τότε συνέχισε το ταξίδι σε λεπροκομεία ξεχασμένα και στρατόπεδα.

Άρχισε ήδη να σουρουπώνει και η φιγούρα του Απόκοσμου Ταξιδευτή σε πλησιάζει. Τι περιμένεις λοιπόν; Ακολούθησέ τον.

Μυθιστόρημα, Υδροπλάνο, 2021, 416 σελ.

Αυτά που κρύβουν οι σκιές – Κωνσταντίνος Ανυφαντής
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν ένας απλός καθρέφτης, εκτός από σύµβολο οµορφιάς, είναι και πύλη για τον Άλλο Κόσµο;

Θα διέσχιζες βράδυ ένα αποµακρυσµένο σταυροδρόµι, χωρίς να νιώθεις τον φόβο να κυριεύει την ψυχή σου; Κι αν µια όµορφη γυναίκα σού ζητούσε να την πάρεις µαζί σου, θα σταµατούσες;

Από χωριά χαροκαµένα που περνάς, θα σταµατήσεις να ακούσεις τον θρήνο των χαµένων ψυχών και του άδικου αίµατος ή θα φύγεις γοργά;

Και αν η στράτα σου σε φέρει σε γεφύρια αιµατοβαµµένα, θα τα διαβείς ή όχι;

Οι Σκιές επιστρέφουν για να στοιχειώσουν µε 21 ιστορίες, µέσα από αστικούς µύθους και θρύλους του τόπου µας. Στοιχήµατα σε µνήµατα ξεχασµένα, αρχοντικά στοιχειωµένα µε θάνατο, αλλόκοτες µαυροφορεµένες µορφές, νεκροί καταραµένοι κι άλιωτοι και άλλα τόσα θα “παρελάσουν” µέσα από τις γκρίζες σελίδες του βιβλίου.

Η φωτιά στο τζάκι µπορεί να έσβησε, τα λόγια της γιαγιάς ίσως να σώπασαν, µα οι ιστορίες των Σκιών πλανιούνται στο σκοτάδι.

Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Πηγή, 2020, 370 σελ.

Σκιές της Αντίπερα Όχθης – Κωνσταντίνος Ανυφαντής

16 σκιώδεις ελληνικοί αστικοί θρύλοι για ανήσυχα βράδια


Νεκροί που γνωρίζουν όλες τις απαντήσεις, σπίτια που αντί για χαρά δίνουν απλόχερα τον θάνατο, παράξενοι δρόμοι που φημίζονται για τις παραφυσικές ιδιαιτερότητές τους…

Σε αυτό το βιβλίο θα βρεις μία συλλογή από 16 ανατριχιαστικές ιστορίες, εμπνευσμένες από κλασσικούς ή και λιγότερο γνωστούς ελληνικούς αστικούς θρύλους.

Από το μακάβριο σανατόριο της Πάρνηθας και το νεκροταφείο του Αμαρουσίου, μέχρι τη μυστηριώδη λίμνη της Καστοριάς και τις άγνωστες παραδόσεις του ομιχλώδους Έβρου.

Τα μικρά παιδιά άκουγαν, κάποτε, τα παραμύθια της γιαγιάς τους. Έχοντας πλέον μεγαλώσει, εξακολουθούν να ανατριχιάζουν με τη σκοτεινή νεομυθολογία του τόπου μας.

Διηγήματα, Εκδόσεις Πηγή, 2018, 184 σελ.

Πηγές: Biblionet, Εκδόσεις Πηγή, Υδροπλάνο