Κωστής Σχιζάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κωστής Σχιζάκης είναι Αρχιτέκτονας μηχανικός. Γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο.
Ίδρυσε το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, με το οποίο ασχολείται καθημερινά από το 2006.
Μυθιστορήματα
Το παλαιοπωλείο (2020), 24 γράμματα
Αχ! Σούζη Q (2021), 24 γράμματα

Διηγήματα
Αυτά… (2018), Επτάλοφος

Συλλογικά έργα
Ο φταίχτης (2019), Εκδόσεις Καστανιώτη

Αχ! Σούζη Q – Κωστής Σχιζάκης

Αχ! Σούζη Q


Η διανοούμενη και άκρως φιλήδονη Σούζη, ερωτοτροπεί από μικρή με τους γείτονες αδερφούς Γεωργιάδη. Τον Σάκη και τον Μπίλη.Τι θα συμβεί όμως, όταν βρεθεί νεκρή στο διαμέρισμά της; Όταν μάλιστα έχει κληθεί να διερευνήσει το έγκλημα ο ένας εκ των δύο αδερφών, ο Μπίλης, ως διευθυντής του αστυνομικού τμήματος της περιοχής;
Οι τρεις αυτοί κεντρικοί ήρωες, μαζί μ’ έναν κύκλο φίλων, συγγενών και εραστών, θ’ αποτελέσουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η έρευνα για την ανεύρεση του δράστη.

Πρόκειται για ένα γερά δομημένο μυθιστόρημα που η πλοκή του θα κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη ζωντανό σε κάθε σελίδα, μέχρι το τέλος. Ένα βιβλίο που σίγουρα κάποιοι θα το διαβάσουν δυο φορές. Μία προκειμένου ν’ ακολουθήσει κανείς την πορεία της έρευνας για την αναζήτηση του δολοφόνου και μία ακόμα, ως αφορμή για ν’ απολαύσει την πραγματικά εξαιρετική λογοτεχνική στιγμή του συγγραφέα.

Μυθιστόρημα, 24 γράμματα, 2021, 304 σελ.

Το παλαιοπωλείο – Κωστής Σχιζάκης
Ο Κωστής Σχιζάκης θα μας ταξιδέψει στην Κρήτη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιταλία. Θα ασχοληθεί με τα απλά, με τα τετριμμένα, με ένα μαγαζί που “πουλάει πράγματα που κανείς δεν αγοράζει” για να μιλήσει με τον δικό του κινηματογραφικό τρόπο, για το μεγαλείο του Ανθρώπου που στέκει Μοίρα στη Μοίρα του οσφρίζεται την καθημερινότητα και ονειρεύεται να φτιάξει ένα αύριο καλύτερο από το σήμερα.

Μυθιστόρημα, 24 γράμματα, 2020, 372 σελ.

Ο φταίχτης

Εύα Μ. Μαθιουδάκη, Κωστής Σχιζάκης


Ο Παναγιώτης με τα αδέρφια του και τη μητέρα του Ελένη κατεβαίνουν το 1969 από την Ευρυτανία και εγκαθίστανται στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα της αντιπαροχής, των μικρών και των μεγάλων “κόλπων” προσπαθούν να ξαναγράψουν τη ζωή τους από την αρχή. Μια φωτογραφική σχεδόν περιήγηση στη δεκαετία του ’70, στην κοινωνία που με ανασφαλή βήματα οδεύει προς την ευημερία. Πλήθος ηρώων στους αθηναϊκούς δρόμους και στις γειτονιές, κι ανάμεσά τους ένας ευάλωτος νέος που πορεύεται στα σκοτεινά, με μόνη τη λαχτάρα του για τις μηχανές. Αναμορφωτήριο, στρατός, ψυχιατρείο. Το δράμα κορυφώνεται παραμονές Πρωτοχρονιάς του 1982.
Ποιος να ’ναι, άραγε, ο φταίχτης;
Το μυθιστόρημα δύο συγγραφέων. Ένα βιβλίο που αποκαθηλώνει πρότυπα και μύθους παρασύροντας τον αναγνώστη σε ατραπούς όπου το πάθος, η αμφισβήτηση και ο ερωτισμός κλιμακώνουν την αγωνία του μέχρι το τέλος.

Συλλογικό μυθιστόρημα, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2019

Αυτά… – Κωστής Σχιζάκης
Τα δώδεκα διηγήματα της παρούσας έκδοσης εγράφησαν κατά την πενταετία 1988-1993, έκτοτε δε, ουδέν υπήρξε σχετικό… Αυτός είναι και ο λόγος που η συλλογή ονομάστηκε “Αυτά…”. Διότι δεν υπάρχουν άλλα.
Αποτελούν μικρά ενσταντανέ, φωτογραφίες χαρακτηριστικές, θα έλεγα, της μικρής μας ζωής, από το στάδιο της εφηβείας μέχρι το γήρας, τη μοναξιά…

Διηγήματα, Επτάλοφος, 2018, 80 σελ.

Πηγές: Biblionet, Επτάλοφος, Εκδόσεις Καστανιώτη, 24 γράμματα