Κωνσταντίνος Σύρμος

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κωνσταντίνος Σύρμος γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1979, στο Ηράκλειο Κρήτης και διαμένει μόνιμα στο Παλαιοκάστρο του Δήμου Μαλεβιζίου. Είναι στιχουργός, ποιητής και συγγραφέας. Από την εφηβεία του οι καλλιτεχνικές του ανησυχίες τού δημιούργησαν την ανάγκη της έκφρασης μέσα από τον στίχο και την ποίηση, κάτι που συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Εκτός από τη συγγραφή, αγαπάει το σκάκι και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το μυθιστόρημά του «Το Μπλε Τετράδιο» (εκδ. Λυκόφως, 2017), βραβεύτηκε ως βιβλίο της χρονιάς 2017, από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.). Το διήγημά του «Πορφυρό νερό», επιλέχθηκε για την συλλογή διηγημάτων «Παράξενες μέρες στο Ηράκλειο». Στιχουργικά συμμετείχε στο μουσικό CD «Σε τόπους που δεν ξέρω», στο οποίο συνεργάστηκε με γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Ν. Ζούδιαρης, η Φ. Δάρρα, ο Α. Ρίζος και ο ο Γ. Πολύζος. Αρθρογραφεί σε διάφορες ιστοσελίδες τέχνης και πολιτισμού (ologramma.art, iart.gr, entropiaradio.gr) και στο akRa magazine. Από το 2018 βρίσκεται στην θέση του Γενικού Γραμματέα του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλαιοκάστρου. Είναι επίσης μέλος του Οργανισμού Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδας «Lίνing» ενώ για μικρό χρονικό διάστημα υπήρξε και μέλος της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών.
Μυθιστορήματα
Το μπλε τετράδιο (2017), Λυκόφως

Ποίηση
Εμφάνεια (2020), Εκδόσεις Βακχικόν

Συλλογικά έργα
Παράξενες μέρες στο Ηράκλειο (2018), Παράξενες Μέρες

Εμφάνεια – Κωνσταντίνος Σύρμος

Εμφάνεια


Μην τους πολεμάς
κατά πρόσωπο
θα σε νικήσουν

Κρύψου

Είναι τόσοι πολλοί
οι περιπατητές του νερού

Μην τους αγγίξεις

Όταν άπειρο κι ελάχιστο ενωθούν
το δεύτερο συνθετικό πάντοτε
θριαμβεύει

Ποίηση, Εκδόσεις Βακχικόν, 2020, 54 σελ.

Το μπλε τετράδιο – Κωνσταντίνος Σύρμος
Ο Σταύρος είναι ένας τριανταπεντάχρονος ζωγράφος, γεμάτος πληγές. Αδυνατώντας να ξεχωρίσει την αλήθεια από την ψευδαίσθηση, μεταμορφώνεται σε έναν νέο, μοχθηρό εαυτό και δημιουργεί μία άλλη, σαθρή πραγματικότητα, στην οποία, εκτός από τον ίδιο, ακροβατούν επικίνδυνα ο Νίκος, ο μοναδικός άνθρωπος που τον νοιάζεται, η αγαπημένη του Άννα και ο Δημήτρης, ο δυναμικός ψυχίατρος που προσπαθεί να τον σώσει. Μέσα σε αυτό το σκοτεινό περιβάλλον, τον κατακλύζουν και ενοχές για τον θάνατο μίας γεμάτης μυστήριο γυναίκας, της Φωτεινής, την οποία ελάχιστα γνώριζε.
Θα μπορέσει ο Σταύρος να βρει την διέξοδο από την ψύχωσή του; Θα γυρίσει κοντά του η Άννα; Θα καταφέρουν ο Νίκος και ο ψυχίατρος να τον σώσουν; Ή, τελικά, θα επικρατήσει ο νοσηρός εαυτός του;

Μυθιστόρημα, Λυκόφως, 2017, 188 σελ.

Πηγές: Biblionet, Λυκόφως, Εκδόσεις Βακχικόν

Please wait...