Κωστής Σχιζάκης

Ελληνες λογοτέχνες
Ο Κωστής Σχιζάκης είναι Αρχιτέκτονας μηχανικός. Γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο.
Ίδρυσε το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, με το οποίο ασχολείται καθημερινά από το 2006.

Αυτά… – Κωστής Σχιζάκης
Τα δώδεκα διηγήματα της παρούσας έκδοσης εγράφησαν κατά την πενταετία 1988-1993, έκτοτε δε, ουδέν υπήρξε σχετικό… Αυτός είναι και ο λόγος που η συλλογή ονομάστηκε “Αυτά…”. Διότι δεν υπάρχουν άλλα.
Αποτελούν μικρά ενσταντανέ, φωτογραφίες χαρακτηριστικές, θα έλεγα, της μικρής μας ζωής, από το στάδιο της εφηβείας μέχρι το γήρας, τη μοναξιά…

Διηγήματα, Επτάλοφος, 2018, 80 σελ.

Ο φταίχτης

Εύα Μ. Μαθιουδάκη, Κωστής Σχιζάκης


Ο Παναγιώτης με τα αδέρφια του και τη μητέρα του Ελένη κατεβαίνουν το 1969 από την Ευρυτανία και εγκαθίστανται στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα της αντιπαροχής, των μικρών και των μεγάλων “κόλπων” προσπαθούν να ξαναγράψουν τη ζωή τους από την αρχή. Μια φωτογραφική σχεδόν περιήγηση στη δεκαετία του ’70, στην κοινωνία που με ανασφαλή βήματα οδεύει προς την ευημερία. Πλήθος ηρώων στους αθηναϊκούς δρόμους και στις γειτονιές, κι ανάμεσά τους ένας ευάλωτος νέος που πορεύεται στα σκοτεινά, με μόνη τη λαχτάρα του για τις μηχανές. Αναμορφωτήριο, στρατός, ψυχιατρείο. Το δράμα κορυφώνεται παραμονές Πρωτοχρονιάς του 1982.
Ποιος να ’ναι, άραγε, ο φταίχτης;
Το μυθιστόρημα δύο συγγραφέων. Ένα βιβλίο που αποκαθηλώνει πρότυπα και μύθους παρασύροντας τον αναγνώστη σε ατραπούς όπου το πάθος, η αμφισβήτηση και ο ερωτισμός κλιμακώνουν την αγωνία του μέχρι το τέλος.

Συλλογικό μυθιστόρημα, Εκδόσεις Καστανιώτη, 2019

Το παλαιοπωλείο – Κωστής Σχιζάκης
Ο Κωστής Σχιζάκης θα μας ταξιδέψει στην Κρήτη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιταλία. Θα ασχοληθεί με τα απλά, με τα τετριμμένα, με ένα μαγαζί που “πουλάει πράγματα που κανείς δεν αγοράζει” για να μιλήσει με τον δικό του κινηματογραφικό τρόπο, για το μεγαλείο του Ανθρώπου που στέκει Μοίρα στη Μοίρα του οσφρίζεται την καθημερινότητα και ονειρεύεται να φτιάξει ένα αύριο καλύτερο από το σήμερα.

Μυθιστόρημα, 24 γράμματα, 2020, 372 σελ.

Μυθιστορήματα
Το παλαιοπωλείο (2020), 24 γράμματα

Διηγήματα
Αυτά… (2018), Επτάλοφος

Συλλογικά έργα
Ο φταίχτης (2019), Εκδόσεις Καστανιώτη

Πηγές: BIBLIONET, Επτάλοφος, Εκδόσεις Καστανιώτη, 24 γράμματα

63 views.