Λίζα Καβάγιου

Ελληνες λογοτέχνες
Η Λίζα Καβάγιου έχει σπουδάσει στη σχολή Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και κατόπιν έκανε MSc in Computer Science στο Εδιμβούργο. Παράλληλα, πήρε πτυχίο στο πιάνο και στον χορό, και για κάποιο διάστημα δίδαξε και τα δύο. Από γλώσσες, πέρα από αγγλικά, έχει μάθει γερμανικά και ιταλικά. Εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση χονδρικού εμπορίου κοσμημάτων.
Διηγήματα
Εκεί, ακριβώς (2019), Ηριδανός

Εκεί, ακριβώς – Λίζα Καβάγιου
Το τελευταίο βράδυ μου θα το περάσω κοιτώντας τα παντζούρια που μπάζουν φως από τον δρόμο. Μετρώντας τις τρυπούλες τους μια-μια, μπας κι επιτέλους με πάρει ο ύπνος. Πόσες τρυπούλες παίρνει να ξημερώσει; Γιατί αργεί; Αν αυτές μετρούν τον χρόνο που μου δίνεται και απομένει, έστω πως κάθε τρυπούλα είναι και μια καλή στιγμή. Κοίτα μ’ αυτόν τον τρόπο, λίγο-λίγο, πόσο φως μαζεύεται μέσα σε εβδομήντα χρόνια.

Έντεκα διηγήματα εμπνευσμένα από έντεκα εικόνες. Η λογοτεχνία κι η φωτογραφία, δύο τέχνες σε διάλογο, σκύβουν πάνω από τον άνθρωπο Εκεί, ακριβώς, ένα κλικ πριν την στιγμή της απόφασης. Τη στιγμή που καλείται να αποφασίσει αν η καθημερινότητά του θα τον εξυψώσει σε ήρωα ή αν θα παραδοθεί στη μάχη με το τετριμμένο.
Φωτογράφιση: Μπάμπης Γιαννικάκης

Διηγήματα, Ηριδανός, 2019, 80 σελ.

Πηγές: Biblionet, Ηριδανός